Halaman seterusnya arrow wordpress hosting

Styling Page-Links

Adakah anda tahu anda boleh memisahkan pos tunggal ke dalam laman web yang berbeza dengan hanya menaip dalam catatan anda? Dipanggil tag Page-Link, letakkan kursor anda di tempat di mana anda mahu pemisah halaman untuk muncul dalam jawatan dan jenis anda (Anda perlu menggunakan mod teks editor untuk berbuat demikian). Teknik ini boleh digunakan di seluruh post yang lama untuk membuat dua atau lebih halaman daripada pos tunggal. Nota: Pada satu masa ada butang quicktag Next-Page tetapi ia telah dipadamkan untuk mengurangkan kekusutan pada bar quicktag itu.

Halaman seterusnya arrow hosting wordpress berada di dalam

Apabila anda melihat siaran anda di laman anda, pautan berbilang halaman muncul sebagai pautan di bahagian bawah post yang dihasilkan dan biasanya kelihatan seperti:

Memeriksa Page-Links Tag

Rupa lalai untuk halaman-pautan yang ditunjukkan di atas. Laman web anda berada di tidak diketengahkan sebagai pautan tetapi ditunjukkan sebagai jumlah yang kukuh. Jika anda melakukan hanya beberapa jawatan berbilang halaman, mungkin ini semua yang anda perlu mempunyai pembaca terus membaca halaman dalam urutan.

Terdapat dua tag template yang boleh digunakan untuk gaya tag page-link anda. The link_pages () dan wp_link_pages () tag template. The link_pages () tag menggunakan tali dalam petikan sebagai parameter dan wp_link_pages () menggunakan ungkapan boolean sebagai parameter. Kedua-dua lakukan pada dasarnya perkara yang sama.

Penggunaan lalai, yang ditunjukkan di atas, bagi wp_link_pages () tag ialah:

Parameter kita akan bekerja dengan untuk tag template ini adalah:

  • sebelum: Teks untuk meletakkan sebelum semua link. Piawaikan kepada

    Pages.

  • selepas: Text untuk meletakkan selepas semua link. Piawaikan kepada

    .
  • next_or_number: Menunjukkan sama ada nombor halaman harus digunakan. Nilai sah ialah nombor (Default) dan seterusnya
  • nextpagelink: Teks untuk pautan ke halaman seterusnya. Mungkir ke halaman seterusnya.
  • previouspagelink: (rentetan) Text untuk pautan ke halaman sebelumnya. Mungkir ke halaman Sebelumnya.
  • pagelink: string Format untuk nombor halaman. The% dalam rentetan parameter yang akan digantikan dengan nombor halaman, jadi Halaman% menjana "Page 1", "Page 2", dan lain-lain Piawaikan kepada%. hanya nombor halaman.

Anda telah melihat rupa lalai. Mari kita bermain dengan beberapa kemungkinan lain.

Menukar Look Halaman-Links

Secara lalai, page-pautan yang di tag HTML perenggan. Tambah kelas CSS seksyen DIV sekitarnya tag perenggan dan anda mempunyai lebih kawalan ke atas rupa tag halaman-link.

Penggunaan berikut tag menambah tag DIV sebelum dan selepas page-pautan, menunjukkan perkataan "Page" di sebelah setiap nombor halaman, dan apabila anda berada di tengah-tengah untuk halaman yang anda akan melihat nombor halaman dan bukannya perkataan "akan datang", dan menyenaraikan halaman yang ditunjukkan di bawah.

Mari kita memberikan gaya kelas "pagelink" kami warna hijau dan huruf condong:

Halaman seterusnya arrow wordpress aksara hosting atau HTML

Page 1 Page 2 Page 3

Ingin mempunyai lebih seronok? Mari kita mereka bentuk ini, sehingga mereka melakukan lebih daripada sekadar memberitahu pembaca "page 1".

Jika anda berada di halaman tiga daripada empat muka surat, ia mungkin kelihatan seperti ini:


Menggunakan wp_link_pages () anda boleh menambah watak atau watak entiti yang dilanjutkan untuk menggantikan sebelumnya dan seterusnya untuk kelihatan menarik. Mari kita menambah dua kanan arrow »dan dua anak panah kiri«.

Dan ia mungkin kelihatan seperti:

Nota: Apabila menggunakan aksara lanjutan atau entiti watak HTML dengan wp_link_pages (). lulus dalam parameter pelbagai bukannya rentetan. Dalam format rentetan pertanyaan, ampersand yang diperlukan untuk mewujudkan entiti itu dilihat oleh wp_link_pages () sebagai pembatas tali dan tidak akan berfungsi.

Ini hanya beberapa sampel dan anda boleh menggunakan imaginasi anda untuk mencipta pelbagai gaya yang berbeza dan kelihatan untuk pautan halaman anda di laman web atau tema anda.

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Dapatkan jenis halaman wordpress hostingHuraian Fungsi ini mengembalikan pelbagai halaman yang berada di dalam blog, secara pilihan dikekang oleh parameter. pelbagai ini tidak seperti pohon (hierarki). Lihat wp_list_pages () template tag ...
Luar nofollow wordpress hostingHuraian Hanya mudah, jika anda menggunakan plugin ini, rel = nofollow dan target = _blank akan dimasukkan secara automatik, untuk semua pautan luar jawatan laman web anda, laman atau menu tema. Juga anda ...
pemisah halaman Insert wordpress hostingApabila membuat atau mengedit halaman WordPress atau blog post, anda boleh dengan mudah menambah imej pada bila-bila masa menggunakan alat WordPress Media Uploader. Berikut adalah cara untuk menambah imej, langkah demi langkah, menggunakan media ...
Pautan ke blog lain wordpress hostingTerdapat banyak cara untuk membuat blog link, dan banyak cara untuk melakukannya dengan WordPress selain daripada menggunakan plugin ini, tetapi saya membuat plugin ini untuk melakukannya dengan cara yang tertentu yang saya rasa adalah agak mudah untuk berurusan ...
Menambah tetapan Bahagian wordpress hostingHuraian Tambah bahagian ke satu halaman tetapan. Tetapan Seksyen adalah kumpulan tetapan yang anda lihat pada WordPress tetapan halaman dengan tajuk yang dikongsi bersama. Dalam plugin anda, anda boleh menambah seksyen baru ...