Webfm modul drupal hosting

Saya sedang mewujudkan arkib laman web yang akan membolehkan pengguna untuk memuat naik pelbagai jenis kandungan media termasuk video, audio, imej, dokumen dan teks. Saya mahu menjadikan ia mudah bagi pengguna untuk memuat naik kandungan media ini ke laman ini.

Adakah lebih baik untuk memuat naik terus ke laman web hosting sendiri atau menggunakan video pihak ketiga dan audio hosting seperti YouTube dan SoundCloud?

Sama ada cara bagaimana ia boleh dibuat semudah mungkin untuk pengguna untuk memuat naik kandungan media?

Webfm modul drupal hosting Modul ini menambah

ditanya 18 '14 Disember di 13:26

Dapatkan suite pengurusan media yang mengintegrasikan dengan sebanyak hosting pembekal pihak ketiga yang mungkin. Ia bermakna kerja yang kurang untuk anda, kurang kerumitan, dan bandwidth kurang pada pelayan anda yang mana anda perlu membayar.

suite good termasuk, tetapi tidak terhad kepada:

Membakar adalah cara yang popular dan fleksibel untuk mengendalikan media dalam Drupal.

Melecur boleh mengendalikan imej, video, audio, tweet dan juga fail Flash. Melecur bekerja dengan YouTube, Vimeo, Soundcloud dan lain-lain banyak pembekal lain.

Modul Media menyediakan satu rangka kerja extensible untuk menguruskan fail dan aset multimedia, tidak kira sama ada mereka yang dihoskan di laman web anda sendiri atau laman pihak ke-3 - ia biasanya dirujuk sebagai 'pelayar fail ke internet'.

Untuk penyelesaian media akhir hadapan anda boleh melihat MediaFront

The MediaFront modul adalah penyelesaian media akhir hadapan untuk Drupal. Ia menggunakan antara muka pentadbiran inovatif dan intuitif yang membolehkan pentadbir laman web untuk sepenuhnya menyesuaikan pengalaman media akhir hadapan untuk pengguna mereka tanpa menulis apa-apa kod.

Anda boleh cuba modul filedepot

Modul filedepot adalah diketengahkan modul Pengurusan Dokumen penuh yang mempunyai dokumen google seperti rasa. Ia memenuhi keperluan untuk modul pengurusan fail bersepadu menyokong peranan dan keselamatan berasaskan pengguna. Dokumen boleh disimpan di luar direktori awam Drupal untuk melindungi dokumen untuk akses dan pengedaran selamat.

menjawab 18 Dis '14 di 13:43

Terima kasih, saya akan kita lihat itu. Adakah ia termasuk pemain media? - William Mortada 18 Dis '14 di 13:59

Lebih banyak modul tidak disebut lagi dalam mana-mana jawapan sebelumnya.

Ambil Kawalan (D6 dan D7)

Berikut adalah petikan mengenai modul Kawalan Take (dari laman projeknya):

adalah satu set set modul untuk Drupal untuk menguruskan pelbagai tugas pentadbiran terutamanya yang berkaitan dengan sistem fail. Bermula dengan versi 2.0, modul telah refactored ke dalam teras a / add-on seni bina, di mana take_control modul teras menyediakan rutin biasa dan tetapan, manakala sebahagian besar interaksi pengguna depan datang dari add-on modul (misalnya pelayar fail dan lain-lain ).

Webfm modul drupal hosting Inline penyuntingan fail teks

Pada masa ini, terdapat 2 modul add-on:

File Browser. A lengkap Pengurus Fail Browser / Fail untuk Drupal. Membolehkan anda untuk menguruskan fail-sistem Drupal anda secara langsung melalui Drupal tanpa perlu FTP atau akses Panel Kawalan Hosting anda.

Kebenaran cepat. Banyak pentadbir Drupal bermasalah oleh: Drupal_Security_Do_Not_Remove_See_SA_2006_006 arahan dalam fail .htaccess Drupal fail sistem akar bahawa berkesan menghalang menulis akses kepada folder fail-sistem di luar Drupal. Modul ini membolehkan anda untuk mengambil kawalan ke atas folder fail sistem dengan menentukan kebenaran peribadi di atasnya dari Drupal. Selain itu, anda boleh menentukan kebenaran adat / memadam mana-mana direktori / fail yang dimiliki oleh Drupal dengan modul ini.

Dokumen (D6 dan D7)

Modul Dokumen Sistem Pengurusan Dokumen untuk Drupal. Berikut adalah petikan mengenainya (dari laman projeknya):

 • integrasi lengkap dengan sistem nod Drupal. Modul ini menambah Jenis Node adat, Dokumen. Setiap Dokumen yang anda buat adalah nod Drupal, dan dengan itu menikmati semua ciri yang disediakan untuk nod.
 • Sokongan untuk semakan Dokumen / Pembuatan Sejarah - Modul ini membolehkan anda untuk mengekalkan versi pelbagai / semakan dokumen yang sama.
 • Views 2 Integrasi - The bidang adat ditambah oleh modul untuk jenis nod Dokumen boleh diakses dalam pandangan, ditambah modul menyediakan beberapa berguna out-of-kotak Views.
 • sokongan theming
 • Mencari - Dokumen-dokumen yang berada nod yang boleh indeks sepenuhnya oleh sistem carian Drupal. Di samping itu, modul ini menyediakan carian adat sendiri untuk Dokumen.
 • Beberapa blok yang ada untuk carian dokumen yang boleh diletakkan secara fleksibel dalam susun atur tema anda.

pengurus fail elFinder (D7)

The elFinder modul mengintegrasikan dengan elFinder. yang merupakan pengurus fail AJAX sumber terbuka. Berikut adalah petikan mengenainya (dari laman projeknya):

 • Bersepadu dengan WYSIWYG editor API mampu: CKEditor, fckeditor, TinyMCE, BUEditor (D6), jWYSIWYG (D6), YUI, WYMeditor.
 • muat naik fail berbilang.
 • Fail menyalin / bergerak dengan Drag Drop sokongan.
 • file cepat dan direktori penamaan semula.
 • Saiz semula imej.
 • Lightbox-preview.
 • menu konteks dengan operasi fail / direktori generik.
 • Inline penyuntingan fail teks.
 • Kegemaran senarai direktori.
 • Direktori sejarah pemilihan.
 • Bekerja dengan arkib.
 • penerangan fail.

CMIS API (D7)

CMIS API modul bertujuan untuk menyediakan API generik untuk mengintegrasikan dengan Enterprise patuh CMS sistem (ECM) CMIS.

Terdapat beberapa modul yang mungkin kelihatan seperti seorang yang layak mungkin, walaupun mereka, secara umum, dilihat sebagai agak buggy / unstaled, atau hanya menyokong lama (D6) Drupal Sidang setakat ini. Di bawah adalah beberapa maklumat lebih lanjut mengenai orang-orang modul.

Media Browser Plus (D7, walaupun hanya versi beta)

Terdapat juga Pelayar Media Plus modul, iaitu modul peningkatan modul Media, dengan tambahan seperti:

 • Menambah tag kepada media apabila memuat naik.
 • Mencari media.
 • taksonomi hierarki organisasi berasaskan mis "Folder".
 • Mencerminkan folder taksonomi untuk sistem fail "
 • Drag Drop untuk memindahkan fail antara folder.
 • pilihan berbilang fail.
 • Operasi pukal pada fail.
 • Media basked memuat turun berbilang fail serentak.

Aset (D7, walaupun hanya versi beta)

Berikut adalah petikan mengenai modul Aset (dari laman projeknya):

mencadangkan satu pendekatan baru untuk pengurusan media dalam Drupal, menyelesaikan masalah yang sekian lama fail yang boleh digunakan semula media (imej, video, dokumen, dan lain-lain) yang berkembang menjadi masalah kandungan media yang boleh digunakan semula (imej / video / dokumen / lain-lain dengan yang dilampirkan kandungan seperti huraian / lesen / etc).

Modul Asset menyediakan entiti baru yang dikenali sebagai Media Aset dan set Aset Media contoh (Imej, Video, Audio, Dokumen, Galeri imej, Percuma HTML), yang boleh diaktifkan secara pilihan.

Web File Manager (D6)

'Web File Manager' modul adalah untuk D6 sahaja. Dan isu WebFM untuk Drupal 7 mempunyai status Tertutup (Tidak akan menetapkan). Tetapi ada juga perbincangan berterusan mengenai penulisan ulang Ground-up WebFM.

Artikel berkaitan

Drupal hosting dengan sslHTTPS adalah protokol yang menyulitkan permintaan HTTP dan jawapan mereka. Ini memastikan bahawa jika seseorang mampu untuk berkompromi rangkaian antara komputer anda dan pelayan anda meminta ...
Aspek carian apache Solr drupal hostingNota: terima kasih khas tambahan untuk Doug Vann untuk memberikan motivasi untuk akhirnya hantar post blog ini! Pada awal 2016, apabila API Carian dan modul Solr berkaitan untuk Drupal 8 adalah pada awal alpha ...
Hosting beberapa tapak drupalTerdapat banyak sebab mengapa pentadbir sistem atau pemaju boleh memilih untuk menjadi tuan rumah beberapa tapak pada pelayan yang sama dalam konfigurasi multisite. Sebagai contoh, tatarajah itu boleh: ...
laman Multi hosting drupalJika anda menjalankan lebih daripada satu tapak Drupal, anda boleh memudahkan pengurusan dan boleh menaik taraf laman web anda dengan menggunakan ciri berbilang tapak. Berbilang tapak membolehkan anda untuk berkongsi Drupal tunggal ...
ayam merah drupal hostingRedHen ialah CRM Drupal asli mulanya direka untuk keperluan bukan keuntungan biasa, tetapi dibina untuk fleksibiliti. Ia mempunyai fungsi CRM klasik untuk menguruskan maklumat tentang kenalan, organisasi, ...