Dibayar keahlian vBulletin hosting

Mewujudkan laman keahlian boleh menjadi satu tugas yang rumit. Pertama anda perlu untuk menetapkan peranan pengguna hak dan kebenaran, maka anda perlu untuk membolehkan pengguna untuk selamat mendaftar, login, dan berinteraksi dengan laman web. Jika anda dibayar pilihan keahlian, maka anda juga perlu menyediakan bayaran gerbang, perintah, resit, dan lain-lain Ini bunyi seperti banyak kerja, tetapi bagaimana jika kita memberitahu anda bahawa semua ini boleh dibuat mudah? Bukankah lebih besar jika anda boleh melakukan semua ini dari satu papan pemuka? Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mewujudkan laman keahlian dengan WordPress menggunakan Premis.

Dibayar vBulletin keahlian barang hosting, maka anda mungkin mahu

[Update 2013/1/16] Premis tidak lagi boleh dibeli. CopyBlogger Media telah mengambil ke bawah pada masa itu. Mari kita lihat apa yang mereka akan datang akan datang. Sehingga masa itu, artikel ini tidak lagi berguna jika anda belum mempunyai salinan Premis.

Premis ialah keahlian plugin WordPress yang menjadikan ia mudah untuk mewujudkan laman web keahlian dan halaman arahan. Ia dicipta oleh media Copyblogger, orang yang sama di belakang rangka Tema Kejadian dan StudioPress. Premis adalah mudah untuk digunakan, dan dibuat khusus untuk mereka yang mahu menjalankan laman web keahlian dengan langganan berbayar atau keupayaan untuk menjual muat turun digital. Ia berfungsi dengan lancar, dan orang-orang yang menciptakannya menggunakannya di laman web mereka sendiri untuk tujuan yang sama. Berikut adalah senarai beberapa ciri-ciri sejuk Premis:

  • Ia berfungsi dengan mana-mana tema WordPress atau Rangka Kerja Tema.
  • Membolehkan anda untuk membuat laman langganan mana kandungan boleh dilihat oleh pelanggan berdaftar atau dibayar sahaja.
  • menerima bayaran berulang di laman web anda secara automatik.
  • Menitis kandungan kepada pengguna anda mengikut jadual yang telah ditetapkan.
  • Menjual barangan digital seperti e-buku, muzik, perisian, dan lain-lain
  • diskaun tawaran dan kupon untuk memasarkan produk anda.
  • Mengawal akses kepada kandungan dan muat turun digital dengan tahap akses.
  • Mewujudkan kawasan-kawasan forum khusus untuk ahli premium dengan menyambungkan Premis dengan vBulletin

Kita mengandaikan bahawa anda sudah telah memasang WordPress dan setup laman web anda. Perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah membeli lesen Premis. Ia kini boleh didapati untuk bayaran satu masa $ 165. Ini termasuk penggunaan tanpa had (anda boleh memasang pada seberapa banyak laman web yang anda mahu), update percuma, tutorial, sokongan, dan nasihat copywriting pasukan Copyblogger itu.

Selepas memuat turun Premis, anda perlu memasang dan mengaktifkannya (bagaimana untuk memasang plugin WordPress). Setelah pengaktifan, anda akan melihat dua item menu baru dalam bar sisi admin, Premis dan Landing laman WordPress anda. Klik pada Premis akan membawa anda ke laman Tetapan Main.

Anda akan diminta untuk memasukkan kunci API untuk mengaktifkan Premis modul keahlian. Anda boleh mencari kunci API ini dalam akaun Premis anda yang anda buat apabila membeli plugin. Salin dan tampal kunci dan menyimpan tetapan. Ini akan mengaktifkan modul Akses Ahli, yang kini akan muncul dalam bar sisi admin WordPress anda.

hosting

Pergi ke Ahli akses "Tetapan untuk menyediakan tetapan keahlian di laman anda. Perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah untuk menubuhkan checkout, login dan halaman profil ahli.

Pergi ke Pages "Add New untuk membuat halaman baru. Beri halaman ini apa-apa gelaran, kami akan mengesyorkan menggunakan Checkout sebagai tajuk bagi memudahkan pengenalan. Tambah shortcode [checkout-borang] dalam editor catatan dan menerbitkan halaman. Buat satu lagi halaman baru . untuk login dan masukkan shortcode [login-borang] sebelum menyiarkan halaman Akhir sekali, buat laman lain untuk digunakan sebagai halaman profil ahli dengan kod berikut:

Selamat kembali [Ahli-first-name] [Ahli-lepas-nama]

Pembelian anda


[Member_products]

Profil Akaun anda


[Member_profile]

Plugin dokumentasi rasmi mempunyai lebih kod pendek yang anda boleh gunakan untuk terus menyesuaikan halaman checkout, login, dan profil ahli anda. Sebaik sahaja anda telah membuat halaman ini kembali ke laman Akses tetapan Ahli dan pilih halaman ini di bawah tetapan umum.

Salah satu ciri-ciri berkuasa Premis adalah keupayaan untuk menerima bayaran berulang. Untuk mendayakan ciri ini, semak kotak semak pembayaran berulang pada halaman "Tetapan Akses Ahli. Pilihan Seterusnya pada halaman ini adalah untuk memilih mata wang.

Oleh Premis lalai datang dengan Authorize.net, PayPal Express checkout, dan pembayaran web PayPal pro. Selain itu anda juga boleh memuat turun gerbang pembayaran lain sebagai tambahan add-on plugin. Pada masa ini terdapat PayPal standard gateway, Braintree, 2Checkout, Stripe dan Clickbank gerbang didapati. Berikan butiran gerbang pembayaran anda seperti butiran log masuk atau kekunci API. Secara lalai gerbang pembayaran anda akan diaktifkan dalam mod ujian, dan anda akan mempunyai untuk menukar ini untuk Live apabila anda sudah bersedia untuk memulakan laman web anda.

Langkah seterusnya dalam menubuhkan laman keahlian anda adalah untuk menambah produk. Produk-produk ini boleh menjadi pelan langganan anda, muat turun digital seperti ebook, aplikasi, muzik, dan lain-lain Pergi ke Akses Ahli "Produk dan klik pada pautan Buat Produk Baru untuk menambah produk.

Masukkan tajuk produk, penerangan, dan kemudian memilih produk terima kasih halaman. produk A terima kasih halaman adalah di mana pengguna akan diarahkan ke selepas mereka telah membuat pembayaran. Hanya membuat laman WordPress yang normal dan menggunakan kod pendek Premis untuk menyesuaikannya. Jika anda menjual muat turun digital, maka halaman ini juga boleh mempunyai link untuk muat turun produk, tetapi kami akan datang ke bahagian yang kemudian dalam tutorial. Anda juga boleh membuat produk percuma.

Seterusnya anda boleh membuat template e-mel yang pengguna akan terima sebagai penerimaan oleh mereka untuk pembelian. Sekali lagi terdapat beberapa kod pendek yang tersedia yang anda boleh gunakan dalam template e-mel anda.

Akhir sekali terdapat tahap akses. tahap akses membolehkan anda untuk membuat kumpulan keahlian yang berbeza. Sebagai contoh, anda boleh menambah tahap akses "percuma" untuk pengguna memuat turun produk percuma. Pengguna ini hanya akan mempunyai akses kepada semua kandungan percuma. Maka anda boleh menambah tahap akses tambahan yang dipanggil "Plus" di mana anda boleh menawarkan barang tambahan kepada hanya mereka yang membeli langganan keahlian plus. Selepas menambah tahap akses kepada produk anda, anda boleh menerbitkan.

Apabila anda telah menambah produk anda, anda akan mendapat ID produk dalam bar alamat penyemak imbas anda. Anda juga boleh mendapatkan ID produk dengan mengedit produk yang sedia ada, dan ID produk akan dipaparkan dalam URL, seperti ini:

Nota id produk dan membuat laman WordPress (atau pos jika anda mahu). Terdapat beberapa kod pendek yang tersedia untuk halaman produk. Ini kod pendek akan membolehkan anda untuk memaparkan maklumat produk dan pautan ke halaman checkout di mana pengguna boleh membuat pembayaran. Berikut adalah laman produk mudah dengan kod pendek.

[Product_purchase ProductID = "5"] Beli sekarang [/ product_purchase]

Menggantikan 5 dengan id produk anda sendiri. Akhirnya, di sini adalah bagaimana laman produk anda akan kelihatan seperti:

Premis datang dengan kawalan akses yang sangat baik menggunakan tahap akses. Anda membuat tahap akses sambil menambah produk atau secara manual dari Access Ahli "Tahap Access. Tahap akses yang diberikan kepada pengguna secara automatik apabila mereka membeli item yang berkaitan dengan tahap akses tertentu di laman web anda. Sebagai contoh, pengguna baru membeli e-book dengan tahap akses PHP. Mereka akan ditanda secara automatik di bawah tahap akses yang sama. Anda juga boleh mengubah tahap akses pengguna dari Ahli Access "Ahli manual.

tahap akses juga membolehkan anda untuk menunjukkan atau menyembunyikan kandungan di seluruh laman web WordPress anda menggunakan shortcode. Sebagai contoh:

[Show_to ACCESSLEVEL = noAccess 'PHP' = 'Sila log masuk untuk membaca lebih'] Kandungan anda di sini. [/ Show_to]

Selain shortcode anda juga boleh mengawal akses kepada semua jawatan WordPress anda daripada editor catatan. Premis menambah akses kotak Keahlian kepada WordPress post edit skrin. Membolehkan anda untuk mengawal akses ahli menggunakan tahap akses.

Anda boleh membuat kupon untuk menawarkan diskaun ke atas rancangan produk, keahlian dan langganan anda. Untuk membuat kupon, pergi ke Akses Ahli "Kupon dan kemudian klik pada Buat link Kupon Baru.

Anda boleh memilih antara diskaun berdasarkan rata atau peratusan. Menetapkan kriteria kelayakan, sama ada ia boleh digunakan untuk ahli baru sahaja atau ahli sedia ada juga boleh mendapatkan diskaun ini atas pembelian masa depan mereka. Tetapkan tarikh mula dan tarikh tamat tempoh untuk kupon. Anda boleh membuat kupon ini terpakai ke atas semua produk atau memilih produk terpilih.

Jika anda menjual barangan digital, maka anda mungkin mahu untuk memuat naik kandungan digital anda dalam direktori yang selamat, supaya hanya ahli-ahli dengan tahap akses yang betul boleh memuat turun fail. Premis membolehkan anda mencipta direktori selamat untuk muat naik anda. Pergi ke Ahli akses "Tetapan dan tatal ke bawah ke Fail bahagian Tetapan Perlindungan. Secara lalai, Premis mencipta direktori ahli akses di dalam folder muat naik media. Anda boleh menggunakan atau membuat direktori lain.

Anda boleh terus memuat naik fail anda ke direktori yang menggunakan FTP. Selain itu, anda juga boleh memuat naik fail semasa mencipta pautan muat turun selamat untuk itu. Untuk mencipta pautan muat turun selamat untuk fail anda, pergi ke Akses Ahli "Link Manager dan klik pada Create New Link.

Berikan tajuk untuk pautan. Jika anda telah uplaoded fail dalam folder fail yang dilindungi, maka hanya masukkan nama fail, atau muat naik fail baru. Pilih tahap akses untuk fail dan kemudian simpan link anda. Menyimpan pautan akan menjana URL untuk muat turun tersebut. Anda boleh meletakkan URL ini menerima E-mel produk tertentu atau menambah URL pada halaman terima kasih.

vBulletin adalah perisian forum popular digunakan untuk membuat sangat disesuaikan dan berkuasa forum dalam talian. Menggunakan Premis, anda boleh menyambung laman web WordPress anda dengan vBulletin dan mempunyai bahagian premium untuk ahli Premis. Hanya pergi ke Ahli akses "Tetapan dan tatal ke bawah ke bahagian Tetapan Forum. Tandakan kotak di sebelah Dayakan vBulletin Bridge dan kemudian menyediakan kumpulan pengguna untuk ahli Premis dan kumpulan pengguna di mana ahli Premis akan dipindahkan ke apabila langganan mereka dibatalkan. Ingatlah bahawa vBulletin tidak termasuk dalam Premis, ia adalah perisian yang berasingan yang anda boleh membeli dari laman web vBulletin.

Premis adalah alat yang berkuasa dicipta oleh beberapa yang terbaik pemasar internet. Ia adalah selamat, datang dengan dokumentasi yang besar, dan ia adalah sangat mudah untuk menubuhkan dan menggunakan. Kami berharap panduan ini membantu anda mencipta laman keahlian dalam WordPress menggunakan Premis. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau maklum balas, sila meninggalkan komen.

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Buat wordpress halaman kajian hostingPernahkah anda mahu untuk memulakan blog keahlian dan tidak dapat mencari plugin baik untuk menggunakan atau yang mana satu untuk memilih? Terdapat banyak plugin di luar sana untuk mencapai ini, tetapi satu plugin seperti ...
Web shell oleh orb vBulletin hostingMuat turun semua perisian yang diperlukan Anda boleh mencari pakej SquirrelMail di tapak SquirrelMail itu. PHP boleh didapati di laman web PHP. Memasang pelayan web dan PHP (versi 4.1.0 dan ke atas) ...
Nulled pilihan vBulletin hostingOriginally Posted by jononline yeah yang agak bodoh sebagai yang hanya $ 80 Tetapi perkara yang. untuk membantu forum laporan. Macam mana saya nak tahu jika forum someones adalah menyalahi undang-undang atau tidak tidak seperti mereka ...
Berita Pelbagai suapan hosting wordpressBaru-baru ini, salah seorang pengguna kami bertanya jika kita boleh meliputi bagaimana untuk membuat suapan Facebook adat dalam WordPress? Anda boleh memaparkan penyiaran Facebook dari halaman atau kumpulan anda di laman web WordPress anda untuk meningkatkan ...
forum bebas vBulletin 4 hostingvBulletin 5.3.1 Alpha kini boleh didapati. Pelanggan dengan lesen yang sah digalakkan untuk menguji perisian pada pelayan pementasan mereka. Amaran: Tidak disyorkan untuk Pengeluaran Pelayan vBulletin ...