Wordpress GoDaddy ftp hosting

Untuk masa yang lama GoDaddy disimpan mengecewakan banyak pelanggan dengan kekurangan pilihan untuk selamat boleh mengakses fail melalui FTP pada akaun hosting dikongsi. FTP adalah sememangnya tidak selamat kerana ia menghantar bukti kelayakan pengesahan dalam teks biasa. Bagi sesiapa yang mengambil keselamatan akaun hosting mereka walaupun setengah serius, pilihan yang lebih baik adalah jelas wajar.

Penantian mengecewakan untuk keselamatan yang lebih baik di GoDaddy kini lebih (baik, penciptaan). GoDaddy kini menawarkan akses FTP-SSL untuk akaun hosting dikongsi. Pilihan ini bagaimanapun tidak dihidupkan secara lalai dan sesiapa yang berminat dalam mengambil kesempatan daripada itu mesti jelas memintanya.

Wordpress ftp GoDaddy hosting juga dikenali sebagai FTP

Langkah untuk membolehkan FTP-SSL juga membolehkan akses SSH - satu lagi molek untuk mempunyai. Pada Kelemahan walaupun suis boleh menyebabkan downtimeof 24hrs berpotensi melumpuhkan + untuk sesiapa yang sedang menjalankan sebuah laman web dalam pangkalan data yang didorong seperti tapak e-dagang atau blog WordPress (lebih selepas ini).

Kini, dunia penjelasan. Dunia keselamatan FTP dibelenggu oleh sup abjad akronim berpotensi mengelirukan yang memerlukan penjelasan. FTP-SSL (yang adalah apa GoDaddy menawarkan) juga dikenali sebagai FTP Secure atau SFTP. Ia adalah lanjutan kepada protokol FTP yang menyediakan sokongan untuk TLS dan SSL.

FTP-SSL tidak patut dikelirukan dengan kaedah popular lain bagi menjamin FTP seperti Protokol SSH Pemindahan Fail (aka SFTP), serta FTP selamat. Yang terakhir ialah sebuah mekanisme pembinaan terowong FTP lebih SSH.

Mengelirukan, FTP Selamat dan FTP Secure adalah perkara-perkara yang sama sekali berbeza. GoDaddy hanya menawarkan kedua.

Bagi orang-orang seperti saya perbezaan ketara antara sama berbunyi akronim adalah sebahagian besarnya tidak relevan. Apa yang saya benar-benar menjaga adalah bahawa tidak ada cara untuk selamat memindahkan fail ke belakang dan sebagainya menggunakan klien popular seperti FileZilla.

Sekarang, biarlah saya memberitahu anda mengapa saya tidak membuat suis untuk GoDaddy ini FTP-SSL. Membaca cetakan halus pada akhir bagaimana-untuk mendedahkan perkara berikut:

"Ia mungkin mengambil masa 24-72 jam untuk SSH didayakan untuk akaun anda."

Selepas berkali-kali bercakap dengan sokongan pelanggan ia juga menjadi jelas bahawa pangkalan data (seperti MySQL) yang bermasalah dalam proses peralihan. Rupa-rupanya semua kejadian pangkalan data yang sedia ada perlu dipadamkan sebelum memulakan langkah dalaman untuk ruang hosting yang dijamin!

Selepas peralihan selesai pangkalan data tersebut perlu diwujudkan semula dari sandaran, yang tidak begitu sukar. Walau bagaimanapun keseluruhan proses pemindahan boleh mengambil masa sehingga 72 jam di mana masa pangkalan data MySQL secara berkesan adalah tidak wujud.

Pada dasarnya, peralihan FTP-SSL akan menyebabkan fungsi pangkalan data yang didorong oleh anda akan turun mana-mana antara 24 dan 72 jam. Bagi saya, ini jumlah downtime jelas tidak boleh diterima.

Wordpress GoDaddy ftp keselamatan hosting dibelenggu oleh

Jadi, jika anda mempunyai laman dalam pangkalan data yang didorong di GoDaddy, anda mungkin perlu meneruskan dengan berhati-hati yang melampau dalam suis anda untuk membolehkan SSH dan FTP-SSL. Malah, dengan downtime yang berlebihan disebut ia mungkin tidak berbaloi (berpindah ke pembekal hosting yang menyediakan akses SSH menyakitkan mungkin satu langkah yang lebih baik).

Bagi mereka yang baru bermula dengan GoDaddy, meminta suis / SSH FTP-SSL awal mungkin akan menjadi idea yang baik. Satu hari anda akan gembira bahawa anda mempunyai ia dihidupkan, kerana sekali laman web anda mula menjana trafik yang munasabah anda mungkin akan menggagalkan pada potensi downtime 24-72 jam. Saya pasti tidak!

Artikel berkaitan

Godaddy berjaya wordpress hosting ulasan2 Mac 2017 oleh Nate EDIT: Pada asalnya diterbitkan pada Februari 2012, saya telah mengemas kini post ini pada Mac 2017 untuk mencerminkan keadaan semasa GoDaddy hosting untuk 2017 GoDaddy Hosting Review. Ini adalah...
Web hosting untuk wordpress australianJika anda mahu laman web yang cepat dan responsif, anda perlu menjadi tuan rumah itu sehampir anda boleh ke mana anda berada. Apabila melihat laman web, anda membuat permintaan berulang-alik dari pelayan, dan lebih jauh ...
Godaddy hosting ulasan wordpress2 Mac 2017 oleh Nate EDIT: Pada asalnya diterbitkan pada Februari 2012, saya telah mengemas kini post ini pada Mac 2017 untuk mencerminkan keadaan semasa GoDaddy hosting untuk 2017 GoDaddy Hosting Review. Ini adalah...
Pergi ayah web hosting wordpress2 Mac 2017 oleh Nate EDIT: Pada asalnya diterbitkan pada Februari 2012, saya telah mengemas kini post ini pada Mac 2017 untuk mencerminkan keadaan semasa GoDaddy hosting untuk 2017 GoDaddy Hosting Review. Ini adalah...
Web hosting australia wordpress blogJika anda mahu laman web yang cepat dan responsif, anda perlu menjadi tuan rumah itu sehampir anda boleh ke mana anda berada. Apabila melihat laman web, anda membuat permintaan berulang-alik dari pelayan, dan lebih jauh ...