Iupsm merida wordpress hosting

Ia hanya kopi yang mereka minum.

Terima kasih kerana melawat laman web kami. Cafe Genevieve sebuah kafe baru intim di Merida, yang menyajikan kopi yang terbaik di bandar. Kami mempunyai koleksi menekan Perancis yang membuat kopi kuat daripada mesin espresso. Kami juga melayani kopi titisan. Kami menjamin bahawa anda akan berjalan keluar dari Cafe Genevieve bertenaga sepenuhnya dan bercakap cepat sekali.

Dan semasa berada di sini, cuba beberapa

makanan ringan hebat kami. Bagels dan lox, pastri, keju, biskut, semua barangan yang KAMI telah keinginan sejak kami berpindah ke sini.

Iupsm merida wordpress hosting 1869 disambungkan

Cafe Genevieve mempunyai bahasa Inggeris pertukaran buku percuma, jadi anda boleh berdagang, letih James Patterson thriller lama anda untuk JA Jance baru atau Henning Mankell lazat. Kita ada bukan fiksyen juga. Membawa satu, mengambil satu.

Jika anda datang dari Amerika Syarikat, Kanada, atau lain-lain negara berbahasa Inggeris, sila bawa kami akhbar atau berita majalah hari - kami akan memberi ganjaran kepada anda dengan secawan mengukus kafein. Double jika anda membawa New York Times.

Kami pagi terbuka sahaja, dari 08:00 hingga 01:00 Anda akan menemui di daerah Santa Ana pusat bandar Merida, di Calle 51 # 493, di antara 56 dan 58 Jalan. Kami berada dalam rumah kuning yang cerah.

Menunggu untuk duduk

Kombinasi ajaib salmon masin, roti yang unik, keju krim, bawang merah dan lompat, nampaknya tiba di New York pada abad ke-19. Eropah Timur Yahudi bertanggungjawab untuk tambahan ini untuk diet Amerika.

Kerana tiada penyejukan dan tidak ada cara lain untuk mengangkut ikan dengan selamat dari tempat kerja lain, salmon telah dibungkus dalam tong dengan garam untuk diangkut ke NYC.

Berikut adalah asal-usul perkataan "lox," menurut Wikipedia:

Di bawah ini adalah petikan dari cerita tentang bagel dan lox oleh Erika Kinetz yang muncul dalam New York Times pada tahun 2002.

artikel beliau berhak, "Jadi Pink, So New York:"

Quintessential New York lewat pagi melibatkan pemerintahan bertiga nampak mudah: bagel, krim keju dan lox. Ia adalah salmon yang terletak di tengah-tengah hidangan klasik ini, dan salmon yang terletak di tengah-tengah misteri. Mereka reben merah jambu yang tidak bersalah daging boleh memberitahu kisah kebanggaan didera kebangsaan, pertempuran ekologi, keaslian etnik, fluks ekonomi dan perbalahan para pecinta, sebuah kisah yang menjangkau dunia dan zaman.

Tanda belakang kaunter kaca sejuk di Russ Perempuan. kedai makanan Houston Street yang bermula hidup pada tahun 1905 sebagai kereta dorong herring jeruk, berbunyi, "Lox et Veritas." Kedua-dua yang berkurangan hari ini.

M bahtera Russ Federman, pemilik berusia 57 tahun, cucu kepada Russ asal, menunjukkan kepada penuh daging, sebahagian merah jambu dalam ikan: lox, yang dalam kedainya bermakna kaya, perut air garam-sembuh suatu salmon Pasifik liar. "Itulah di mana ia bermula," katanya.

Iupsm merida wordpress menjual hosting dengan baik, dan

"Orang menggunakan lox sebagai istilah umum - bagel dan lox - tetapi apa yang tradisional dan lox tulen tidak salmon salai sama sekali," kata anak perempuan Encik Federman ini Niki, yang juga bekerja di kedai. "Ia adalah satu salmon sembuh dalam air garam garam. No penyejukan diperlukan. Apabila orang datang ke kedai, mereka meminta lox, dan kita berkata, Adakah anda pasti? "

Terry Huggins, pengurus charcuterie di Dean DeLuca, tidak menjual sebidang lox sejak tahun 1990. Walaupun pada Barney Greengrass, yang emporium nostalgia, lox tidak menjual dengan baik, dan Saul Zabar dirinya lebih suka, gaya-Nova ikan salai yang lebih moden. Hari ini, sebahagian besar salmon Ahad pagi dijual di New York - £ 2,500 setiap minggu di Zabar itu sahaja - tidak lox, tetapi ringan masin dan salai ikan salmon.

Negara-negara Eropah utara mempunyai tradisi yang panjang merokok ikan untuk memelihara garam. Malah, lox perkataan berasal dari Lachs Jerman, bermakna salmon. Berhampiran Sungai Bann di Ireland berbohong mayat apa yang dianggap menjadi ikan-pengeringan dan stesen -smoking dating hingga 2000 B.C.

resipi American menggunakan salai tarikh salmon ke abad ke-19 awal, apabila ia adalah makanan restoran mahal. Tetapi, menurut Claudia Roden, pengarang "The Book of Food Yahudi," tidak ada bukti bahawa Eropah Timur Yahudi memakan lox atau salmon salai dalam shtetls. Mereka makan jumlah yang banyak ikan, tetapi salmon biasanya terlalu mahal.

Lox dan salmon salai menjadi Yahudi melalui kemalangan penghijrahan. Apabila pendatang Eropah datang ke New York, mereka membawa tradisi merokok dan pengasinan ikan. Tetapi barang-barang yang tidak mengambil kira sehingga ketibaan Eastern Yahudi Eropah pada abad ke-20 ke-19 dan awal lewat.

Di Amerika Syarikat, pembukaan kereta api antara benua yang pertama pada tahun 1869 berhubung perairan Pacific Northwest, yang penuh dengan salmon liar, dengan New York penjual ikan. Tong dipenuhi dengan beratus-ratus pound salmon interleaved dengan garam telah diangkut timur. garam menimba air daripada isi ikan, mewujudkan mandi masin yang dipelihara salmon sehingga setahun tanpa penyejukan.

A ... drift dari pengasinan lebat berlaku di Amerika Syarikat, terutamanya selepas penyejukan diberikan pemeliharaan masin usang. Tetapi salmon sini telah biasanya sembuh dalam larutan cecair rendah garam, yang mewujudkan, ikan seperti sutera chewier. Salmon disediakan dengan cara ini, banyak yang digunakan diimport dari Nova Scotia dan Semenanjung Gaspe, sering dijual sebagai Nova atau Gaspé. salmon Pasifik sering dijual sebagai Western Nova. Nama-nama terperangkap.

menghancurkan hampir roboh Lower East Side kepelbagaian dan kemiskinan adalah tanah subur untuk ciptaan masakan. Menjelang abad ke-20 awal, krim keju, lox dan bagel yang sedia berada di kawasan menggoda. Pada suatu hari, beberapa genius tanpa nama gabungan mereka.

"Siapa yang meletakkan pemerintahan bertiga bersama-sama, tiada siapa yang tahu," kata Encik Federman. Tetapi apa yang jelas ialah bahawa gabungan ini diilhamkan makanan Yahudi pendatang cepat memenangi lebih selera arus perdana.

Pada masa yang sama, pasaran untuk lox telah meletup. pendatang Eropah Timur akan menghargai lox kedua-dua untuk harganya - 9 sen untuk suku paun dalam tahun 1920-an dan 30-an - dan untuk kemudahan. Ia adalah mudah untuk mengendalikan - dan pareve. membuat ia boleh diterima dengan susu atau daging. Ia cepat menjadi ruji.

"Fikirkanlah segi tenemen, keadaan sesak dan ketiadaan kemudahan memasak," kata James Shenton, profesor emeritus di Universiti Columbia, yang khusus adalah sejarah imigran. "Lox mempunyai kelebihan yang tidak memerlukan usaha yang akan membuat hidup lebih rumit daripada itu."

Hari ini, New York bagel berpakaian dengan pelbagai jalur merah jambu, merah dan oren salmon salai, yang biasanya dipasarkan oleh negara asal. Hanya ada dua kelas utama salmon: Atlantic, yang didapati di Eropah Utara, di pesisir timur Amerika Utara, dan di Chile; dan Pasifik, yang ditemui di Alaska dan Pasifik Barat Laut. Tetapi anda boleh membeli salmon salai pasti sebagai Scotland, Ireland, Norway, Gaspé atau Nova.

Perbezaan-perbezaan geografi semakin usang. Banyak salmon di emporium seperti Zabar ini, Fairway, Barney Greengrass, Russ Anak perempuan dan Dean DeLuca sebenarnya berasal dari Ikan Acme Salai. rumah asap generasi ketiga di Greenpoint, Brooklyn.

hari Acme bermula pada 04:00 Ikan disediakan Nova gaya, sembuh dalam garam, air dan gula perang, sebelum menjadi sejuk salai di atas rak dalam ketuhar yang besar. tatal Fruitwood dibakar di dalam dapur kecil, membuat kilang 50,000 kaki persegi bau incongruously daripada unggun api. salmon, sama ada ternakan ikan dari Norway, Chile dan Kepulauan Faeroe, atau liar salmon Pasifik dari Alaska, diproses sepercaman.

Hari ini, hampir semua salmon salai dijual di New York ditanam di ladang. Zabar telah tidak dibawa salmon salai liar untuk satu dekad. Acme mendapat hampir kesemua lima juta pound salmon ia merokok setiap tahun dari ladang-ladang di Norway dan Chile.

Dalam era kilang jentera, ladang ikan dan pasar raya, kemungkinan akan datang kepada sifar yang salmon pada bagel anda pernah berenang dengan angin. "Saya rasa orang yang begitu teruja tentang hakikat mereka boleh mendapatkan segar baik diternak salmon 52 minggu setahun," kata Buzz Billik daripada Acme, "mereka tidak berfikir tentang apa yang masuk ke dalam membuat ikan lemak ini dan merah ini."

Encik Federman daripada Russ Anak-anak perempuan, salmon juga perniagaan yang baik. "Datuk saya datang di sini, dan ia adalah semua kemiskinan," katanya. "Dia meninggalkan kemiskinan. Dia datang ke sini dan jalan-jalan tidak dipenuhi dengan emas. Ia bukan Medina emas. Ia adalah ghetto Lower East Side. "

Ibu bapanya bertemu sepanjang setong herring jeruk dan bekerja enam hari seminggu, dua belas jam sehari, sehingga anak-anak tidak akan mempunyai untuk pulang ke rumah berbau seperti ikan. Encik Federman belajar undang-undang tetapi akhirnya penjual ikan.

"Ironinya Yahudi muktamad ialah saya mahu anak-anak saya untuk berada di sini berbuat demikian," katanya. "Perniagaan ikan saya kurang hanyir daripada kebanyakan perkara di luar sana. Saya mungkin aku hanyalah bapa Yahudi yang kecewa kanak-kanak beliau mahu menjadi doktor. "

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Godaddy hosting ulasan wordpress2 Mac 2017 oleh Nate EDIT: Pada asalnya diterbitkan pada Februari 2012, saya telah mengemas kini post ini pada Mac 2017 untuk mencerminkan keadaan semasa GoDaddy hosting untuk 2017 GoDaddy Hosting Review. Ini adalah...
Pergi ayah web hosting wordpress2 Mac 2017 oleh Nate EDIT: Pada asalnya diterbitkan pada Februari 2012, saya telah mengemas kini post ini pada Mac 2017 untuk mencerminkan keadaan semasa GoDaddy hosting untuk 2017 GoDaddy Hosting Review. Ini adalah...
Godaddy berjaya wordpress hosting ulasan2 Mac 2017 oleh Nate EDIT: Pada asalnya diterbitkan pada Februari 2012, saya telah mengemas kini post ini pada Mac 2017 untuk mencerminkan keadaan semasa GoDaddy hosting untuk 2017 GoDaddy Hosting Review. Ini adalah...
Blog skrip hosting wordpress plug-inDicatat oleh Bhagwad Park pada Jun 7, 2016 | No Comments Setelah beberapa pengguna pada WordPress blog sentiasa membentangkan beberapa masalah rumit penyelarasan. Sesetengah orang mempunyai kebenaran untuk melakukan barangan, ...
Hosting windows o linux setiap laman web wordpressAdakah anda tertanya-tanya yang antara kedua-dua (Linux atau Windows) akan menjadi pilihan yang terbaik untuk laman web anda? Sama ada anda seorang pemula perancangan untuk memulakan blog atau blogger berfikir untuk berhijrah dari satu ...