Perubahan jadual awalan drupal hosting

Saya mempunyai laman drupal 7 berjalan pada pelayan web, ia kini menggunakan pangkalan data yang telah dicipta dengan keluar awalan.

Saya sedang cuba untuk memulihkan pangkalan data yang kepada contoh drupal baru daripada pembekal hosting yang dikongsi bersama. Saya sedang menggunakan Backup dan Restore Modul untuk bergerak dalam pangkalan data. Satu perkara yang saya tidak mempunyai kawalan jelas bahawa "cepat memasang skrip" mereka mewujudkan pangkalan data drupal baru dengan "drupal_" awalan.

Perubahan jadual awalan drupal hosting semula pangkalan data anda

Adakah saya perlu menukar pangkalan data yang sedia ada saya mempunyai awalan itu, kerana ia kelihatan kini perubahan yang dipindahkan saya tidak walaupun dibaca kerana ia mungkin mempunyai kedua-dua data laman web yang duduk sebelah menyebelah, dan maklumat pangkalan data yang saya mahu membaca entri dari don 't mempunyai awalan? Adalah pemikiran yang betul? Jika ya bagaimana saya menukar pangkalan data Drupal saya kepada salah seorang yang sama tetapi kini dengan awalan yang perlu digunakan di seluruh?

ditanya Mac 20 '13 di 15:07

Jika anda mempunyai phpMyAdmin cara yang paling mudah adalah untuk:

  • pergi ke tab "Struktur" (di mana terdapat senarai jadual).
  • pilih semua jadual (dengan kotak semak "Semak Semua" pada akhir senarai)
  • dalam senarai juntai bawah berhampiran dengan "Semak Semua" pilih tindakan yang "Tambahkan jadual awalan" (atau "Ganti Rajah awalan" jika itu berlaku)
  • memasukkan awalan, tekan butang dan biarkan ia melakukan semua kerja.

Selepas itu ingat untuk menentukan awalan dalam laman \ lalai \ settings.php

menjawab 29 Jul '14 di 20:48

Ingat bahawa tidak semua jadual dipilih apabila anda "Semak Semua", hanya orang-orang yang boleh dipaparkan pada halaman. Drupal mempunyai banyak meja dan terdapat jadual lain dalam halaman 2 yang tidak dipilih. Hanya melakukan perkara yang sama pada muka surat 2. - wranvaud 20 Okt '16 di 00:15

Jika ia hanya pangkalan data dengan awalan 'drupal_', anda tidak perlu membuat awalan jadual.

Tempat pembuangan pangkalan data dicipta oleh Backup dan Restore modul tidak termasuk mana-mana definisi pangkalan data.

Jika anda memerlukannya, anda boleh mengekstrak fail mysqldump dan menambah yang berikut ke atas fail:

Jika tidak, hanya menukar kelayakan pangkalan data anda dalam settings.php, dan menggunakan Backup dan Restore modul untuk memuat semula pangkalan data anda.

Ini skrip PHP mengautomasikan penamaan semula berbilang jadual dalam pangkalan data MySQL. Ia menyenaraikan semua jadual dalam pangkalan data MySQL, yang mengandungi corak tali yang ditetapkan. skrip mencipta dan melaksanakan satu siri pernyataan SQL, yang menamakan semula jadual dengan menggantikan dengan corak carian dalam nama jadual asal dengan corak lain dalam nama jadual baru.

skrip ini dengan mudah boleh diubah suai untuk menamakan semula pelbagai pangkalan data, atau apabila pelucutan corak asal (f.e. awalan a) dan menambah corak baru (f.e. akhiran a) diperlukan.

Perubahan jadual awalan drupal hosting boleh mengekstrak fail mysqldump yang

Selepas menjalankan skrip, anda akan perlu mengedit settings.php anda untuk menamakan semula tetapan db_prefix itu. Selepas skrip dijalankan, anda mungkin mendapat ralat PDO: "PDOException: SQLSTATE [42S02]: meja Base atau melihat tidak dijumpai: 1146 Table '[pangkalan data] .semaphore' tidak wujud dalam lock_may_be_available ().". Jika ini berlaku: 1) menamakan semula settings.php anda kepada sesuatu seperti tetapan-old.php; 2) copy default.settings.php di sebelah tapak / folder lalai dan menukar nama kepada settings.php. Ini akan menyebabkan skrip pemasangan untuk menjalankan. Apabila digesa untuk tetapan pangkalan data anda, masukkan nama pangkalan data yang sedia ada. Pemasangan skrip akan memberitahu anda bahawa pangkalan data telah wujud dan menawarkan untuk membawa anda ke laman web anda.

menjawab 15 Dis '13 di 05:25

Jawapan Anda

2017 Stack Exchange, Inc

Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Mysql Rajah perubahan awalan joomla hostingTerdapat beberapa kaedah untuk menentukan awalan pangkalan data anda. Kaedah yang disyorkan adalah untuk melihat Global Configuration Pangkalan Tetapan Kumpulan dari pandangan pentadbir Joomla anda! laman web ....
Aspek carian apache Solr drupal hostingNota: terima kasih khas tambahan untuk Doug Vann untuk memberikan motivasi untuk akhirnya hantar post blog ini! Pada awal 2016, apabila API Carian dan modul Solr berkaitan untuk Drupal 8 adalah pada awal alpha ...
Tukar tema uri wordpress hostingMenukar URL laman Pada Settings-> Skrin Besar pada pemasangan tapak tunggal WordPress, terdapat dua bidang dinamakan "WordPress Alamat (URL)" dan "Alamat laman (URL)". Mereka adalah ...
Pencetak laman friendly hosting drupalDrupal adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang teguh yang berjalan pada pelayan LAMP. Pelayan LAMP menggunakan MySQL secara lalai, tetapi PostgreSQL juga boleh digunakan dengan Drupal. Ia boleh menjadi tuan rumah blog, forum, dan ...
Mendapatkan jadual awalan joomla hostingTerdapat beberapa kaedah untuk menentukan awalan pangkalan data anda. Kaedah yang disyorkan adalah untuk melihat Global Configuration Pangkalan Tetapan Kumpulan dari pandangan pentadbir Joomla anda! laman web ....