joomla Infomaniak server hosting

Memindahkan laman web dari satu hos web yang lain / Menukar Semesta Alam / Menyertai Infomaniak

Panduan ini menerangkan langkah demi langkah:

 • bagaimana untuk memindahkan nama domain untuk Infomaniak,
 • bagaimana untuk bergerak laman web untuk Infomaniak tanpa gangguan,
 • bagaimana untuk membuat sandaran e-mel lama anda untuk menguruskan mereka dengan Infomaniak.

1. Mengapa menggunakan Infomaniak untuk nama domain anda, laman web dan e-mel?

 • Kepakaran. Infomaniak telah menjadi tuan rumah laman web selama lebih 20 tahun. Kami adalah pemain yang diiktiraf di seluruh seluruh dunia dari segi penganjuran dan penyelesaian dalam talian. Infomaniak adalah pembekal No. 1 hosting perkhidmatan di Switzerland dari segi pendapatan, dan No 2 dari segi bilangan tapak yang dihoskan.
 • Keselamatan. semua data pelanggan kami dihoskan pada pelayan yang terletak di Switzerland milik Infomaniak. Penyelesaian kami secara sistematik dibangunkan dan diselenggarakan oleh jurutera kami di pejabat kami di Geneva, Switzerland.
 • Sokongan. dengan lebih daripada 1,000 artikel dan video, asas pengetahuan kami membolehkan pelanggan kami untuk segera menjawab kebanyakan soalan-soalan mereka sendiri, dan perkhidmatan pelanggan kami dibuka dari hari Isnin hingga Sabtu. Kami membantu pelanggan kami mendapat potensi penuh dari produk kami melalui telefon dan e-mel.
 • Bertanggungjawab. Infomaniak adalah 100% komited untuk mampan, pembangunan bertanggungjawab melalui tindakan konkrit. seperti mengguna pakai standard ISO 14001, atau mewujudkan pusat data hijau di Switzerland. Kami mengimbangi 100% daripada pelepasan CO2 yang kita menjana melalui aktiviti kami dan 100% daripada tenaga yang kita gunakan adalah dari sumber yang boleh diperbaharui.
 • Ghairah: kita suka apa yang kita lakukan dan gembira untuk menawarkan penyelesaian mewah pada harga yang berpatutan. Kami akan terus meningkatkan dan memperkayakan perkhidmatan kami, berdasarkan trend pasaran dan keperluan pelanggan.
Infomaniak joomla hosting pelayan kemudian membatalkan

Dengan menyatukan nama domain anda, laman web, dan e-mel dengan Infomaniak, anda boleh memudahkan pengurusan bil-bil anda dan perkhidmatan anda. Sebagai contoh, menghubungkan nama domain dengan laman web anda dan alamat e-mel anda akan menjadi automatik. Dengan cara itu, anda tidak perlu untuk mengkonfigurasi DNS anda dengan pendaftar (pejabat pendaftaran) lain secara manual.

2. 2. Memindahkan nama domain untuk Infomaniak

Nama domain adalah alamat yang anda masukkan dalam pelayar untuk melihat laman web, seperti infomaniak.com

Ia mungkin untuk memindahkan nama domain dari satu pendaftar yang lain.

Ini adalah langkah-langkah untuk mengikuti untuk memindahkan nama domain untuk Infomaniak:

 1. log masuk dengan pendaftar yang kini menguruskan nama domain anda
 2. mendapatkan kod pemindahan dari pendaftar semasa anda untuk nama domain yang hendak dipindahkan (pembantu)
 3. memerintahkan nama domain yang hendak dipindahkan ke Infomaniak
 4. Semasa pemindahan, pastikan anda menyimpan DNS semasa untuk nama domain
 5. masukkan kod pemindahan apabila digesa

3.
Infomaniak joomla hosting kata laluan pelayan
Bergerak laman web untuk Infomaniak

Semua laman yang anda lawati disimpan (dianjurkan) dengan syarikat-syarikat biasanya dirujuk sebagai tuan rumah web. Jika anda sudah mempunyai laman web, ia adalah mungkin untuk mempercayai Infomaniak dengan pengurusan hosting tanpa mengganggu operasi laman web semasa anda dan tanpa menyusahkan pengunjung setia anda :)

Berikut adalah langkah-langkah dalam usaha untuk bergerak laman web semasa anda untuk Infomaniak mengambil:

 1. Menggunakan program FTP, membuat sandaran semua fail pada laman web anda dengan tuan rumah web semasa anda
 2. sandaran pangkalan data MySQL anda jika anda menggunakan mana-mana
 3. memerintahkan hosting Infomaniak pilihan anda dengan nama domain semasa untuk laman web anda
 4. dari konsol admin kami. buat akaun FTP (bantuan)
 5. menggunakan program FTP, menghantar fail laman web anda yang anda simpan dalam langkah 1 dalam hosting anda folder Web (anda juga boleh menggunakan Pengurus FTP kami (pembantu) untuk memuat naik .zip data anda dan unzip segala-galanya daripada alat)
 6. dari konsol admin kami, mewujudkan pangkalan data MySQL baru dengan pengguna yang mempunyai hak penuh kepada pangkalan data (menggunakan)
 7. dari konsol admin kami, mengimport sandaran pangkalan data anda kepada pangkalan data yang baru sahaja dicipta (bantuan)
 8. Dalam fail konfigurasi aplikasi web anda (WordPress, Joomla, Drupal, dan lain-lain), menyesuaikan maklumat berikut berdasarkan parameter yang ditunjukkan dalam konsol admin kami (sokongan):
  • nama pangkalan data
  • pelayan pangkalan data
  • nama pengguna pangkalan data
  • kata laluan pengguna pangkalan data yang
  • menguji laman web anda menggunakan alamat pratonton (sokongan)
  • jangan lupa untuk mengikuti Bab 5 panduan ini untuk mengalihkan nama domain anda ke hosting baru anda!

  Amaran. Prosedur yang dinyatakan hanya sah jika nama domain yang tidak berubah. Di mana berkenaan, anda perlu membuat penyesuaian yang perlu kepada pangkalan data MySQL anda jika anda menggunakan mana-mana. Langkah 2, 6, 7, dan 8 tidak perlu jika laman anda tidak menggunakan pangkalan data.

  4. Meningkatkan pengurusan e-mel anda untuk Infomaniak

  Dengan penyumberan luar pengurusan mel anda untuk Infomaniak anda boleh mempunyai akaun ruang kerja.

  Ruang kerja adalah penyelesaian yang menyeluruh dalam talian untuk melihat dan menguruskan e-mel, kenalan, kalendar, tugas, dan penanda buku dalam talian. Ia juga membolehkan anda menyegerakkan kenalan dan kalendar anda dengan telefon pintar, tablet atau pelanggan e-mel.

  Berikut adalah langkah-langkah untuk menguruskan e-mel anda dengan Infomaniak mengambil:

  1. jika perlu, memesan hosting Mail (pembantu)
  2. dari konsol admin kami, buat alamat mel diperlukan (bantuan)
  3. mengkonfigurasi akaun anda ruang kerja (sokongan) atau klien e-mel anda dengan alamat baru anda (bantuan) menggunakan alat penyegerakan kami (syncimap / imapsync) untuk menyalin secara automatik dan pindah ke rumah yg e-mel dan kandungan untuk alamat e-mel lama ke alamat baru, kotak dengan kotak atau dalam kelompok (bantuan)
  4. jika ruang kerja digunakan, mengkonfigurasi penyegerakan kenalan dan kalendar dengan telefon pintar / tablet anda (bantuan)

  5. Aktifkan hosting baru anda

  Sekarang, anda hanya perlu menunjukkan nama domain anda untuk hosting Infomaniak yang:

  1. membuka konsol admin (https://login.infomaniak.com)
  2. pergi ke nama Domain
  3. klik pada nama domain anda
  4. klik pada butang DNS Urusan
  5. klik pada butang Tukar DNS pelayan
  6. tandakan pelayan nama kotak Infomaniak dan klik pada Daftar

  6. Tunggu sehingga 48 jam dan kemudian membatalkan perkhidmatan lama anda

  Mengemaskini DNS untuk nama domain anda boleh mengambil masa sehingga 48 jam. Oleh itu, adalah mungkin bahawa domain anda masih akan menunjukkan tuan rumah web lama anda selama 48 jam.

  Sekali masa yang telah berlalu, jangan lupa untuk menamatkan perkhidmatan anda (e-mel, hosting laman web anda, dan lain-lain) dengan pembekal perkhidmatan hosting lama anda.

  Bravo :) Laman web anda dan e-mel kini menjadi tuan rumah dengan Infomaniak.

  Terima kasih kerana keyakinan anda.

  Mesej anda telah dihantar. Terima kasih kerana mencadangkan peningkatan kepada FAQ ini.

  POP vs IMAP / Memilih jenis akaun e-mel dalam Outlook dan lain-lain

  IMAP / IMAP4 ((disyorkan)
  Pros: e-mel kekal pada pelayan dan oleh itu mungkin diakses dari mana-mana mesin disambungkan ke Internet, mis melalui Webmail. Berguna jika anda disambung secara tetap dan ingin untuk mengakses semua mesej anda dari beberapa tempat sekaligus (dari rumah, semasa bergerak atau jauh dalam perjalanan, dan lain-lain) atau di mana beberapa pengguna berkongsi alamat e-mel satu jabatan dari stesen kerja yang berbeza. Anda akan sentiasa mempunyai pandangan yang sama mesej pada pelayan, dengan setiap pengguna melihat mesej yang sama: jika mesej akan dipadam oleh seorang pengguna, pengguna lain tidak akan melihat mesej. Jika ia dialihkan ke folder pada pelayan, semua pengguna akan melihat mesej dalam folder itu.
  Keburukan:. pada dasarnya, anda perlu disambungkan ke Internet untuk membaca mesej anda (tetapi beberapa pelanggan e-mel pada beberapa peranti mudah alih akan membolehkan anda untuk melihat peti masuk walaupun tanpa 3G / 4G atau sambungan wi-fi).

  POP / POP3
  Pros: e-mel dikeluarkan dari pelayan dan dimuat turun ke komputer. Oleh itu mereka boleh dibaca di luar talian. Berguna jika sambungan anda adalah mahal atau tidak kekal.
  Cons: e-mel tidak lagi muncul dalam Webmail. Tidak boleh ada beberapa orang yang mengakses peti mel yang sama, kerana sebagai mesej dipadam setiap kali peti mel disemak, mesej yang akan dipaparkan akan hilang atau hilang. Selain itu, jika anda "menyimpan salinan mesej pada pelayan" (salah satu pilihan dalam klien e-mel anda), kerana bilangan salinan e-mel yang disimpan tumbuh, lebih besar risiko yang anda akan mengalami masalah. Maklumat lanjut

  Maklumat lanjut


  Sejak IMAP tidak serasi dengan POP3, anda tidak harus cuba untuk log masuk ke Webmail manakala klien e-mel dikonfigurasikan untuk menggunakan POP3 dibuka.

  Untuk menukar alamat e-mel dari satu protokol yang lain, anda perlu membuat semula akaun yang sama dalam klien e-mel anda kemudian menyalin mesej melalui. Maklumat lanjut

  Telah FAQ ini telah membantu?

  Mesej anda telah dihantar. Terima kasih kerana mencadangkan peningkatan kepada FAQ ini.

  Microsoft Outlook 2013 - Konfigurasi alamat e-mel Infomaniak

  Panduan ini menerangkan bagaimana untuk mengkonfigurasi alamat e-mel yang dihoskan oleh Infomaniak dengan Microsoft Outlook 2013.

  Untuk mengkonfigurasi akaun e-mel ::

  1. membuka Microsoft Outlook 2013
  2. membuka tab Fail reben Office dan klik pada Tambah akaun
  3. di bahagian bawah tetingkap yang memaparkan klik Konfigurasi Manual atau jenis tambahan pelayan dan klik pada Seterusnya>
  4. daftar POP kotak atau IMAP dan klik pada Seterusnya>
  5. masukkan nama anda (contohnya Jean Dupont), alamat e-mel anda (contohnya demo@domainexample.com), Pelayan mel masuk (mail.infomaniak.com), pelayan mel keluar (mail.infomaniak.com), nama pengguna (anda lengkap alamat e-mel) dan kata laluan akaun e-mel anda. Di bawah jenis akaun, pilih IMAP. Klik pada Tetapan tambahan
  6. buka tab pelayan keluar dan tandakan kotak Pelayan keluar (SMTP) memerlukan pengesahan.
  7. membuka pilihan tab Advanced itu. Untuk pelayan masuk (IMAP), pilih jenis SSL sambungan dan mengesahkan bahawa port masuk dikonfigurasikan untuk 993. untuk pelayan keluar, pilih Sambungan TLS dan masukkan port 587. Klik pada OK
  8. klik pada Seterusnya
  9. jika arahan telah diikuti dengan betul, tetapan ujian perlu diteruskan dengan betul
  10. klik pada Selesai

  Mengkonfigurasi akaun IMAP baru

  Edit akaun IMAP yang sedia ada

  Ikut kegemaran / Rujukan

  Telah FAQ ini telah membantu?

  Mesej anda telah dihantar. Terima kasih kerana mencadangkan peningkatan kepada FAQ ini.

  Menyelaras dan mendapatkan senarai folder antara Webmail dan klien e-mel

  Semasa mereka berada di dalam Webmail anda, ia adalah mungkin bahawa beberapa folder tidak muncul di dalam perisian e-mel IMAP dikonfigurasikan anda.

  Tindakan yang akan dijalankan


  Cuba klik kanan pada akaun IMAP dan mencari "folder IMAP" -> "mendaftar" atau "langganan" jawatan.

  Telah FAQ ini telah membantu?

  Mesej anda telah dihantar. Terima kasih kerana mencadangkan peningkatan kepada FAQ ini.

  Mendapatkan semula peristiwa-peristiwa dari kalendar dalam Webmail lama saya dan mengimport theminto Webmail baru saya

  Ia adalah mungkin untuk mengimport secara automatik acara kini dalam kalendar sistem Webmail lama anda ke dalam (baru) Webmail anda.

  alamat yang anda ingin untuk mendapatkan aktiviti yang e-mel tidak perlu menjadi alamat e-mel yang sama yang anda gunakan untuk log masuk ke Webmail baru anda atau yang Webmail kini mengakses.

  Tindakan yang akan dijalankan


  Mengimport kalendar dari sistem Webmail1 anda sebelum ini boleh dilakukan sama ada dari pembantu setup akaun (Gamb. 1) atau kemudiannya melalui butang Import di sebelah kanan bahagian atas kalendar dalam sistem Webmail baru (Gamb. 2). pilihan import yang kedua membolehkan anda untuk memilih sama ada anda ingin mengimport peristiwa ke kalendar baru atau menggabungkan mereka dengan peristiwa-peristiwa dalam kalendar yang sedia ada.

  langkah-langkah yang ditunjukkan

  Telah FAQ ini telah membantu?

  Mesej anda telah dihantar. Terima kasih kerana mencadangkan peningkatan kepada FAQ ini.

  Mendapatkan Panduan Bermula: Email hosting

  Terima kasih kerana memberitahu kami menjadi tuan rumah e-mel anda.

  Panduan ini akan membantu anda dengan cepat mengenali dan menggunakan ciri-ciri utama produk baru anda. Jika anda mempunyai pertanyaan, sila checkour asas pengetahuan sebelum menghubungi pasukan sokongan kami.

  Penting. jika nama domain anda tidak diuruskan oleh Infomaniak atau Infomaniak Email hosting anda tidak berjaya di dalam akaun pelanggan yang sama sebagai nama domain anda, ikut panduan ini untuk mengkonfigurasi DNS atau Records untuk mengaitkan nama domain untuk hosting E-mel anda.

  Anda pesan Email hosting dan anda ingin.

  Telah FAQ ini telah membantu?

  Mesej anda telah dihantar. Terima kasih kerana mencadangkan peningkatan kepada FAQ ini.

  Mengubah / menukar semua kata laluan

  Panduan ini menerangkan bagaimana untuk menukar kata laluan bagi kebanyakan perkhidmatan kami.

  Untuk menukar kata laluan untuk mengakses Admin Console dan ruang kerja

  1. Buka halaman berikut: https://admin2.infomaniak.com/admin/account/personal/
  2. Klik tab Maklumat log masuk
  3. Di bawah Akses anda ke konsol admin, klik pada ikon dengan pensel di sebelah kanan stars (******)
  4. Ikut arahan

  Untuk menukar kata laluan untuk alamat e-mel (akaun e-mel)

  1. Buka Admin Console (https://login.infomaniak.com)
  2. Pergi ke E-mel hosting
  3. Klik pada nama hosting / domain berkenaan
  4. Di bawah alamat e-mel, klik pada alamat e-mel yang berkenaan
  5. Klik pada butang Tukar kata laluan
  6. Masukkan kata laluan yang dikehendaki
  • Kemas kini perisian e-mel anda (termasuk telefon pintar, tablet, dan lain-lain) dengan kata laluan yang baru dipilih
  • Masukkan kata laluan baru pada kali seterusnya anda log masuk ke theWorkSpace

  Menukar kata laluan untuk pangkalan data pengguna MySQL

  1. Buka Admin Console (https://login.infomaniak.com)
  2. hosting
  3. Klik pada nama hosting / domain berkenaan
  4. Pada panel sebelah kiri, klik pada Pangkalan data
  5. Di bawah Pengurusan Pengguna, klik akaun yang dikehendaki
  6. Dalam tetingkap yang terbuka, masukkan kata laluan baru dan mengkonfigurasi hak baru jika perlu
  7. Mengemas kini skrip login MySQL anda dengan kata laluan yang baru (bantuan: https://www.infomaniak.ch/fr/support/faq/1656). Di mana berkenaan, laman web atau aplikasi web tidak akan berfungsi lagi

  Menukar kata laluan untuk pengguna akaun FTP

  1. Buka Admin Console (https://login.infomaniak.com)
  2. Pergi ke Hosting
  3. Klik pada nama hosting / domain berkenaan
  4. Pada panel sebelah kiri, klik FTP / SSH
  5. Klik pada akaun FTP yang dikehendaki
  6. Dalam tetingkap yang terbuka, masukkan kata laluan baru
  • Kemas kini perisian FTP anda dengan kata laluan baru yang dipilih

  Artikel berkaitan

  Pangkalan data lokasi joomla hostingJadi, anda mahu untuk bergerak langkah anda 2.5 laman web joomla ke pelayan baru. Keliru dengan semua separuh siap atau panduan techno celoteh? Baik jangan bimbang, kami Pindahkan Joomla anda! Lokasi untuk pelayan baru ...
  Membuat laman web dari awal dengan joomla hostingSistem Pengurusan kandungan sumber terbuka, Joomla adalah ideal program komputer. Ia boleh digunakan untuk mengekalkan, mengubahsuai, mengedit dan kandungan laman web penerbitan, semua dengan bantuan ...
  Purata beban pelayan vBulletin hostingYa, beban adalah cara untuk tinggi. Ia juga bergantung kepada konfigurasi pelayan dan bilangan akaun pada pelayan. Tetapi, jika ia di antara 4,00-35,00 anda perlu melakukan pemeriksaan ke atas ...
  Buat e-dagang laman web joomla hostingKami mendapat panggilan semalam dari pelanggan yang berpotensi memberitahu kita bahawa beliau mahu mewujudkan satu laman web E-Commerce dan dia mendengar bahawa dia boleh berbuat demikian dengan Joomla. Dia mahu melakukan kerja dengan sendiri ...
  pengurus bahasa yang dipasang bahasa joomla hostingJoomla boleh digunakan dalam pelbagai bahasa. Apabila anda mula-mula memasang platform, anda boleh memilih yang mana yang anda hendak gunakan dalam panel admin. Walau bagaimanapun, apa yang berlaku jika anda mengubah fikiran anda ...