Ttfb wordpress perlahan hosting

Sven Baumgartner | Dikemas kini: 22 Julai 2016

Terdapat banyak sebab mengapa laman web anda mungkin menjadi perlahan. Masa ke firstВ bait (TTFB), masing-masing semasa ke bait akhir (TTLB), untuk dokumen HTML awal adalah satu penjelasan yang kami mahu memberi tumpuan kepada dalam catatan ini.

Dalam kebanyakan kes, kami bercakap tentang bagaimana untuk mengoptimumkan depan kami seperti meminimumkan CSS atau memampatkan imej. Ini adalah aspek yang sangat penting untuk mempunyai laman web loading yang cepat tetapi ada sebab-sebab yang baik untuk mengoptimumkan belakang juga. Bayangkan bahawa ada pertanyaan pangkalan data perlahan yang melambatkan turun halaman. senario lain adalah bahawa pelayan asal anda mencapai had yang disebabkan oleh pelaksanaan kod yang tidak cekap dan melambatkan.

Ttfb wordpress perlahan hosting SSL Percuma - API tenang

Apa yang TTFB?

TTFB, yang bermaksud masa untuk bait pertama. adalah jumlah masa yang diperlukan dari apabila pelanggan membuat permintaan HTTP ia menerima bait pertamanya data dari pelayan web. Masa untuk bait pertama terdiri daripada 3 komponen berasingan.

  • masa yang diperlukan untuk menghantar permintaan HTTP
  • The timeВ neededВ untuk pelayan untuk memproses permintaan
  • Kali neededВ untuk pelayan untuk menghantar kembali bait pertama sambutan kepada pelanggan

Mengapa Masa lambat Byte Akhir HTML Fail Keputusan dalam Bad Pengalaman Pengguna

Penyemak imbas web mendapat pertama fail HTML yang merangkumi semua rujukan kepada aset, yang perlu dimuat turun sub-berturut. pelayar tidak akan mula memuat turun sebarang aset tanpa fail HTML. Pelayar web boleh mula memuat turun aset semasa menerima bait pertama fail HTML. Oleh itu, masa untuk bait pertama (TTFB) mempunyai peranan yang penting juga. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes - jika tidak semua kandungan †"di laman web ini boleh disekat dari semasa mengambil sehingga HTML yang telah dimuat turun sepenuhnya. Oleh itu, TTFB adalah sama pentingnya dengan TTLB.

Slow Masalah Backend

Contoh mudah berikut menunjukkan bagaimana backend yang perlahan boleh membawa kepada kelewatan untuk turun daripada aset berturut sub. Ujian telah dibuat dengan halaman ujian kelajuan penuh di tools.keycdn.com/speed .В Contoh pertama menunjukkan penghantaran cepat dokumen HTML tanpa sebarang kelewatan.

Dalam contoh followingВ, kita secara manual membuat kelewatan 1 saat untuk menyerlahkan isu masa yang lambat untuk bait pertama. Aset startsВ muat turun selepas dokumen HTML yang telah dimuat turun sepenuhnya.

Perbezaan antara TTFB dan TTLB adalah sangat kecil dalam contoh ini, yang menghapuskan isu-isu sambungan atau jarak geografi besar sebagai masalah yang mungkin berlaku. Isu itu telah berada di server asalan. Pada apa-apa purata dengan TTFB di bawah 100ms adalah hebat. Apa-apa antara 200-500ms adalah standard, antara 500 minit †"1s adalah kurang daripada yang ideal dan anything lebih besar daripada 1s perlu bakal dikenakan tindakan lanjut.

Ttfb memperlahankan hosting wordpress daripada

Apakah sebab-sebab untuk Masa lambat Pertama dan Byte Terakhir?

Ia adalah penting bahawa anda mengenal pasti isu-isu tersebut dengan cepat. Menyelesaikan mereka mungkin mempunyai impak yang besar kepada bagaimana anda membina seni bina atau bagaimana reka bentuk pangkalan data anda kelihatan seperti. Semua aset yang berikut akan terbabit dengan kelewatan ini. Ini menunjukkan kepentingan dalam menyelesaikan laman web perlahan kerana masa untuk isu-isu bait pertama.

Berikut adalah senarai isu-isu yang paling biasa:

  • kod tidak cekap pada pelayan asal
  • keputusan reka bentuk pangkalan data dalam pertanyaan perlahan (indeks, melakukan, prosedur yang disimpan, dan lain-lain)
  • webserver salah konfigurasi (Apache, Nginx, PHP, Ruby, MySQL, MongoDB, sysctl dan lain-lain)
  • Pelayan asal mencapai kapasitinya (CPU, memori, cakera i / o, dan lain-lain)

Masa ke Pertama Byte Test

KeyCDN dicipta aВ baru alat ujian prestasi web di mana anda boleh menguji TTFB pada aset tunggal dari 14 lokasi ujian. Hanya input URL aset anda dan ia akan kembali status, status cache, ETag, DNS, menyambung, TLS dan juga TTFB itu. Apa-apa sahaja di bawah 400 milisaat akan mengembalikan penunjuk hijau. kali ini untuk ujian bait pertama boleh membantu anda menentukan di mana lokasi yang anda mungkin melihat prestasi perlahan.

A delta besar antara TTFB dan TTLB biasanya disebabkan oleh isu-isu jarak atau sambungan geografi secara umum, yang membawa kepada peningkatan kependaman dan menurun pemprosesan. Fakta ini membantu untuk membezakan masalah dan mengasingkan penyelesaian masalah.

A Slow Laman Web - Masa ke Pertama Byte (TTFB) diubah buat kali terakhir: 22 JULAI 2016 oleh Sven Baumgartner

#PERFMATTERS

250GB Traffic Percuma
Berkeras dengan laman web anda dengan KeyCDN
HTTP / 2 - SSL Percuma - RESTful API - 25 POPs - Purge Segera

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Baru-baru ini berdaftar wordpress hostingBoleh digunakan untuk: Semua Jenis Perkhidmatan Kesukaran: Easy Time: 10 Alat yang diperlukan: Tiada Terdapat boleh beberapa sebab-sebab mengapa laman web anda tidak lagi memaparkan. Artikel ini adalah pengenalan teknikal untuk ...
server hosting percuma tema wordpressBermula dengan laman web WordPress anda dalam masa yang singkat WordPress kini menjanakan lebih 27% daripada internet dan popularitinya adalah tidak terhenti. Semua yang anda perlukan adalah WordPress dipasang pada pelayan anda di ...
Blog skrip hosting wordpress plug-inDicatat oleh Bhagwad Park pada Jun 7, 2016 | No Comments Setelah beberapa pengguna pada WordPress blog sentiasa membentangkan beberapa masalah rumit penyelarasan. Sesetengah orang mempunyai kebenaran untuk melakukan barangan, ...
Elektro wordpress hostingPelayan baru dinamakan The Dead Pulangan dan boleh dilihat dalam dayzlauncher. Ia akan berada dalam talian sebelum akhir hari Ahad 20 Mac 2016. Pelayan masih terletak di NY, NY pada ...
wordpress hosting percuma australia benderakuasa WordPress 26.4% daripada semua laman web di Internet. Yang begitu popular, ia menarik banyak perhatian. Tidak semua perhatian yang baik. Perhatian negatif yang WordPress mendapat kerap ...