joomla terbaik percuma hosting

Apa yang Joomla Hosting?

Percuma, mudah untuk digunakan, dan disesuaikan. Joomla menyediakan anda dengan pelbagai pilihan tapak pembinaan, dan boleh didapati dengan kebanyakan pelan hosting. Fikirkan WordPress adalah satu-satunya permainan di bandar apabila ia datang kepada sistem pengurusan kandungan (CMS)? Pasti, ia cukup popular, sebahagian besar kerana ia begitu user-friendly. Tetapi WordPress mempunyai had. Itulah di mana Joomla datang. Satu sumber terbuka kuat lagi mudah untuk digunakan CMS, Joomla juga memberikan penerbit Web, perniagaan, dan pemaju banyak pilihan lanjutan yang membolehkan penyesuaian yang luas.

Best joomla percuma hosting sesuatu yang benar-benar

Perlu untuk menguruskan inventori kedai anda? Joomla boleh melakukannya. Mahu membina satu katalog produk yang anda jual? Cuba Joomla. Bersedia untuk mencuba sistem tempahan peribadi untuk restoran anda? Dapatkan Joomla. Ia boleh melakukan semua perkara-perkara ini dan banyak lagi.

Bagi sebahagian besar, walaupun, dan bagi kebanyakan penerbit laman web, Joomla adalah CMS mudah. Dari laman web peribadi dan blog untuk laman korporat, Joomla boleh mengendalikan hampir apa sahaja yang anda membuang pada ia. CMS bukan hanya untuk laman web Internet yang boleh diakses, walaupun. Ia juga boleh digunakan untuk membina intranet syarikat yang membantu pekerja terus berhubung dan bermaklumat.

Kunci untuk menggunakan Joomla untuk membina laman web anda adalah untuk mencari tuan rumah yang menyokongnya. Ini tidak adalah satu usaha yang sukar. Banyak host membuat Joomla didapati melalui majoriti hosting mereka. Ia memasang sedikit berbeza daripada WordPress tidak. Joomla boleh didapati sebagai skrip anda boleh memasang pada laman web anda dengan hanya satu klik. Bahagian yang terbaik? Ianya percuma.

Joomla (atau, untuk memberikan nama penuhnya, 'Joomla!') Adalah salah satu daripada banyak aplikasi dished kepada pelanggan web hosting secara percuma. Seperti WordPress, Joomla boleh digunakan untuk menjadi tuan rumah pelbagai jenis kandungan yang berbeza, menjadikannya satu platform yang kukuh untuk pembangunan web.

Joomla sebenarnya pergi satu peringkat lagi: ia boleh digunakan sebagai asas untuk aplikasi web juga. Selain sebagai sistem pengurusan kandungan (CMS), ia juga adalah satu rangka kerja aplikasi web. Kedua-dua komponen Joomla boleh digunakan bersama-sama atau secara berasingan.

Joomla adalah sesuai untuk pembangunan portal, blog dan laman web korporat. Ia juga boleh berkembang menjadi platform e-dagang, jambatan aplikasi atau aplikasi web dinamik. Pemaju boleh melanjutkan ciri lalai dan bahagian adat kod dalam PHP dan MySQL.

Sejarah Joomla

Joomla telah dilancarkan pada tahun 2005 sebagai garpu dari kini tidak berfungsi lagi Mambo CMS, dengan 1.5 yang dikeluarkan pada bulan Januari 2008 dan versi 3 yang terdapat dalam September 2012. Siaran baru dijadualkan setiap enam bulan.

Perisian ini adalah sumber terbuka dan bebas diagihkan dengan Lesen GNU General Public. Seperti banyak alat sumber terbuka yang lain, ia bergantung kepada sokongan daripada rangkaian pemaju yang terus mencipta dan nafas ke dalam perisian. Setakat ini, perisian yang telah dimuat turun lebih daripada 50 juta kali.

hosting

Ramai orang mencapai berat sehingga Joomla dan WordPress untuk laman web, tetapi kedua-dua permohonan memenuhi tujuan yang berlainan. Joomla adalah berdasarkan tradisional 'model, melihat, pengawal' (MVC) seni bina. Ini menyokong kawalan interaktif dan antara muka yang pengguna melihat. Rangka kerja MVC boleh digunakan tanpa sistem CMS.

Joomla dipertingkatkan menggunakan sambungan, yang dibincangkan lebih bawah di laman ini.

Joomla Extensions

Pada masa ini terdapat hampir 8,000 sambungan boleh didapati di rasmi Joomla Direktori Extension (JED), dan ini termasuk campuran sambungan percuma dan komersial. Ramai pemaju hos sambungan di tempat lain, jadi bilangan sebenar adalah jauh lebih tinggi. Tidak semua sambungan serasi dengan semua versi Joomla, seperti yang anda inginkan.

Kegunaan sambungan Joomla adalah dibahagikan kepada lima kategori mengikut tujuannya:

 • Komponen, yang pakej fungsinya bertanggungjawab mewujudkan kawasan yang besar atas laman web, dan oleh itu lebih besar daripada sambungan lain
 • Modul, atau kotak, di mana kandungan halaman yang diberikan
 • Plugins, yang memproses acara laku dalam Joomla
 • Template, sambungan yang mengawal bagaimana laman web ini kelihatan (seperti yang mereka lakukan dalam WordPress dan sistem lain). Dari Joomla 3, template responsif
 • Bahasa, yang mengendalikan terjemahan, bahasa dan maklumat font

Bagaimana untuk Menempatkan Joomla

Joomla direka untuk bekerja dengan Linux, Apache, PHP dan MySQL - atau dikenali sebagai LAMP. Oleh itu, Pelayan Linux adalah pilihan terbaik, walaupun Joomla juga boleh dipasang pada pelayan Windows.

ciri-ciri komputer yang disyorkan untuk 3x adalah:

 • PHP 5.4+ disyorkan / 5.3.10 diperlukan
 • SQL saya 5.1+
 • Apache 2.x atau IIS 7

Banyak web host mengiklankan versi PHP yang mereka gunakan. Jika anda tidak, meminta pra-jualan penasihat untuk mengesahkan keserasian Joomla sebelum anda mendaftar.

Terdapat tiga cara utama untuk bermula dengan permohonan itu. Anda boleh menggunakan perbicaraan cepat, percubaan yang menjadi tuan rumah, atau akaun web hosting:

 • Sebelum anda menyelesaikan pada Joomla, cuba talian Test Drive dengan mengintip segera di belakang tabir di perisian. Ini adalah satu demo tanpa nama yang tidak menyimpan apa-apa maklumat anda (ia tamat selepas 90 minit), tetapi ia memberi anda mengawal akses panel dalam satu klik - berguna untuk penilaian. Nota undur dalam nota kaki yang menunjukkan anda berapa lama anda telah mendapat sebelum ia mengeset semula.
 • Untuk tempoh penilaian yang lebih panjang, versi dihoskan Joomla adalah percuma selama 90 hari. Ini memberi anda banyak masa untuk mencuba alat dan membandingkannya dengan alternatif. Anda akan mendapat lebih banyak fungsi daripada Test Drive, dan anda boleh mendaftar untuk akaun hosting SiteGround pada akhir perbicaraan itu jika anda mahu mengekalkan data anda. Bermula dengan demo rasmi di laman web Joomla. Anda juga boleh mengakses kandungan video berguna yang akan membantu anda mencari jalan anda di sekitar.
 • Memutuskan untuk meneruskan dengan akaun hosting anda sendiri? Kebanyakan Linux pakej hosting, Joomla boleh didapati sebagai pemasang satu klik, jadi walaupun paling murah berkongsi pakej hosting akan berfungsi. Ambil perhatian bahawa kapasiti akaun hosting yang dikongsi mungkin tidak memadai jika anda mempunyai laman web perniagaan yang besar.

Setelah anda dan berjalan, lihat forum Joomla untuk bantuan dan sokongan.

Joomla Hosting Soalan Lazim

Joomla adalah sistem pengurusan kandungan sumber terbuka percuma dan ditulis dalam PHP.

Oleh "percuma," ia bermakna bahawa perisian ini boleh didapati tanpa kos dan juga tanpa sekatan. Oleh sumber terbuka ia bermakna kod sumber untuk aplikasi tersedia untuk semakan dan pengubahsuaian. Sumber terbuka juga merujuk kepada kaedah pembangunan. perisian ini dibangunkan oleh komuniti terbuka pemaju, bukan sebuah syarikat swasta.

 • Apakah yang dimaksudkan dengan sistem pengurusan kandungan?

  Sebuah sistem pengurusan kandungan (CMS) adalah aplikasi perisian yang menyediakan satu cara untuk membuat, mengedit, menyimpan, dan memaparkan kandungan di web. Dalam kebanyakan kes (seperti dengan Joomla), terdapat adalah antara muka pengguna grafik untuk menambah dan kandungan editing, yang boleh menjadi muka surat, jawatan blog, imej, atau apa-apa bentuk kandungan. Terdapat pangkalan data yang menyimpan kandungan, dan terdapat templat yang memaparkan kandungan kepada pengunjung laman web.

 • Adalah Joomla yang popular?

  Ya. Joomla Runs lebih 30 juta laman web dan sistem pengurusan kandungan kedua paling popular di web, di belakang WordPress.

 • Adalah Joomla yang disokong?

  Ya. Terdapat dokumentasi lengkap, forum komuniti, majalah, acara, bengkel, senarai mel, tutorial video, dan blog. Terdapat juga beberapa syarikat komersial yang menyediakan dibayar, sokongan premium dan perundingan untuk Joomla.

 • Apa jenis laman web yang boleh saya membina dengan Joomla?

  Hampir apa-apa jenis laman web kandungan berfokuskan akan menjadi sesuai untuk Joomla. Ramai pakar mengatakan bahawa Joomla amat baik sebagai asas dengan e-dagang atau laman rangkaian sosial.

 • Bagaimana seorang CMS digunakan untuk e-dagang?

  Produk adalah satu bentuk kandungan.

 • Adakah terdapat apa-apa jenis laman web yang tidak akan dianggap sebagai "kandungan" berdasarkan?

  Ya. Berikut adalah beberapa contoh: aplikasi berasaskan web untuk mengedit media seperti video dan audio, aplikasi perintah-dan-kawalan yang berjalan peranti fizikal, dan analisis data tugas berat.

 • Saya pemula. Adalah Joomla pilihan yang baik untuk saya?

  Mungkin. Tetapi pilihan lain mungkin lebih baik. Joomla adalah cukup mudah untuk belajar, tetapi lebih popular dengan pemaju berbanding dengan pengguna yang tidak berpengalaman. Jika anda menggunakan platform seperti WordPress, yang mempunyai asas yang lebih besar dari pengguna pemula, anda mungkin mendapati ia lebih mudah untuk mendapatkan bantuan dan tutorial mengenai isu-isu tertentu anda.

 • Saya ingin memulakan blog. Sekiranya saya menggunakan Joomla?

  Jika satu-satunya perkara yang anda merancang untuk lakukan adalah menjalankan blog, Joomla mungkin pembunuhan besar-besaran. Satu lagi CMS yang lebih tertumpu kepada blog, seperti WordPress, mungkin menjadi pilihan yang lebih baik. Itu yang berkata, anda pasti boleh menjalankan blog di Joomla, dan jika anda mahu menjalankan blog sebagai sebahagian daripada laman web yang lebih besar (seperti laman web e-dagang atau platform media sosial), Joomla mungkin menjadi pilihan yang hebat.

 • Adakah Joomla mempunyai fungsi yang saya perlukan?

  Mungkin. Joomla mempunyai lebih daripada 8,000 sambungan. Selain itu, terdapat cangkuk dan penapis sistem yang sangat kukuh di tempat yang menjadikan ia mudah untuk menambah fungsi dan membangunkan sambungan baru seperti yang diperlukan.

 • Bolehkah saya membuat laman web Joomla melihat cara saya mahu?

  Ya. Joomla mempunyai lebih seribu tema percuma ada, yang kebanyakannya adalah disesuaikan. Ia juga agak mudah dengan pemaju berpengalaman untuk membina tema baru berdasarkan reka bentuk adat, dan terdapat sebilangan besar pemaju profesional anda boleh menyewa untuk melakukan ini untuk anda (dan banyak tutorial jika anda mahu belajar untuk melakukannya diri sendiri).

 • Adakah ia sukar untuk mendapatkan ditubuhkan dengan laman web Joomla yang baru?

  Tidak sama sekali. Banyak syarikat web hosting menyediakan pemasangan satu klik Joomla dari panel kawalan melalui alat seperti Fantastico atau Softaculous. Walaupun tanpa wizard pemasangan, pemasangan dan proses persediaan tidak sukar.

 • Akan Joomla berjalan pada akaun penerbitan web saya?

  Mungkin. Joomla memerlukan PHP dan MySQL, yang kedua-duanya disokong secara meluas oleh syarikat-syarikat web hosting. Anda perlu menggandakan cek, tetapi jika pelan hosting anda tidak boleh menyokong Joomla, itu adalah satu bendera merah bahawa anda mungkin tidak mempunyai hosting yang berkualiti. (Pengecualian kepada itu, sudah tentu, khusus hosting berdedikasi kepada beberapa aplikasi perisian tertentu yang lain Tetapi sekali lagi -. Itulah pengecualian.)

 • Apakah alternatif utama kepada Joomla?

  Kedua-dua pesaing yang paling besar ialah WordPress dan Drupal. Kedua-duanya adalah sumber terbuka dan ditulis dalam PHP.

 • Bagaimana Joomla bandingkan dengan WordPress?

  Yang bergantung kepada apa yang anda cuba untuk mencapai, dan juga bagaimana anda tahu platform. Jika anda hanya mahu untuk mendapatkan yang cepat, mudah laman web dan berjalan, WordPress adalah pasti cara untuk pergi. Jika anda sedang membina sesuatu dengan jenis kandungan lebih banyak adat, ini selalunya boleh dilakukan dengan lebih mudah dengan Joomla.

 • Bagaimana Joomla bandingkan dengan Drupal?

  Sekali lagi - ia bergantung kepada apa yang anda cuba untuk mencapai. Joomla adalah lebih popular. Jika anda memerlukan banyak jenis kandungan adat dan cuba untuk melakukan sesuatu yang kompleks tetapi agak biasa, Joomla mungkin pilihan yang baik. Jika anda melakukan sesuatu yang benar-benar novel, dengan banyak fungsi adat dan logik, Drupal mungkin cara yang lebih baik untuk pergi.

 • Bagaimana saya boleh membuat keputusan antara Joomla, Drupal, WordPress?

  Kebanyakan aplikasi yang boleh dibina di atas satu platform boleh dibina di mana-mana daripada mereka. Dalam beberapa kes, ada sebab tertentu untuk menggunakan salah satu platform atau yang lain. Sebagai contoh, jika anda baru sahaja menubuhkan sebuah blog dan apa-apa lagi, anda perlu menggunakan WordPress. Atau jika anda memerlukan ciri-ciri terbina dalam untuk taburan tertentu Drupal, seperti CiviCRM, pilihan anda hendaklah jelas. Walau bagaimanapun, jika anda tidak pemaju dan anda memerlukan sesuatu yang baru dibina dari awal, ia adalah lebih baik untuk mencari seorang pemaju yang anda suka dan amanah, dan biarkan mereka memilih platform yang berdasarkan tahap keselesaan mereka sendiri dan keperluan projek tertentu .

 • Artikel berkaitan

  joomla terbaik hosting percumaApa yang Joomla Hosting? Percuma, mudah untuk digunakan, dan disesuaikan. Joomla menyediakan anda dengan pelbagai pilihan tapak pembinaan, dan boleh didapati dengan kebanyakan pelan hosting. Fikirkan WordPress adalah satu-satunya ...
  Hosting tapak untuk joomlaApa yang Joomla Hosting? Percuma, mudah untuk digunakan, dan disesuaikan. Joomla menyediakan anda dengan pelbagai pilihan tapak pembinaan, dan boleh didapati dengan kebanyakan pelan hosting. Fikirkan WordPress adalah satu-satunya ...
  Laman web hosting uk sambungan joomlaJoomla hosting hanya mendapat lebih mudah Dengan CMS ini digunakan secara meluas (Sistem Pengurusan Kandungan), anda boleh membuat laman web anda dan menjadi tuan rumah dalam talian semasa menggunakan alamat web anda sendiri. hosting kami pakej yang ...
  Laman web hosting australia forum joomlaMemilih perkhidmatan web hosting boleh menjadi tugas yang mengelirukan, dengan begitu banyak web hosting pembekal di luar sana, yang menawarkan perkhidmatan yang sama. Oleh itu, kita telah membuat keputusan ini lebih mudah dengan mempamerkan 10 terbaik ...
  Kedudukan alat joomla hosting3283 undi 4.89 5 Inmotion menyediakan perkhidmatan web hosting yang paling terkemuka dalam komuniti Joomla. Hampir semua pelanggan amat berpuas hati dengan Joomla hosting profesional ...