Laman web ini adalah ke bawah untuk penyelenggaraan joomla hosting

Pengenalan

pentadbir Joomla / webmaster mungkin mahu untuk membuat perubahan kepada laman web Joomla mereka tanpa pengguna mereka dapat melihat mereka mengambil tempat, atau mereka mungkin mahu untuk melaksanakan tugas-tugas penyelenggaraan generik yang berkaitan dengan laman web berasaskan Joomla mereka. Tutorial ini akan menyediakan melihat cepat pada bagaimana untuk membolehkan mod penyelenggaraan untuk Joomla 3.x laman web berasaskan.

Isi kandungan

Perkara yang anda perlukan

Sebelum anda memulakan panduan ini anda akan memerlukan yang berikut:

Laman web ini adalah ke bawah untuk penyelenggaraan joomla hosting di
  • Akses kepada kawasan pentadbiran laman web Joomla anda berdasarkan ini.

Langkah 1 - Log masuk ke kawasan pentadbiran Joomla anda

Kawasan pentadbiran Joomla diakses dengan menaip / pentadbir selepas URL tapak web anda. Katakan jika laman web anda dihoskan di www.myjoomlawebsite.com/. anda boleh mengakses kawasan pentadbirannya dengan menggunakan www.myjoomlawebsite.com/administrator. Anda akan dapat melihat skrin log masuk yang berikut pada halaman bahawa:

Langkah 2 - Menavigasi ke Konfigurasi Global dan membolehkan mod penyelenggaraan

Apabila di dalam kawasan pentadbiran, anda akan melihat ruang navigasi di sebelah kiri halaman. Cari dan klik Global dalam lajur tersebut:

Anda seharusnya melihat halaman konfigurasi global Joomla, yang akan mengandungi penyenaraian Tetapan tapak:

Klik Ya sebelah laman Offline. Beberapa pilihan tambahan akan muncul, yang anda boleh memilih untuk citarasa anda sendiri:

  • Mesej di luar talian. Anda boleh memilih sama ada untuk tidak memaparkan sebarang mesej pada skrin penyelenggaraan anda, memaparkan mesej adat, atau memaparkan mesej lalai.
  • Mesej Custom. Jika anda mahu menentukan mesej peribadi kepada pengunjung anda, anda boleh menentukan di sini.
  • Imej di luar talian. Anda boleh memuat naik imej tersuai untuk skrin penyelenggaraan anda untuk membuat ia kelihatan lebih mesra pengguna.

Setelah anda berpuas hati, klik Simpan butang hijau di bahagian atas sebelah kiri bahagian kawasan pentadbiran dan laman web anda akan dimasukkan ke dalam mod penyelenggaraan:

Apa yang perlu dilaksanakan adalah untuk menyemak bagaimana laman web anda kelihatan. Mari kita melawat laman web Joomla kami:

Kejayaan! mod penyelenggaraan aktif dan kita boleh meneruskan dengan pengubahsuaian laman web / penyelenggaraan laman web. Sebaik sahaja kami selesai, hanya log masuk ke dalam kawasan pentadbiran anda dan pilih No sebelah laman Offline untuk mematikan mod penyelenggaraan.

kesimpulan

Kita belajar bagaimana untuk membolehkan / melumpuhkan mod maintenace pada laman web berasaskan Joomla 3.x. maklumat tambahan mengenai ciri ini, termasuk sokongan untuk versi legasi, boleh didapati di dokumentasi Joomla

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Artisteer laman web mudah alih joomla hostingBiz.nf menyediakan web hosting percuma laman web Joomla yang termasuk satu klik Joomla pemasangan dan konfigurasi, dan banyak pilihan percuma Joomla template, dan lain-lain Amaran: Dalam usaha ini ...
internet laman fait avec joomla hostinglaman web ini dalam dihoskan pada pelayan web bertempat di Paris, Perancis. SEO Tip: lokasi Hosting boleh mempengaruhi kedudukan enjin carian. Peraturan umum adalah: cuba untuk menjadi tuan rumah laman web anda dalam negara di mana anda ...
pengurus bahasa yang dipasang bahasa joomla hostingJoomla boleh digunakan dalam pelbagai bahasa. Apabila anda mula-mula memasang platform, anda boleh memilih yang mana yang anda hendak gunakan dalam panel admin. Walau bagaimanapun, apa yang berlaku jika anda mengubah fikiran anda ...
laman web joomla sandaran cpanel hosting/ CMS Hosting / Backup laman web Joomla Anda Dengan cPanel Terdapat sering kesilapan dibina ke dalam reka bentuk web yang boleh menyebabkan banyak masalah untuk operasi tapak dan kegusaran kepada orang-orang yang sedang melihat ...
6 peta joomla hostingJika anda sedang membina sebuah laman web Joomla, dan memerlukan peta plugin licin untuk memaparkan lokasi syarikat anda, saya gembira untuk memperkenalkan anda modul baru kami, Peta TheGrue. Modul ini dibangunkan berdasarkan kepada ...