Web hosting satu klik wordpress memasang WAMP

Cara Pasang WordPress

WordPress, sebagai salah satu CMSS paling mesra pengguna dalam talian, telah dimuat turun untuk berjuta-juta ribu kali di seluruh dunia. Ia mudah difahami antara muka, penawaran yang tidak terhad tema dan plugin, tahap keselamatan dan SEO, serta sokongan masyarakat besar hanya menarik webmaster, terutama newbies banyak. Ini adalah sebab utama mengapa terdapat begitu banyak panduan pemasangan WordPress dalam talian. Lagipun, ramai greenhands tidak mempunyai idea bagaimana untuk mula menggunakan WordPress untuk membina laman web.

web hosting satu klik wordpress memasang WAMP anda boleh

Walau bagaimanapun, kerana majoriti tutorial dalam talian adalah separa ini, hanya menawarkan 1 atau 2 kaedah, kami ingin keluar satu yang menyeluruh, memperkenalkan 6 cara untuk memasang WordPress. Dalam kes ini, pembaca kami pasti boleh mencari sesuatu yang boleh sesuai dengan keadaan mereka dengan baik.

 • Memasang WordPress menggunakan Softaculous
 • Memasang WordPress menggunakan Fantastico
 • Memasang WordPress menggunakan SimpleScripts
 • Memasang WordPress menggunakan FTP
 • Memasang WordPress menggunakan WAMP
 • Memasang WordPress secara manual dari Scratch

Kaedah Pemasangan WordPress

Log masuk ke panel kawalan cPanel anda dan mencari ikon Softaculous. Secara umumnya, ikon itu berada di bawah bahagian Software / Services.

Klik pada ikon dan ia akan membawa anda ke halaman yang Softaculous. Cari WordPress bawah direktori Blogs. Ia menunjukkan penilaian dan pengenalan ringkas WordPress, dan anda hanya boleh klik pada butang "Install".

Kemudian, ia mengambil ke halaman lain seperti gambar di bawah, di mana anda perlu untuk mengkonfigurasi maklumat Persediaan Software, Tetapan Database, Seting Laman, Akaun Admin dan Pilih Bahasa.

 1. Pilih Protocol - Secara umum, anda dicadangkan untuk memilih "www. "Sebagai Protokol. Jika laman anda mempunyai SSL, maka anda boleh memilih protokol HTTPS.
 2. Pilih Domain - Apabila memilih domain, anda hanya boleh memilih salah satu yang anda mahu untuk memasang laman WordPress pada.
 3. Dalam Direktori - direktori menunjukkan di mana anda mahu untuk memasang laman web anda. Ia adalah relatif kepada domain dan tidak wujud secara praktikal. Sebagai contoh, jika anda mahu untuk memasang laman web ini pada yourdomain.com/mysite/, kemudian hanya masukkan "mysite". Jika anda membiarkan medan kosong, yang bermakna anda memasang WordPress di yourdomain.com/ direktori akar.
 4. Pangkalan Data Nama -Masukkan dalam nama pangkalan data anda. Jika anda belum membuat satu, hanya ikut panduan ini untuk mencipta pangkalan data dan pengguna.
 5. Awalan jadual - Hanya perlu nilai piawai wp_.
 6. Nama Site - Taipkan nama laman web anda. Ia biasanya dipaparkan di sebelah kiri atas laman web anda.
 7. Penerangan Site - Masukkan hukuman ringkas untuk menggambarkan laman web anda dan kandungan yang sentiasa dipaparkan di bawah Nama laman dengan saiz fon yang lebih kecil.
 8. Membolehkan multisite - Pastikan ia jangan tanda jika anda tidak mahu untuk membina WordPress multisite.
 9. Admin Nama pengguna - Buat nama pengguna admin untuk menguruskan laman web WordPress anda. Sila ambil perhatian bahawa tidak menyimpannya sebagai nama laman web anda atau "admin" untuk masalah keselamatan.
 10. Admin Kata laluan - Tetapkan kata laluan untuk pengguna admin. Adalah lebih baik untuk termasuk nombor, huruf dan simbol dalam kata laluan.
 11. Admin E-mel - Masukkan akaun e-mel anda untuk menerima maklumat kenalan.
 12. Pilih Bahasa - Pilih langue yang anda hendak gunakan dalam laman web anda.
 13. Akhirnya, klik pada butang "Install" untuk melengkapkan proses tersebut.
hosting

Di akhirat, yang Softaculous memberitahu anda bahawa WordPress telah berjaya dipasang nama domain anda. Anda boleh lawati pautan untuk memeriksa atau pergi ke URL pentadbiran untuk berjaya laman web anda.

Jika anda masih keliru untuk seluruh proses dan langkah-langkah terperinci, anda boleh suka menonton video tutorial yang disenaraikan dalam di bawah.

Apabila mendaftar perkhidmatan hosting, anda boleh menerima e-mel dialu-alukan termasuk maklumat login terperinci dan pautan ke panel kawalan. Dan kemudian, anda perlu log masuk ke cPanel dengan maklumat yang ditawarkan untuk memulakan proses installtion anda.

 1. Tatal ke bawah antara muka dan mencari ikon yang kelihatan seperti muka tersenyum melalui galeri Software / Services. Klik dan akses kepada skrip ini.
 • Dan sekarang, anda boleh mencari WordPress dalam lajur kiri, yang berada di bawah kategori Blogs. Klik padanya untuk mendapatkan maklumat lanjut.
 • Terdapat beberapa butiran menunjukkan dalam halaman tengah, termasuk penerangan ringkas, forum sokongan WordPress, dan Pemasangan Baru. Di sini, anda perlu untuk memilih pemasangan New memasang salinan baru WordPress.
 • Anda perlu memilih domain yang paling betul dan memasang WordPress di atasnya. Jika anda perlu memasang pada direktori sub, anda boleh menetapkan direktori yang anda mahu. Dalam ruang yang selebihnya, anda perlu mengisi maklumat yang tepat satu demi satu. Klik Pasang WordPress untuk memulakan proses pemasangan.
 • Semasa proses pemasangan, nama pengguna dan kata laluan MySQL yang dicipta secara automatik. Tidak ada keperluan untuk memasang pangkalan data secara manual. Dan kemudian, klik Pemasangan Selesai untuk menyelesaikan semua prosedur.


  Apabila melengkapkan pemasangan berjaya, anda akan menerima mesej yang membantu anda mengesahkan WordPress yang telah dipasang. Ia menunjukkan maklumat mengenai URL WordPress dipasang dan nama log masuk kata laluan, yang anda boleh log masuk ke WordPress anda dan mula untuk menyesuaikannya. Jika anda mungkin lupa butiran, anda boleh klik Hantar E-mel untuk menghantar maklumat ke akaun e-mel.

  Di sini, anda boleh melihat tutorial video seperti di bawah.

  SimpleScripts ialah 1 klik skrip pemasang kuat dibangunkan oleh pembekal hosting web utama BlueHost. Alat ini adalah akhirnya mesra pengguna, membolehkan pemula untuk memuat turun dan memasang WordPress hanya menggunakan beberapa klik butang, tanpa perlu mengambil apa-apa langkah-langkah yang maju. Juga, proses yang tidak kos banyak masa anda, anda boleh mempunyai laman web WordPress anda bermula dalam beberapa minit.

  1. Jika anda memilih BlueHost atau hos web lain yang menawarkan installer ini automatik untuk menyokong laman web anda, maka anda boleh mendapatkan untuk SimpleScripts dari cPanel anda. Selepas login panel kawalan, tatal ke bawah ke laman web Pembina dan pilih SimpleScripts. Ambil perhatian bahawa jika anda memilih WordPress dari laman web Builders, anda mungkin akan menghadapi ralat log masuk ke SimpleScripts.
   Klik WordPress daripada senarai dalam SimpleScripts, dan kemudian ia akan membawa anda ke halaman seterusnya.
  2. Pada halaman ini, anda boleh mula untuk memasang WordPress. Anda mempunyai dua pilihan, memasang WordPress dari SimpleScripts secara langsung, atau Import plugin WordPress yang anda muat turun dari WordPress.org. Dua cara akan membawa anda ke halaman yang sama.
  3. Pada halaman ini, anda perlu mengkonfigurasi maklumat anda:
   • Versi WordPress Anda ingin untuk memasang?
   • Anda ingin WordPress dipasang? domain laman web anda.
   • Pilihan lanjutan menjana nama pengguna Pentadbir rawak dan kata laluan, secara automatik mewujudkan pangkalan data baru.
   • memasang plugin tambahan dan tema secara automatik.
   • Mengesahkan maklumat undang-undang.
   • Akhirnya, klik butang Complete bawah. Kini, anda telah memasang laman web anda.

    Apabila ia datang kepada WordPress installtin dengan FTP, perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah untuk mengetahui klien FTP yang baik. Terdapat banyak pilihan yang sangat baik, sebagai contoh, FileZilla adalah penyelesaian FTP percuma, FireFTP adalah pelanggan berkuasa bersepadu dengan pelayar Firefox, manakala Transmit sesuai untuk Max OS. Anda boleh bebas untuk memilih penyelesaian yang sesuai untuk keperluan anda.

    Di sini, kita menggunakan FileZilla sebagai pelanggan FTP dalam kes itu.

    Buka aplikasi FileZilla dan klik pada File -> Pengurus Tapak, dan kemudian anda boleh lihat gambar di bawah.

    Klik pada butang New Site di sebelah kiri dan semua tetapan berubah menjadi dikonfigurasikan. di bawah tab Tetapan umum, anda dikehendaki untuk melengkapkan Hos, Port, Protokol, Encryption, Logon Jenis Pengguna, Kata Laluan, Akaun dan Komen. Lihat gambar di bawah untuk maklumat terperinci.

    Secara umum, Hos jika FTP web hosting nama seperti ftp.yourdomain.com; Pelabuhan adalah 21 atau anda hanya boleh biarkan kosong, gunakan Plain FTP sebagai penyulitan dan menyimpan Jenis Logon sebagai Normal. akhirnya, masukkan nama pengguna FTP anda dan kata laluan dalam Pengguna dan Kata Laluan yang telah disiapkan, tetapi meninggalkan akaun sebagai kosong.

    Di akhirat, klik pada tab Advanced, pilih Jenis Server sebagai lalai (Autokesan), tidak diperiksa kotak semak Bypass proksi, dan masukkan direktori lalai tempatan sebagai tempat di mana anda menyimpan WordPress fail teras. Akhirnya, meninggalkan pilihan lain kosong dan klik pada butang Connect di bawah Tapak Manager.

    Setelah mendapat sambungan, FileZilla akan menunjukkan kepada anda skrin di bawah, di mana menyenaraikan direktori tempatan pada panel kiri dan direktori jauh pada panel kanan. Hanya pilih semua fail tempatan dan klik kanan, dan kemudian klik pada naik untuk memindahkan semua fail dalam komputer tempatan kepada pelayan dalam talian.

    Mengkonfigurasi laman WordPress

    Selepas memuat naik semua fail teras, kini anda diperlukan untuk mengkonfigurasi WordPress butiran tapak. Lawati domain laman web anda sebagai www.yourdomain.com, anda boleh melihat laman web seperti gambar di bawah yang meminta anda memasukkan pangkalan data menyambung butiran.

    Di sini, anda perlu memasukkan nama pangkalan data, nama pengguna MySQL, kata laluan MySQL, pihak pangkalan data, jadual awalan. Klik pada butang Submit selepas melengkapkan semua konfigurasi, dan kemudian anda boleh melihat halaman sambutan seperti berikut. Jika anda belum membuat pangkalan data, hanya ikut panduan ini untuk langkah-langkah terperinci.

    Taipkan laman Tajuk, Nama pengguna, Kata laluan dua kali, akaun e-mel dan pilih kotak pilihan untuk "Benarkan enjin carian untuk indeks laman web ini", kemudian Klik pada butang "Install WordPress" untuk menyelesaikan proses tersebut. Kemudian, anda boleh melawat laman web anda pada pelayar dan memeriksa sama ada ia berjaya dipasang.

    WAMP, juga dikenali sebagai WampServer, adalah sebuah bangunan perisian terbuka mengenai saman IP tempatan. Selepas pemasangan, persekitaran PHP adalah simulasi di tempatan. Dengan cara ini, anda memasang dan mengendalikan WordPress. Sekarang, kita akan memberitahu anda bagaimana untuk memasang WordPress tempatan menggunakan WAMP langkah demi langkah.

    Keseluruhan proses adalah sedikit rumit sedikit, tetapi kita cuba untuk membuat ia mudah difahami dan mudah untuk diikuti. Terdapat 3 langkah yang akan siap dibina dan tiada pengetahuan profesional diperlukan.

    Muat turun WAMP dan WordPress

    Mari kita menyelesaikan semua perkara muat turun pada mulanya. Pergi ke wampserver.com dan memuat turun WampServer. Terdapat dua pilihan untuk anda: 32bits atau 64Blits. Anda pilih sistem mengikut anda beroperasi ini. Walau bagaimanapun, jika anda tidak pasti, hanya klik kanan pada ikon Komputer pada desktop anda dan pilih Prosperity untuk mengesahkan jenis sistem. Selain itu, anda boleh memilih 32bits yang berfungsi dengan baik di kedua-dua 32bits dan 64bits. Kemudian, pergi ke WordPress.org dan mendapatkan versi ini berlangsung WordPress ke komputer anda.

    Memasang WAMP dan Buat Pangkalan Data yang

    Buka fail WAMP yang anda telah muat turun dan ikuti arahan pada skrin. Selepas memasang perisian berjaya, anda melancarkannya dan mula segala pekerjaan yang dengan memilih mereka pada bar tugas. Langkah seterusnya adalah untuk mewujudkan pangkalan data untuk pemasangan WordPress. Cuma buka server WAMP dan taip Localhost ke pelayar anda.

    Kemudian, pilih phpMyAdmin di bawah Tools dan klik pada Pangkalan Data. Selepas ini, pilih nama untuk pangkalan data anda, sebagai contoh, WordPress. Kemudian, klik pada Buat. Di sini, pangkalan data anda dicipta dengan jayanya.

    Memasang WordPress Tempatan

    Buka WordPress fail yang turun sebelum dan ekstrak akar direktori pelayan WAMP. Sekarang, pelayan WAMP terbuka dan pergi ke Localhost dalam pelayar, anda boleh melihat WordPress bawah Projek Anda. Pilih dan klik pada Mewujudkan fail tatarajah.

    Dalam yang berikut, anda perlu mengisi beberapa format, menaip dalam WordPress untuk Nama Database, akar untuk Nama Pengguna, localhost untuk Pangkalan Host, apa sahaja yang anda mahu untuk Jadual Awalan dan meninggalkan Kata laluan untuk kosong. Selepas ini, klik pada Serah dan anda boleh melihat format baru keluar. Anda hanya perlu mengisi Tapak Tajuk, Nama pengguna, Kata laluan untuk dua kali dan menyediakan e-mel anda. Di sini, WordPress yang berjaya dipasang dalam negara.

    Selain memasang WordPress menggunakan alat-alat, sesetengah orang boleh merujuk kepada melakukan ini secara manual.

    1. Untuk pilihan ini, anda terlebih dahulu perlu mencari Tool Pangkalan Data anda yang boleh didapati dari panel kawalan. Kemudian, anda boleh klik Pangkalan data MySQL dari senarai untuk mencipta pangkalan data baru.
   • Masukkan nama pangkalan data anda ke padang, dan klik butang Buat Pangkalan Data. Menjadi berat tentang nama pangkalan data anda apabila tambah nilai halaman, dan anda akan menggunakannya kemudian. Klik Pergi Balik ke laman MySQL Pangkalan data dan tatal ke bawah kepada Pengguna MySQL.
   • Fiil nama dan kata laluan pengguna anda, dan klik pada butang Buat Pengguna untuk menyiapkannya. Klik pada butang Go Back sekali refresh halaman.
   • Menentukan hak pengguna di bawah "Tambah Pengguna untuk Pangkalan Data". Pilih pengguna dari Pengguna menu drop-down, dan kemudian pilih Pangkalan Data dari Pangkalan Data senarai drop-down. Klik butang Tambah di lepas.
   • Pada ketika ini, anda telah selesai semua persiapan. Kini anda boleh mula untuk memasang WordPress. Down memuatkan WordPress pemasangan wordpress.zip dari wordpress.org. Setelah memuat turun, klik dua kali untuk nyahmampat ia, dan menukar wp-config-sample.php ke wp-config.php.
   • Dalam, dibuka wp-config.php seterusnya dalam editor teks dan mencari ruang di bawah dan menggantikan "database_name_here", "username_here", dan "username_here" dengan nilai anda sendiri diwujudkan dengan BlueHost.
   • Memuat WordPress ke pelayan. Membuka klien FTP anda dan menyambung ke pelayan. Jika anda berharap WordPress dipasang di direktori laman web anda, kemudian tukar folder kepada nama anda memihak dan muat naik.
   • Selepas memuat naik WordPress, anda perlu memasangnya.
    • Pergi ke www.yourdomainname.com/wp-admin/install.php jika anda mempunyai memuat naik yang difailkan ke folder akar;
    • Pergi ke www.yourdomainname.com/DirectoryName/wp-admin/install.php jika anda upload ke direktori.
    • Jika successed, anda akan berubah menjadi mengalu-alukan skrin. Isikan nama laman web anda, nama pengguna, kata laluan dan e-mel, klik memasang WordPress akhirnya.
    • Klik pada "Log Masuk" apabila tambah nilai skrin. Masukkan nama pengguna dan kata laluan, dan kemudian klik pada "Log Masuk" sekali lagi.
    • Pada masa ini, anda telah menyelesaikan semua langkah-langkah, dan menubuhkan WordPress anda.

     WhatsWP direka untuk membantu pemula WordPress memulakan dan menguruskan laman web WordPress dengan mudah dengan menyediakan tutorial dan panduan tentang WordPress kod barangan, penulisan blog, pengewangan, SEO, tema, plugin, web hosting, dan lain-lain

     laman web ini telah ditubuhkan pada tahun 2011 dan dinamakan semula dari WPMatter pada 5 Mei 2015 oleh Joyce, Lucy dan Eunge, yang Geeks WordPress profesional. Setiap daripada mereka telah bekerja untuk perkara WordPress selama lebih 5 tahun. Kini kami perniagaan kecil di San Francisco dengan 20 + kakitangan sepenuh masa ditumpukan sepenuhnya ke dalam perniagaan blogging dalam talian.

     Kami dibayar oleh bagi penyenaraian produk, iklan dan rujukan. Walau bagaimanapun, ini tidak memberi kesan kepada pemikiran bebas kami. Kami tidak pernah menerima kajian semula Kedudukan dikaitkan dengan pembayaran langsung. Kami sentiasa bekerja keras dan cuba yang terbaik untuk membantu orang mencari tuan rumah WordPress dipercayai dan produk lain pada kadar yang berpatutan, berdasarkan pengalaman WordPress sebenar kita dalam tempoh 7 tahun yang lalu.

     Menonton video ini!

     Artikel berkaitan

     Inmotion hosting wordpress memasang skripWordPress ini dikenali sebagai sistem platform blogging dan pengurusan kandungan yang paling popular. Pengguna baru sering terkejut apabila kita memberitahu mereka WordPress yang juga terkenal kerana senang untuk ...
     Bagaimana untuk memasang wordpress pada hosting percuma 000webhostMemasang WordPress pada WordPress 000webhost adalah salah satu platform blogging yang terbaik. Pada masa kini, Orang ramai berpindah ke WordPress kerana ramah dan mudah, tema maju, plugin dan pilihan untuk ...
     Webhostinghub memasang WAMP wordpressKebanyakan webmaster mendapatkan untuk mengetahui bagaimana untuk memasang WordPress di laman web dan yang boleh diselesaikan dengan Softaculous, Simplescript, Fantastico, FTP, atau kaedah-kaedah lain. Walau bagaimanapun, mempunyai WordPress ...
     Bagaimana untuk memasang wordpress pada GoDaddy hosting percumaGoDaddy adalah dunia terbesar pendaftar domain dan WordPress adalah sistem pengurusan kandungan terbesar yang boleh didapati. Menggunakan kedua-dua mereka yang bersama-sama harus menjadi menyeronokkan selain anda tahu bagaimana untuk betul ...
     Hosting wordpress pada iis 7oleh Eric Woersching Pengenalan WordPress adalah aplikasi penerbitan blog dan sistem pengurusan kandungan. Menurut wordpress.org, WordPress adalah "peribadi state-of-the-art semantik ...