Pencetak laman friendly hosting drupal

Drupal adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang teguh yang berjalan pada pelayan LAMP. Pelayan LAMP menggunakan MySQL secara lalai, tetapi PostgreSQL juga boleh digunakan dengan Drupal.

Ia boleh menjadi tuan rumah blog, forum, dan pelbagai kandungan lain. Ia mempunyai banyak pilihan modul add-ons untuk fungsi lain, seperti pengiklanan, chatbox, e-dagang, alat multimedia, Rasul segera, pengurusan perhubungan pelanggan, laman pencetak mesra dan web-cam.

muka surat dicetak Drupal hosting pemasangan manual

siaran baru-baru Ubuntu termasuk kedua-dua Drupal6 dan Drupal7 dalam repositori, yang adalah dua persidangan disokong Drupal. Sila baca ini jika anda memerlukan bantuan memilih versi Drupal.

Aksesori Drupal menambah Firefox modul tidak termasuk dalam pakej Ubuntu bagaimanapun dan mesti dipasang secara manual selepas pemasangan awal.

Sila rujuk kepada panduan pemasangan Drupal untuk ciri-ciri hosting yang lebih maju.

Menggunakan mana-mana kaedah untuk memasang pakej LAMP timbunan. Lawati Apache PHP MySQL untuk maklumat lanjut mengenai LAMP.

pemasangan pelayan LAMP mudah

Cara yang paling mudah adalah dengan menggunakan satu perintah dari terminal baris arahan, yang memasang tindanan LAMP keseluruhan dalam satu pakej bersepadu:

Jika sistem anda tidak memberikan arahan tasksel, kemudian memasangnya:

Saya juga (pilihan) mengesyorkan membolehkan fungsi tulis semula daripada apache2, yang membantu dengan banyak modul dalam Drupal dan dengan redirection yang betul laman web di dalam pelayan Apache anda:

Mengedit fail "/ etc / apache2 / tapak-ada / default" dan gantikan setiap sebutan bagi "AllowOverride none" dengan "AllowOverride Semua", kemudian berjalan:

Nota: Kedua-dua kaedah yang disenaraikan di bawah tidak serasi. Pakej Ubuntu (dari repositori) memasang Drupal6 dalam direktori yang berbeza daripada kaedah manual. Pilih salah satu kaedah atau yang lain, tetapi jangan cuba untuk menggunakan kedua-duanya. Anda tidak boleh beralih di antara kedua-dua kaedah.

Memasang pakej Drupal dari repositori Ubuntu

Anda boleh memilih sama ada untuk memasang Drupal6 atau Drupal7 dari repositori. Seperti biasa, short repositori tidak versi yang paling semasa, tetapi ia boleh dikemaskini dengan mudah.

Benarkan dbconfig-biasa menetapkan pangkalan data anda (secara lalai: MySQL)

Kemudian, mendaftar modul Drupal dengan Apache:

Akhirnya, mulakan semula Apache:

pemasangan manual Drupal

Arahan berikut adalah untuk versi 7.25 cawangan Drupal 7, yang merupakan versi yang paling semasa pada masa penulisan. (Satu kaedah yang sama boleh digunakan untuk versi terkini Drupal 6). pemasangan ini tidak memasang Drupal dalam direktori yang serasi dengan pakej repository.

Ia diperlukan untuk mewujudkan subdirektori fail dalam direktori pemasangan tapak lalai drupal anda. Ia akan digunakan untuk fail seperti logo adat, avatar pengguna, dan media lain yang berkaitan dengan laman web baru anda.

hosting

Ia juga diperlukan untuk mencipta fail konfigurasi awal untuk laman lalai.

Secara manual menetapkan pangkalan data MySQL untuk Drupal

Anda perlu mewujudkan pangkalan data MySQL drupal dan kemudian memuatkan skema pangkalan data ke dalamnya. Anda boleh melakukan ini dengan phpMyAdmin atau melalui baris arahan:

Mana drupal adalah nama yang anda pilih untuk pangkalan data mysql yang Drupal akan menggunakan. Anda boleh memanggil ia apa sahaja yang anda mahu.

Anda tidak mahu mempunyai Drupal menggunakan pengguna root mysql untuk mengakses pangkalan data. Arahan di atas mewujudkan pengguna mysql (selain daripada mysql root user) dengan beberapa priviledges untuk menggunakan pangkalan data drupal. Anda perlu memilih sesuatu yang berbeza daripada drupaluser dan drupalpass. Jika arahan berjaya, mengaktifkan kebenaran baharu:

Berhenti segera mysql:

Secara manual menetapkan pangkalan data PostgreSQL untuk Drupal

Sunting fail /var/www/drupal/sites/default/settings.php supaya Drupal boleh tahu apa pengguna, kata laluan dan pangkalan data untuk digunakan.

Reload Apache

Akhirnya, tambah nilai apache2.

Melengkapkan pemasangan Drupal melalui Browser yang

Akhir sekali, titik pelayar anda untuk localhost / drupal / install.php (atau mungkin localhost / drupal6 / install.php atau localhost / drupal7 / install.php jika anda memasang pakej daripada repositori rasmi), membuat akaun, log masuk, dan ikut arahan pemasangan untuk menyelesaikan memuatkan pangkalan data dan mengkonfigurasi laman web ini.

Akaun pertama secara automatik akan menjadi akaun pentadbir utama dengan kawalan jumlah.

Apabila memasang Drupal 7 pada mesin tempatan anda mungkin akan menghadapi masalah dengan memasang "Modul" dan Tema ", dengan" pengesahan E-mel "dan juga dengan" cron "pekerjaan penyelenggaraan.

Menambah modul

Howto Pasang Modul Apabila cuba untuk memasang modul kesilapan ini mungkin dipaparkan

Mesej amaran agak mengelirukan, Masalahnya ialah menulis akses kepada direktori pada pelayan web.

Akses menulis

Jika anda tidak bimbang tentang keselamatan kemudian berubah akses tulis adalah kaedah yang cepat

Apabila pengguna adalah www-data:

Talian perintah

Dari sudut keselamatan pandangan ternyata bahawa kaedah dicadangkan adalah untuk memasang modul secara manual lebih SSH dengan baris arahan. Kaedah ini akan menjadi lebih perlahan tetapi lebih selamat. lihat Pasang Modul

Contoh: Pasang Wysiwyg

Wysiwvg memerlukan editor pihak pelanggan untuk CKEditor menjalankan berikut

e-mel pengesahan

Untuk pengesahan e-mel e-mel pelayan mungkin perlu set-up. Contoh ini laluan mel melalui pelayan SMTP GMail. Pastikan anda mempunyai persediaan akaun gmail dengan POP / IMAP yang aktif.

Pilih mel yang dihantar oleh smarthost; diterima melalui SMTP atau fetchmail
 • Jenis Sistem Nama Mail: mis company.com (Mana-mana nama akan melakukan)
 • Jenis IP miliar alamat untuk mendengar pada untuk sambungan SMTP masuk: 127.0.0.1
 • Meninggalkan destinasi lain yang mel Diterima blank
 • Meninggalkan Machines untuk menyampaikan mel untuk: blank
 • Jenis pengendalian mel keluar untuk hos ini (smarthost) Mesin: smtp.gmail.com::587
 • Pilih NO. tidak menyembunyikan nama mel dalam mel keluar.
 • Memilih NO. tidak menyimpan beberapa DNS-pertanyaan yang minimum (Dial-on-Demand).
 • Pilih YES. konfigurasi berpecah kepada fail kecil
 • Mel untuk postmaster. Meninggalkan kosong tidak akan menyebabkan apa-apa masalah walaupun ia tidak digalakkan
 • Dan menambah baris berikut, menggantikan yourAccountName dan y0uRpaSsw0RD sebagaimana yang sesuai

  Akhirnya untuk semua versi Debian, lari

  Yang harus ia. Anda boleh menguji dengan menggunakan klien mel baris arahan.
  • Run
  • Berikan satu subjek dan tekan enter
  • Menaip sesuatu dan tekan enter
  • Taipkan tunggal. (Dot) dan tekan enter
  • Tekan enter untuk CC blank:

  "Cron" kerja penyelenggaraan

  URL halaman cron.php memerlukan "kunci cron" yang dijana secara automatik semasa pemasangan. URL penuh halaman, dengan kunci cron, boleh didapati dalam "tugas-tugas penyelenggaraan Cron" halaman laporan Status di Pentadbiran> Laporan> Laporan Status.

  Jika anda memasang pakej daripada repositori rasmi, masukkan kunci cron dari laporan di atas untuk pembolehubah $ cron_key dalam settings.php tapak atau di cronkey.php bawah / etc / drupal / 7 / tapak / default.

  untuk melihat bagaimana ia berfungsi.

  Jika "kunci cron" tidak dikonfigurasikan dengan betul, amaran akan dihantar melalui email kepada pengguna www-data. Anda boleh membacanya dengan:

  URL bersih

  Untuk mendapatkan URL Clean bekerja, anda perlu membuang tanda komentar dan menukar nilai RewriteBase dalam fail htaccess dalam folder drupal anda untuk '/ drupal':

  Ubahsuai RewriteBase kalau anda menggunakan Drupal dalam subdirektori atau di VirtualDocumentRoot dan peraturan tulis semula tidak berfungsi dengan betul. Sebagai contoh jika laman web anda adalah di Nyahkomen example.com/drupal dan mengubah suai baris berikut:

  atau mungkin (konfigurasi tanggungan)

  Menyesuaikan had memori PHP

  Anda perlu meningkatkan lalai PHP nilai had memori (jumlah memori yang khusus untuk skrip berjalan), kerana lalai 8 MB tidak mencukupi. Menggunakan 96 MB (atau 160M) jika anda bercadang untuk menggunakan grafik (walaupun untuk mudah menggunakan 32 MB mungkin tidak mencukupi).

  Dalam versi baru Drupal6, anda hanya boleh mengedit fail settings.php dan tambah baris:

  Dalam versi yang lebih lama Drupal5, atau jika menggunakan PHP untuk banyak kegunaan yang berbeza, ia adalah yang terbaik untuk meningkatkan jumlah memori PHP menggunakan kaedah ini:

  Mengedit fail /etc/php5/apache2/php.ini dan meningkatkan nilai memory_limit ke 96M (atau nilai pilihan anda).

  Jika menggunakan PostgreSQL, anda juga boleh mengedit fail /etc/php5/apache2/php.ini untuk menampung pilihan PostgreSQL dengan menambah baris:

  Menyesuaikan Laporan Ralat PHP

  Pelarasan kepada pelaporan ralat yang diperlukan untuk halaman install.php untuk tampil dengan betul. Sunting fail settings.php anda (cth /etc/drupal/6/sites/default/settings.php) dan tambah baris ini_set berikutnya selepas garis ini_set sedia ada:

  Ini adalah berdasarkan cadangan daripada bentuk-bentuk drupal.org: drupal.org/node/514334#comment-1912924

  Menyesuaikan sambungan PHP (Drupal 7 sahaja)

  Drupal 7 hanya akan menyokong MySQL 5.0.15 atau lebih tinggi, dan memerlukan sambungan pangkalan data PDO untuk PHP. Lanjutan PHP untuk menyambung kepada pangkalan data pilihan anda mesti dipasang dan aktif. penyambung pangkalan data disokong Drupal adalah: mysql (sambungan MySQL asal), mysqli (penyambung baik untuk pemasangan MySQL lebih baru), dan pgsql (untuk PostgreSQL). Nota: PHP 5.x tidak lagi membolehkan sambungan mysql secara lalai. Sila baca pautan di atas untuk memasang dan membolehkan penyambung pilihan anda. Selain itu, Drupal 6.x tidak menyediakan pilihan untuk memilih penyambung mysql jika mysqli didayakan dalam konfigurasi PHP anda.

  * Tips Ubuntuguide Drupal - tips pemasangan untuk memasang Drupal 7 dalam Ubuntu. Termasuk pilihan konfigurasi maju.

  Sesetengah pengguna mungkin memilih untuk melangkau pemasangan manual dengan menggunakan tidak rasmi TurnKey pra-bersepadu Drupal Appliance berdasarkan Ubuntu LTS.

  Jika anda suka menggunakan pengguna ubuntu premade thatis masih dalam pembangunan dan dibuat untuk pemula Drupal dan Drupal Pros anda boleh cuba Drubuntu Ini termasuk Drupal 7 pada masa ini.

  Drupal (последним исправлял пользователь tito-brasolin 2015-01-08 14:44:12)

  Bahan di wiki ini boleh didapati di bawah lesen bebas, lihat / Lesen untuk butiran
  Anda boleh menyumbang kepada wiki ini, lihat Wiki Panduan untuk butiran

  Menonton video ini!

  Artikel berkaitan

  log Pentadbir dalam hosting drupalSetiap pengunjung ke laman web anda, sama ada mereka mempunyai akaun dan log masuk atau melawat laman web tanpa nama, dianggap sebagai manual untuk Drupal. Setiap pengguna juga mempunyai ID pengguna angka khusus kepada jenis ...
  Komen kekal drupal hostingSet screenshot berkembang daripada jawatan forum baru-baru ini di forum Acquia Network. Ia berjalan melalui menyediakan akaun hosting GoDaddy Linux untuk digunakan Acquia Drupal. Pada akhir proses ...
  Hosting beberapa tapak drupalTerdapat banyak sebab mengapa pentadbir sistem atau pemaju boleh memilih untuk menjadi tuan rumah beberapa tapak pada pelayan yang sama dalam konfigurasi multisite. Sebagai contoh, tatarajah itu boleh: ...
  Aspek carian apache Solr drupal hostingNota: terima kasih khas tambahan untuk Doug Vann untuk memberikan motivasi untuk akhirnya hantar post blog ini! Pada awal 2016, apabila API Carian dan modul Solr berkaitan untuk Drupal 8 adalah pada awal alpha ...
  Perubahan jadual awalan drupal hostingSaya mempunyai laman drupal 7 berjalan pada pelayan web, ia kini menggunakan pangkalan data yang telah dicipta dengan keluar awalan. Saya sedang cuba untuk memulihkan pangkalan data yang kepada contoh drupal baru dari ...