item yang diketengahkan joomla hosting

Apakah Joomla! Update System?

Bermula dengan Joomla! 1.6, Joomla! telah dipaparkan sistem maklumat untuk membantu menjaga sistem terkini. The Joomla! Kemas kini sistem terutamanya didorong oleh Pengurus Pelanjutan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Pengurus Sambungan: https://docs.joomla.org/Help36:Extensions_Extension_Manager_Update

Update Pemberitahuan

The Joomla! Kemas kini sistem menyediakan cara yang berguna untuk mengemaskini sambungan dipasang, tetapi ia juga melaksanakan sistem pemberitahuan daripada pemaju lanjutan untuk memaklumkan adanya versi baru. Dengan cara ini, adminitrators sistem mendapat maklumat dan memilih bagaimana untuk menguruskan sistem.

Diketengahkan item joomla hosting Semua pemaju digalakkan

Sample image: Pemberitahuan kemas kini yang tersedia

Sample image: Versi lanjutan yang baru telah dipasang

keperluan JED baru

Keperluan Penyenaraian baru. Semua sambungan yang dimuat naik ke JED selepas 10 Januari 2017 dikehendaki untuk menggunakan Update Sistem Joomla. Ini akan membantu untuk memastikan bahawa pemilik laman web sentiasa diberitahu apabila versi baru sambungan dipasang mereka boleh didapati. Menyimpan sambungan sehingga tarikh boleh membantu untuk meningkatkan keselamatan.

Dalam garis panduan ini, kita termasuk butiran ringkas tentang bagaimana untuk melaksanakan Update Sistem Joomla secara percuma dan dibayar sambungan. Semua pemaju digalakkan untuk melawat Joomla Docs untuk maklumat lanjut atau mendaftar cara sambungan lain sudah untuk menerima pakai sistem kemas kini.

Merujuk kepada sambungan yang telah disenaraikan di JED, mereka tidak akan diterbitkan jika mereka tidak mematuhi syarat baru ini. Sebaliknya, amaran pop timbul akan ditunjukkan kepada pengguna apabila mengklik butang Muat turun, memberitahu mereka bahawa sambungan tidak menyokong pelayan kemas kini dan oleh itu mesti dikemas kini secara manual.

Jangan lupa untuk memeriksa jika sambungan anda menggunakan Joomla! Kemas kini sistem.

Update Sistem Joomla

Salah satu ciri yang paling berkuasa Joomla! kemungkinan untuk melanjutkannya dengan sambungan pihak ketiga. Untuk memastikan sambungan ini dikemaskini, Joomla Update Sistem membolehkan untuk cepat mengautomasikan proses untuk memeriksa semua sambungan dipasang dan mengemaskinikannya dari pengurus sambungan.

Dari sudut pemaju pandangan, sambungan dikaitkan dengan sumber, melalui manifes lanjutan, untuk suapan kemas kini yang tersedia.

Untuk menyampaikan maklumat terkini, terdapat dua kes penggunaan utama: sambungan Percuma atau lanjutan Dibayar. Kes pertama adalah mudah dan kemas kini boleh terus diedarkan melalui aliran turun yang sama daripada turun awal. Sekiranya sambungan yang dibayar, sejak kemas kini adalah terhad kepada langganan sah / keahlian, maka kaedah untuk memeriksa ia perlu diterapkan ke dalam proses pengemaskinian.

Diketengahkan item joomla hosting sambungan

Dalam bab-bab berikut, kami menerangkan amalan yang paling biasa untuk mengedarkan sambungan kemas kini.

Joomla Update System - lanjutan Percuma

Dalam kes ini, Update Sistem Extension memerlukan untuk menambah tanda nama dalam sambungan yang nyata untuk menentukan URI untuk menyiarkan kemas kini yang tersedia:

Mentakrifkan pelayan kemas kini

Untuk menggunakan ciri ini, pelayan maklumat mesti ditakrifkan dalam manifes sambungan anda.

Kemas kini fail XML

Sambungan jenis pelayan membolehkan pemaju untuk menentukan nyata lanjutan untuk menarik kemas kini daripada nyata sambungan tunggal.

Contoh kes: Joomla! Pautan Web

Pada masa ini, Joomla! lanjutan Pautan Web diedarkan dengan cara yang sama daripada lanjutan pihak ketiga. Sejak ia dikemas kini dengan cara yang sama daripada lanjutan pihak ketiga, ia adalah pelaksanaan rujukan yang sempurna sistem kemas kini: joomla-sambungan / weblink

Seperti yang ditunjukkan dalam manifes ini, kemas kini sambungan diedarkan dari fail XML dikekalkan secara manual. Jika anda lebih suka untuk mewujudkan aliran maklumat XML dari pengurus muat turun, beberapa alternatif yang boleh didapati di JED.

NOTA: Double daftar targetplatform yang

Isu biasa apabila Joomla tidak mengesan versi baru dalam takrif targetplatform itu.

Joomla Update System - sambungan Dibayar

kes ini adalah sama dengan sambungan Percuma. Walau bagaimanapun, pengesahan tambahan diperlukan untuk memeriksa jika pengguna itu berhak untuk menerima kemas kini. pengesahan ini dilakukan dalam talian dan ia mesti disokong oleh sistem pemaju lanjutan.

Untuk mengenal pasti pengguna mengemaskini sistem / beliau, Joomla mempunyai extra_query parameter tambahan dalam #__update_sites. parameter ini akan dimasukkan ke dalam URL muat turun yang diisytiharkan, menyediakan peluang untuk menerima atau menolak muat turun.

Anda boleh menguruskan extra_query sesuai dengan keperluan anda dan Joomla tidak mengenakan apa-apa sekatan untuk maklumat lapangan. Ia perlu sah sebagai parameter URL.

Contoh kes: Akeeba Sistem Akhbar dan Akeeba Subscriptions

Akeeba Sistem Akhbar dan Langganan Akeeba adalah sambungan yang Akeeba pemaju lanjutan melaksanakan mengurus sambungan sendiri. Mereka adalah alternatif percuma untuk membina sistem pelepasan anda sendiri.

Dalam konteks ini, Id Muat turun (dlid) mesti ditakrifkan dalam sambungan untuk dikemas kini dan disimpan dalam bidang extra_query. Sebagai contoh: dlid = 1234567890123456789012.

Apabila pengurus maklumat Joomla panggilan laman web anda untuk memuat turun kemas kini, ia termasuk Id Muat Turun. Akeeba ARS dan Subs bekerjasama untuk daftar keahlian dan kembali tindak balas yang sewajarnya.

Mengenai untuk pihak ketiga Update Systems

sistem maklumat thrid pihak, yang diwujudkan untuk menyampaikan kemas kini dengan cara yang selamat dan mudah, sama Update sistem Joomla dianggap mematuhi kehendak itu. Walau bagaimanapun, kerana matlamat kita adalah untuk memusatkan maklumat mengenai kemas kini dalam Sambungan: kawasan Update, maka sistem maklumat pihak ketiga mesti juga menyediakan maklumat ketersediaan versi untuk Joomla! Pengurus Update. Pengguna tidak boleh dikehendaki untuk melawat setiap sambungan untuk mengetahui statusnya.

Menambah Firefox adalah kes khas sambungan diuruskan oleh sambungan ibu bapa. Addons dipasang, diurus dan dipasang dengan a-pihak ketiga Update Sistem.

Sejak jenis ini tertentu sambungan yang disiarkan di dalam JED tetapi mereka tidak boleh disepadukan dengan Joomla! Kemas kini sistem, mereka dikecualikan daripada keperluan integrasi. Pengecualian ini termasuk sambungan yang tidak boleh dipasang melalui Joomla Installer dan lanjutan tertentu.

sambungan tersebut akan diluluskan berdasarkan kes demi kes.

Screenshot sampel

Aspek pentadbiran bagaimana pemaju lanjutan menguruskan perniagaan mereka adalah di luar skop apa yang JED boleh mengawal. Adalah menjadi tanggungjawab pemaju untuk memastikan bahawa ia beroperasi mengikut apa-apa kehendak undang-undang yang dikenakan oleh kerajaan tempatan mereka. Kita hanya boleh mengesyorkan berunding dengan seorang akauntan tempatan dan / atau peguam untuk memastikan bahawa anda memenuhi sebarang keperluan undang-undang tempatan.

Anda boleh melaksanakan Server Update dengan cara yang serupa dengan bagaimana Extensions Dibayar menguruskannya - anda boleh melaksanakan Update Pelayan untuk memaklumkan kepada pengguna mengenai kemas kini yang tersedia dan memaparkan mesej yang mengatakan bahawa kemas kini boleh didapati melalui menghubungi mereka melalui laman web anda. Perkara utama di sini adalah untuk memberitahu pengguna mengenai kemas kini - keputusan untuk menyediakannya secara automatik atau tidak adalah keputusan anda.

Dengan cara yang sama, bahawa terdapat beberapa pengurus muat turun yang membantu untuk menguruskan kemas kini, terdapat juga pengurus langganan yang boleh membantu anda untuk menguruskan VAT. Selain itu, terdapat juga platform e-dagang yang boleh menyatukan jualan.

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Kedudukan 7 joomla hostingTutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menambah kedudukan modul dalam Joomla 3.x. template. Anda sudah tahu bagaimana untuk memeriksa kedudukan modul disediakan template. Dalam tutorial ini kita akan menunjukkan kepada ...
Hosting tapak untuk joomlaApa yang Joomla Hosting? Percuma, mudah untuk digunakan, dan disesuaikan. Joomla menyediakan anda dengan pelbagai pilihan tapak pembinaan, dan boleh didapati dengan kebanyakan pelan hosting. Fikirkan WordPress adalah satu-satunya ...
joomla terbaik hosting percumaApa yang Joomla Hosting? Percuma, mudah untuk digunakan, dan disesuaikan. Joomla menyediakan anda dengan pelbagai pilihan tapak pembinaan, dan boleh didapati dengan kebanyakan pelan hosting. Fikirkan WordPress adalah satu-satunya ...
joomla terbaik percuma hostingApa yang Joomla Hosting? Percuma, mudah untuk digunakan, dan disesuaikan. Joomla menyediakan anda dengan pelbagai pilihan tapak pembinaan, dan boleh didapati dengan kebanyakan pelan hosting. Fikirkan WordPress adalah satu-satunya ...
Bagaimana untuk membina laman web dengan joomla hosting'; O.write (r); o.close ()> kembali n.prototype.isNullOrEmpty = function (n) kembali 1>, n.prototype.dispatchCustomEvent = function (n);! Var i = document.createEvent ( " CustomEvent "); kembali ...