robot terbaik txt untuk hosting drupal

Setiap hari, berjuta-juta orang menggunakan Carian Imej Google untuk mencari gambar, produk, dan rakyat. Jika anda menggunakan Drupal, kemungkinan anda tidak mendapat apa-apa lalu lintas ini.

fail robots.txt Drupal mengandungi satu kesilapan besar. Peliknya, kesilapan yang telah berada di sana selama bertahun-tahun, dan tidak ramai orang yang seolah-olah tahu mengenainya.

Sila lihat pada petikan ini dari lalai Drupal fail robots.txt. Bolehkah anda mengesan masalah ini?

robot terbaik txt untuk drupal hosting Setiap hari

Secara lalai, setiap imej yang anda muat naik ke laman Drupal anda akan disimpan di suatu tempat di dalam direktori "tapak". Dan, secara lalai, Drupal menyekat setiap enjin carian daripada mencari di dalam direktori "laman web" anda. Dengan kata lain, imej anda tidak mendapatkan diindeks!

Jika anda mempunyai laman Drupal dengan imej yang anda mahu orang lain untuk mencari, ini adalah masalah yang serius. (Saya dapati ini oleh kemalangan minggu lalu, apabila saya mendapati tiada satu pun imej di laman web Kesan Text Photoshop saya telah mendapat diindeks oleh Google).

Untuk menggambarkan betapa biasa masalah ini ialah, mari kita melihat cepat pada blog Dries Buytaert ini. Dries adalah, sudah tentu, pencipta Drupal, tetapi dia juga seorang jurugambar yang sangat baik. Malah, Dries telah memuat naik beribu-ribu gambar untuk blog, termasuk beratus-ratus gambar dari DrupalCon dan berpuluh-puluh graf berwawasan dan carta. Tetapi berapa ramai daripada imej-imej ini telah Google sebenarnya diindeks?

Hanya 13. Malangnya, fail robots.txt Dries mengandungi standard "Larang: / tapak /" talian.

Jika Dries terjejas, anda mungkin boleh juga. Menjalankan laman web e-dagang? seluruh barisan produk anda boleh hilang dari Carian Imej Google. Mempunyai blog fotografi? Yahoo dan Bing adalah mungkin mengabaikan segala-galanya yang anda siarkan.

Jika tiada siapa yang boleh mencari imej anda, anda benar-benar berpaling lalu lintas. Dan bukan hanya lalu lintas carian image: berkualiti tinggi, imej boleh indeks adalah ciri utama mana-mana laman web berpangkat tinggi. Jika imej anda tidak boleh indeks, anda membuat kesilapan SEO utama.

Lebih buruk lagi, masalah ini bukan sahaja menjejaskan imej. PDF, fail Flash, dokumen teks, dan muat naik yang lain semua pergi ke "laman web" folder yang sama. Google tahu bagaimana untuk indeks fail-fail ini, tetapi fail robots.txt anda menghalang Googlebot sejuk.

Mujurlah, penyelesaian adalah mudah: Hanya keluarkan "Haramkan: / tapak /" dari fail robots.txt anda. fail yang terletak dalam direktori Drupal utama anda dan boleh diedit dengan editor teks standard. Google perlu mengambil perubahan dalam masa beberapa hari dan mula mengindeks fail anda tidak lama kemudian.

Penetapan fail robots.txt harus menjadi keutamaan untuk titik pelepasan Drupal seterusnya. Ini adalah masalah utama dengan penyelesaian yang mudah. Nasib baik, seseorang yang telah mencipta satu isu di Drupal.org. Malangnya, ia telah dapat diselesaikan selama lebih setahun. Mari kita mengubah itu.

robot terbaik txt untuk drupal hosting imej-imej ini mempunyai Google

Update: A menetapkan untuk Drupal 6 telah dikeluarkan pada 12 Disember. Jika anda menjalankan Drupal 6.20 atau lebih (termasuk Drupal 7), isu ini tidak lagi memberi kesan kepada anda.

Adakah anda mendapati artikel ini berguna? Semak Drupal ulasan hosting saya.

Posted by John pada 2010-08-30

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Hosting beberapa tapak drupalTerdapat banyak sebab mengapa pentadbir sistem atau pemaju boleh memilih untuk menjadi tuan rumah beberapa tapak pada pelayan yang sama dalam konfigurasi multisite. Sebagai contoh, tatarajah itu boleh: ...
Field alat drupal hostingPengenalan An pelaksanaan carian yang berkesan adalah salah satu tugas yang paling sukar dalam pembangunan, tetapi ia juga kunci kepada kejayaan banyak laman web dan aplikasi. Satu carian pantas dan ...
Xml sitemap enjin drupal hostingApa yang sitemap? sitemap ialah fail di mana anda boleh menyenaraikan laman web laman web anda untuk memberitahu Google dan enjin carian lain mengenai organisasi kandungan laman web anda. Carian enjin web ...
laman Multi hosting drupalJika anda menjalankan lebih daripada satu tapak Drupal, anda boleh memudahkan pengurusan dan boleh menaik taraf laman web anda dengan menggunakan ciri berbilang tapak. Berbilang tapak membolehkan anda untuk berkongsi Drupal tunggal ...
Aspek carian apache Solr drupal hostingNota: terima kasih khas tambahan untuk Doug Vann untuk memberikan motivasi untuk akhirnya hantar post blog ini! Pada awal 2016, apabila API Carian dan modul Solr berkaitan untuk Drupal 8 adalah pada awal alpha ...