Blog skrip hosting wordpress plug-in

Dicatat oleh Bhagwad Park pada Jun 7, 2016 | Tiada komen

Mempunyai berbilang pengguna pada blog WordPress sentiasa membentangkan beberapa masalah rumit penyelarasan. Sesetengah orang mempunyai kebenaran untuk melakukan barangan, manakala yang lain tidak. Walaupun WordPress mempunyai sistem canggih peranan dan kebenaran, ia tidak semestinya sebagai denda secara terperinci seperti yang kita mahu ia. Sebagai contoh, kita mungkin mahu memberi orang kebebasan untuk memasang dan mengedit sendiri plug-ins mereka, tetapi kita tidak mahu mereka main-main dengan beberapa penting add-ons. Ambil perhatian bahawa mana-mana sistem keselamatan di luar rangka kerja WordPress biasa menganggap suci hati di pihak semua yang terlibat. Teknik-teknik yang diperincikan di bawah dapat bekerja di sekitar jika seseorang yang benar-benar mahu.

Blog skrip hosting wordpress plug-ins Kebanyakan masa ia

Jadi mari kita mengambil contoh beberapa penting plug-in. Jetpack contohnya adalah add-on yang membawa banyak fungsi untuk WordPress dan boleh dianggap sebagai penting plug-in. Apa yang anda akan lakukan adalah membuang "Edit" dan "Nyahaktifkan" pautan untuk beberapa penting plug-in sehingga mereka tidak boleh sengaja diubah atau dihapuskan. Pada masa yang sama, semua pautan lain untuk plug-ins tetap utuh. Kami mampu melakukan ini dengan menggunakan penapis WordPress terbina dipanggil 'plugin_action_links'.

Mengeluarkan Tertentu "Edit" dan "Nyahaktifkan" Pautan

Dalam usaha untuk menentukan plug-ins yang mana kita mahu mengeluarkan edit dan menyahaktifkan pautan, kita perlu mendapatkan jalan yang relatif kepada plug-in nama fail utama. Bukannya mengakses pelayan anda melalui FTP dan mencari fail yang betul, ada kaedah yang lebih mudah dari dalam WordPress sendiri.

Pergi ke laman plug-ins anda dari papan pemuka dan klik pautan "Edit" plug-in yang kita mahu memberi tumpuan kepada.

Ini akan memaparkan halaman yang membolehkan kita untuk mengedit plug-nama fail utama. Catatkan laluan lengkap bersama-sama dengan "/" tanda di tengah-tengah. Ini adalah rentetan yang kita akan gunakan untuk mengenal pasti plug-in. Ulangi proses ini dengan setiap satu.

Seterusnya, membuka fail functions.php anda dan meletakkan kod berikut sebelum penutupan?> PHP tag.

Bahagian-bahagian yang penting di sini adalah bahagian dalam terdiri berani, senarai rentetan dipisahkan - setiap yang mengandungi nama fail kami telah mengenal pasti lebih awal. Mereka muncul dalam dua tempat - satu untuk menghapuskan pautan edit, dan satu untuk menghapuskan pautan Nyahaktih.

Selepas menyimpan perubahan anda, di sini adalah screenshot halaman pemalam:

Anda dapat melihat bahawa untuk dua plugin dinyatakan, "Edit" dan "Nyahaktifkan" pautan telah dikeluarkan, sedang mereka terus wujud selama yang di atas.

Anda juga boleh pergi satu langkah ke hadapan dan alih keluar pautan edit untuk semua plug-ins yang demikian, bukan. Lagipun, yang benar-benar menggunakan "Edit" fungsi untuk plug-in anyway? Kebanyakan masa ia hanya satu cara bagi seseorang untuk membuat satu kesilapan berbahaya. Jika anda ingin berbuat demikian, menggunakan kod berikut:

hosting

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, fungsi ini masih boleh diakses melalui URL yang dibina dengan betul. Tetapi yang menganggap pelanggan yang sengaja bekerja terhadap anda dan cuba untuk mensabotaj usaha anda. Di mana-mana, anda mempunyai masalah yang lebih besar di tangan anda!

Masukkan URL yang di bawah untuk mengetahui sekarang:

Mengenai Pengarang

Bhagwad Park adalah seorang penulis teknikal dari India dan kini menetap di Florida. Dia mengambil minat yang mendalam dalam dunia IT, awan, dan juga mengekalkan blog memberi tumpuan kepada hak asasi manusia di negara membangun.

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Bergerak blog wordpress untuk Godaddy hostingSama ada anda sedang bergerak WordPress ke pelayan baru atau ke lokasi lain pada pelayan anda, anda tidak perlu memasang semula. WordPress adalah cukup fleksibel untuk mengendalikan semua situasi ini. Bergerak ...
Link halaman tertentu wordpress hostingPenerangan Plugin ini membolehkan anda untuk membuat sebuah laman WordPress atau link post ke URL yang anda pilih, bukan halaman atau pos URL WordPress itu. Ia juga akan mengarahkan orang-orang yang pergi ke lama (atau ...
Blog skrip hosting wordpress WidgetJavaScript akan bekerja dalam WordPress. Jika digunakan dalam fail template. paling JavaScript akan bekerja denda. Berikut adalah beberapa petua untuk membuat kerja-kerja JavaScript anda dalam WordPress. JavaScript dalam Templat ...
pemisah halaman Insert wordpress hostingApabila membuat atau mengedit halaman WordPress atau blog post, anda boleh dengan mudah menambah imej pada bila-bila masa menggunakan alat WordPress Media Uploader. Berikut adalah cara untuk menambah imej, langkah demi langkah, menggunakan media ...
Blog skrip hosting wordpress temaJavaScript akan bekerja dalam WordPress. Jika digunakan dalam fail template. paling JavaScript akan bekerja denda. Berikut adalah beberapa petua untuk membuat kerja-kerja JavaScript anda dalam WordPress. JavaScript dalam Templat ...