Vosao vs drupal hosting

Ternyata, saya bertanya soalan yang sama:

Ia kebanyakannya memutuskan untuk dua perkara:

  1. Dalam fungsi di mana webapp dan Django pertindihan, Django cenderung untuk menjadi sedikit lebih bagus dan / atau lebih fleksibel.
  2. Jika anda untuk kemudian mahu beralih daripada GAE, Django adalah matlamat peralihan.

soalan saya (dalam kombinasi dengan pelbagai maklumat Daniel Vassallo disediakan) perlu menjawab soalan anda sepenuhnya.

GAE adalah alat yang hebat untuk projek-projek baru dan kecil, yang tidak memerlukan pangkalan data hubungan. Saya menggunakan pelbagai penyelesaian web hosting.

Vosao vs drupal hosting 03
   Satu-satunya masalah sebenar

1) Saya dibina www.gaiagps.com di App Engine, kerana ia hanya beberapa brochureware dan kedai-nilai utama kecil untuk bahagian blog.

2) Rakan saya juga membina sebuah crawler web pada GAE, kerana ia adalah hanya beberapa skrip Python mudah yang dikumpul laman web. aplikasi yang sebenarnya menghantar data ke EC2 walaupun, di mana lebih banyak kerja dilakukan.

3) Saya menjadi tuan rumah www.trailbehind.com pada EC2 kerana ia menggunakan geo-pangkalan data (PostGIS) yang anda pada dasarnya perlu melaksanakan diri pada App Engine.

4) Saya menjadi tuan rumah TRAC dan SVN pada WebFaction, kerana ia adalah off-the-rak untuk mana-mana keping sana.

Jika saya perlu melakukan laman web dalam beberapa hari, saya menggunakan GAE. Jika ia projek yang besar atau yang sedia ada, atau mempunyai pangkalan data funky, saya menggunakan sesuatu yang lain.

menjawab 10 Jan '10 di 00:19

Saya baru-baru berubah pembangunan saya dari webapp untuk Django (menggunakan app-enjin-patch b / c mereka telah menambah lebih banyak ciri). Semak aplikasi enjin-patch di sini:

Saya suka bagaimana webapp mudah adalah untuk digunakan dan ia mempunyai semua alat yang saya perlukan untuk seketika. Walau bagaimanapun apabila ia datang untuk menambah akaun pengguna ke laman web saya, saya mendapati bahawa saya sama ada mempunyai untuk melancarkan sistem saya sendiri (dengan sesi dan lain-lain yang boleh menjadi rumit pada GAE) atau menggunakan akaun google / gmail dengan webapp.

Saya tidak mahu pengguna saya untuk mempunyai untuk mendaftar untuk google / gmail terlebih dahulu sebelum mereka mendaftar dengan saya.

Oleh itu, saya cuba keluar Django dengan aplikasi enjin-patch kerana mereka telah pun melaksanakan fungsi pengguna daripada Django dan ia seolah-olah bekerja dengan baik.

Dengan Django vs Webapp kedua-duanya mempunyai prestasi yang sama, dan kedua-duanya menawarkan scalablity automatik dan lain-lain

Django mempunyai beberapa bagus pengesahan borang dan lain-lain tetapi saya melihat barangan pengguna sebagai perbezaan yang paling besar antara kedua-dua.

menjawab 9 Jan '10 di 20:03

Satu-satunya masalah sebenar saya berlari ke dalam adalah 1M had muat naik / turun yang dikenakan oleh GAE. Saya boleh memuat naik fail yang lebih besar dengan menggunakan HTTP terus kepada S3, tetapi saya tidak dapat mengambil mereka melalui GAE. Saya harap mereka telah ditarik balik sekatan ini sejak itu.

menjawab 10 Jan '10 di 00:28

Jika anda sedang mencari lain rangka kerja GAE CMS selain Django, kita lihat pada Vosao. Ia adalah satu rangka kerja Java CMS yang menggunakan Velocity untuk template. Rangka kerja ini masih dalam alfa dan adalah di bawah pembangunan berat. Versi semasa (0.2.3) adalah stabil dan sangat berfungsi.

Vosao vs drupal hosting yang menggunakan Velocity

Anda boleh melihat contoh sebuah laman Vosao bekerja pada domain peribadi saya.

menjawab 16 Feb '10 di 01:56

Saya lebih suka webapp. Ia skala yang lebih baik menurut Google dan seolah-olah lebih baik bersepadu dengan infrastruktur Engine App. Plus ia lebih ringan.

menjawab Mac 11 '10 di 20:09

cuba kay-rangka kerja jika anda sedang mencari untuk rangka kerja yang direka khusus untuk enjin aplikasi google.

menjawab 7 Apr '10 di 04:34

2017 Stack Exchange, Inc

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Kata kunci seo drupal hostingSEO adalah singkatan untuk "pengoptimuman enjin carian" atau "enjin carian pengoptimum." Membuat keputusan untuk menyewa SEO adalah satu keputusan yang besar yang berpotensi untuk memperbaiki laman web anda dan menjimatkan masa, tetapi anda juga boleh ...
Field alat drupal hostingPengenalan An pelaksanaan carian yang berkesan adalah salah satu tugas yang paling sukar dalam pembangunan, tetapi ia juga kunci kepada kejayaan banyak laman web dan aplikasi. Satu carian pantas dan ...
Perubahan jadual awalan drupal hostingSaya mempunyai laman drupal 7 berjalan pada pelayan web, ia kini menggunakan pangkalan data yang telah dicipta dengan keluar awalan. Saya sedang cuba untuk memulihkan pangkalan data yang kepada contoh drupal baru dari ...
hujah-hujah halaman panggil balik hosting drupal"Panggil balik Access" adalah fungsi yang dipanggil untuk mengesahkan jika pengguna mempunyai akses kepada halaman. Sebagai kes khas, ia boleh menjadi nilai TRUE. dan dalam hal yang semua pengguna akan mempunyai akses kepada ...
Uid 0 drupal hostingIa adalah perkara biasa, kerana Drupal mencipta bahawa kemasukan apabila ia dipasang, untuk pengguna tanpa nama. Yang dilakukan dari user_install () (Drupal 7), atau system_install (). yang mengandungi kod berikut. Yang ...