Throbber gif drupal hosting

Dihantar oleh Drupion Sokongan pada 25 September 2012 00:44

Modal windows adalah ciri-ciri reka bentuk yang sangat baik kerana ia membolehkan anda untuk dengan mudah memaparkan maklumat lanjut mengenai halaman tanpa menyebabkan kesulitan kepada penonton dengan membuat mereka memuatkan halaman yang sama sekali berbeza. Saya menggunakan modals mana saya ingin memaparkan lebih banyak maklumat yang tidak cukup besar sekali dan wajar mendapat beban halaman penuh yang berasingan.

Rajah 1: Ini adalah pautan tajuk, yang dihasilkan oleh pandangan bahawa apabila di klik pencetus tetingkap modal dengan kandungan tambahan.

Throbber gif drupal hosting dalam Drupal

Rajah 2: Selepas klik pada pautan seperti yang ditunjukkan dalam Rajah 1, tetingkap modal muncul dengan maklumat tambahan.

Terdapat dua cara umum untuk dengan mudah membuat modals dalam Drupal. Kaedah pertama, dan biasa adalah dengan menggunakan ColorBox atau modul Lightbox2. Kedua-dua modul mempunyai beberapa fungsi terbina dalam dan boleh ditetapkan di peringkat tapak pembina.

Untuk lebih kawalan ke atas theming dan kandungan yang menggunakan pengangkutan awam, dan mendapat pengetahuan tentang bagaimana windows modal kerja, saya mengambil terjun ke dalam Earl Miles '(aka Merlin of Chaos) Chaos Tools, atau kaedah CTools penciptaan mod. Di sini ialah bagaimana saya melakukannya.

tutorial ini memerlukan perantaraan untuk tahap maju pemahaman Drupal 7. Anda akan perlu untuk membina modul untuk melakukan ini.

1. Kami akan menamakan modul kami "Happy," supaya mencipta direktori yang dalam anda Drupal memasang dinamakan, tapak / semua / modul / gembira.

Di dalam direktori 'gembira', buat dua fail kosong, 'happy.module' dan 'happy.info.' Juga, memuat turun dan membolehkan modul CTools dan modul Views itu. sebagai CTools pergantungan untuk modal, dan Views ialah pergantungan untuk contoh ini.

Di samping itu, tambah berikut untuk penyesuaian modal dalam direktori modul:

  • A "js" folder dengan "happy.js" dalam, misalnya 'tapak / semua / modul / / gembira js / happy.js').
  • A "css" direktori dengan "happy.css" dalam, mis 'Tapak / semua / modul / css / happy.css').
  • An direktori imej untuk AJAXs adat throbber gifs (jika mahu), mis 'Tapak / semua / modul / gembira / images / [image-nama] .jpg'
  • A direktori tema untuk adat kami Paparan template dalam 'tapak / semua / modul / gembira / tema', dan di dalam direktori tersebut template pandangan akan diletakkan lebih berjaya dalam tutorial ini.

2. Konfigurasi modul dengan fail 'happy.info'.

Terbuka, paste di bawah ke dalam fail, dan menjimat:

name = Happy
Huraian = Satu modul contoh untuk mewujudkan tingkap modal menggunakan rangka kerja CTools itu.
teras = 7.x
pakej = Antara muka pengguna
php = 5.2.4
kebergantungan [] = ctools
kebergantungan [] = pemandangan

Nota sampingan: Untuk tujuan ini contoh, kami menggunakan Views untuk generat senarai pautan ke nod yang, apabila di klik, membuka kandungan nod dalam tetingkap mod. Oleh itu, bagi contoh ini, Views adalah pergantungan.

Throbber gif drupal hosting Konfigurasi modul dengan

3. Buka 'happy.module' dan meletakkan standard Drupal modul perancah di bahagian atas, kemudian simpan.

4. Langkah pertama adalah untuk menentukan jalan menu link modal akan terbuka apabila tetingkap mod muncul.

Berikut adalah beberapa mata maju: The CTools modul mengenal pasti "% ctools_js" sebagai pemegang tempat dalam laluan permintaan itu. CTools akan menggantikan bahawa hujah pemegang tempat dengan "js" atau "nojs," bergantung kepada keupayaan Javascript pengguna pelayar. "Halaman panggil balik" adalah satu fungsi yang kita akan menentukan yang akan datang. Ini adalah di mana sebahagian besar daripada mengangkat berat berlaku. Akhir sekali, tidak ada sekatan akses dalam contoh ini. Iaitu, pengguna tanpa nama boleh mengakses kandungan modal sejak 'Laman panggil balik' ditetapkan kepada TRUE.

5. Tentukan fungsi 'halaman panggil balik':

Walaupun ia kelihatan rumit, fungsi di atas adalah lurus ke hadapan. Jika pelayar pengguna tidak menyokong Javascript, seperti yang ditentukan untuk kita oleh CTools, maka kita akan memberikan mereka kandungan bukan Javascript. Jika tidak, kita mencedera modal CTools dan memberi mereka mod paparan Teaser daripada nod.

6. Seterusnya, kita perlu menyuntik tetapan untuk tingkap modal ke dalam beban halaman ibu bapa.

Anda boleh melakukan ini adalah beberapa fungsi cangkuk mana Drupal menyebabkan kandungan untuk halaman. Contoh cangkuk di mana kod berikut akan bekerja termasuk hook_node_view (mengubah suai $ node-> kandungan objek bahagian), hook_block_view, hook_field_load, dan lain-lain

Bagi maksud contoh ini, saya sedang menjana Lihat tajuk nod yang apabila di klik, memaparkan teaser nod di dalam menggunakan pengangkutan awam. Untuk itu, saya menggunakan cangkuk Paparan, hook_views_pre_render ():

Ini adalah banyak untuk menulis semasa membuat modal a. Ringkasnya, kita perlu memasukkan semua fail CTools JS. Kemudian, kita menentukan saiz dan ciri-ciri modal dengan menggunakan pelbagai konfigurasi CTools (dalam contoh ini, $ happy_style). Dan akhirnya, kita menyuntik tetapan yang diperlukan, fail Javascript, dan fail CSS untuk tema kepada kandungan mod.

7. Tentukan pautan yang akan mencetuskan tingkap modal untuk muncul.

Setakat ini kita telah ditakrifkan halaman dan kandungan yang akan dipaparkan dalam modal, dan kami telah ditakrifkan gaya permulaan modal itu. Sekarang, kita mesti menentukan pencetus yang akan membuka tetingkap mod. Apa yang benar-benar diperlukan adalah hubungan dengan CTools tertentu kelas. Sejak saya gunakan Views, saya akan menentukan template tontonan untuk senarai saya tajuk boleh dipaut. Dengan cara itu, saya boleh mengubah suai pautan di dalam pemandangan menjadi CTools mencetuskan sedar.

Sebagai alternatif, anda boleh menentukan pautan yang mencetuskan modal pada lapisan tema menggunakan cangkuk hook_preprocess, atau di dalam template pemandangan dalam direktori tema tapak.

Saya lebih suka untuk mempunyai semua fungsi modul adat dalam direktori modul yang sama. Ia lebih bersih. Oleh itu, saya memilih untuk membuat template pemandangan dalam direktori modul gembira.

Berikut adalah cara yang terbaik. Pertama mendaftar tema dan pandangan template:

Selepas mengisytiharkan ini, anda akan perlu membuat [module_dir] direktori / tema dan meletakkan 'pandangan-pandangan-bidang - happy.tpl.php' Fail di dalam. Untuk kandungan awal, menggunakan kandungan modul Pandangan yang lalai "pandangan-pandangan-fields.tpl.php" template, terletak di dalam direktori tema modul Pandangan ini.

Kerana saya telah mendaftar hook_theme dan dalam hook_theme, mengisytiharkan template Views, saya boleh menggunakan hook_preprocess_view Views '() untuk mengemukakan bantahan paparan akhirnya pautan tajuk saya mencipta:

Pada ketika ini, $ ctools_link berubah-ubah akan disediakan kepada saya dalam pandangan-pandangan-bidang - fail happy.tpl.php. Di dalam template itu, hanya tambah baris:

9. Fail Javascript.

Kami telah mencapai semua TASS PHP untuk mewujudkan modal CTools. Sekarang kita beralih perhatian kita kepada Javascript.

Anda boleh mulakan dengan fail lalai CTools modal js dalam modul ctools_ajax_example, tetapi saya telah dipermudahkan bahawa fail untuk anda, mengisytiharkan semua yang anda perlukan untuk bermula.

Berikut adalah tapak / semua modul / / js gembira / kandungan / fail happy.js-kanak:

10. Sekarang anda sudah bersedia untuk gaya yang menggunakan pengangkutan awam.

Menggunakan 'tapak / semua / modul / gembira / css / happy.css', gaya tingkap modal untuk citarasa anda.

Pada ketika ini, anda telah mencipta modal CTools dalam Drupal 7. Untuk maklumat lanjut, mengelakkan Google sehingga anda telah dimakan banyak fail bantuan html di dalam modul CTools di 'tapak / semua / modul / ctools / bantuan / modal.html.'

Happy Modaling dengan Drupal 7!

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

laman Multi hosting drupalJika anda menjalankan lebih daripada satu tapak Drupal, anda boleh memudahkan pengurusan dan boleh menaik taraf laman web anda dengan menggunakan ciri berbilang tapak. Berbilang tapak membolehkan anda untuk berkongsi Drupal tunggal ...
Webfm modul drupal hostingSaya sedang mewujudkan arkib laman web yang akan membolehkan pengguna untuk memuat naik pelbagai jenis kandungan media termasuk video, audio, imej, dokumen dan teks. Saya mahu menjadikan ia mudah bagi pengguna untuk ...
Drupal hosting dengan sslHTTPS adalah protokol yang menyulitkan permintaan HTTP dan jawapan mereka. Ini memastikan bahawa jika seseorang mampu untuk berkompromi rangkaian antara komputer anda dan pelayan anda meminta ...
Aspek carian apache Solr drupal hostingNota: terima kasih khas tambahan untuk Doug Vann untuk memberikan motivasi untuk akhirnya hantar post blog ini! Pada awal 2016, apabila API Carian dan modul Solr berkaitan untuk Drupal 8 adalah pada awal alpha ...
Hosting beberapa tapak drupalTerdapat banyak sebab mengapa pentadbir sistem atau pemaju boleh memilih untuk menjadi tuan rumah beberapa tapak pada pelayan yang sama dalam konfigurasi multisite. Sebagai contoh, tatarajah itu boleh: ...