Pasang terbuka menerbitkan hosting drupal

Pengenalan

Drupal adalah perisian percuma, sumber terbuka sistem pengurusan kandungan (CMS) yang membolehkan individu atau masyarakat dari pengguna mudah menerbitkan, mengurus dan mengatur pelbagai kandungan pada laman web.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Drupal, sila lawat laman Web Drupal.

Artikel ini menerangkan bagaimana untuk memasang dan mengkonfigurasi Drupal untuk digunakan dengan sambungan FastCGI pada Maklumat Internet 7 (IIS 7) tahun ke atas pada Windows® Web Server 2008. Arahan menganggap bahawa anda telah menyediakan dan dikonfigurasikan lanjutan FastCGI dan perpustakaan PHP . Arahan telah diuji dan didapati bekerja dengan versi perisian berikut:

hosting

prasyarat

Dari fail konfigurasi lalai asas disediakan oleh PHP, mengubah suai baris berikut dalam konfigurasi php.ini anda:

 • Menentukan sambungan \ DIR_ sebagai c: \ php \ ext (contohnya, lokasi direktori PHP sambungan anda).
 • Nyahkomen extension = php \ _mysql.dll dalam senarai sambungan untuk membolehkan sokongan MySQL.

Dalam usaha untuk Drupal untuk berfungsi dengan betul dengan IIS 7 dan ke atas, ia adalah perlu untuk memasang kemas kini untuk modul IIS FastCGI untuk IIS 7.

Muat turun dan Membongkar Permohonan

Pertama, memuat turun keluaran stabil terbaru Drupal. Untuk artikel ini, Drupal versi 6.14 telah digunakan (versi akan datang mungkin akan sama dengan memasang). Uncompress fail Drupal dan menyalinnya ke C: \ Inetpub \ wwwroot \ drupal (atau direktori yang anda pilih).

Sebelum menjalankan installer Drupal, mencipta fail konfigurasi settings.php. yang Drupal menggunakan untuk menyimpan tetapan konfigurasi utama. Memperuntukkan keizinan tulis kepadanya dengan perintah (dari direktori pemasangan):

 1. Salin. \ Laman \ lalai \ default.settings.php fail ke. \ Laman \ lalai \ settings.php.

Memberikan "menulis" keizinan untuk fail.

 • pemasang akan mengubah suai fail settings.php dengan maklumat yang diberikan semasa proses pemasangan.
 • Semak untuk memastikan bahawa keizinan fail ditetapkan kembali kepada "baca sahaja" apabila pemasangan selesai. Jika kebenaran fail tidak berubah kembali, anda perlu mengubah secara manual dengan perintah:

 • Drupal menggunakan Tapak \ Default \ direktori fail untuk menyimpan fail-fail sementara dan oleh itu mesti dapat menulis dan mengubah suai fail dalam folder ini.
 • Buat folder:

  Memberikan "mengubahsuai" kebenaran untuk folder:

  Sediakan Pangkalan Data

  Sebelum memulakan prosedur pemasangan untuk Drupal, anda mesti mewujudkan pangkalan data pada pelayan anda. Juga mewujudkan pengguna dengan skor pengguna ini "pemilikan db" kebenaran untuk pangkalan data. Artikel ini menggunakan maklumat pangkalan data berikut:

  Menjalankan Script Pemasangan

  Buka pelayar Web dan pergi ke localhost / drupal /. Halaman pertama skrip pemasangan muncul. Klik Pasang Drupal dalam bahasa Inggeris. Sahkan keperluan langkah perlu diteruskan secara automatik melainkan jika anda telah hilang keperluan.

  Pasang terbuka menerbitkan drupal hosting Copy dan tampal


  Rajah 1: Pilih halaman bahasa

  Pada halaman konfigurasi Pangkalan Data. menaip maklumat berikut:

  Klik Simpan dan teruskan. jadual pangkalan data yang diperlukan telah diwujudkan, dan konfigurasi disimpan ke dalam Tapak \ Default \ settings.php fail. Mengeluarkan "ubah suai" keizinan pada fail ini.


  Rajah 2: Pangkalan Data halaman konfigurasi

  Pada halaman laman Mengkonfigurasi, memasukkan maklumat tatarajah yang diperlukan.


  Rajah 3: Tetapkan halaman laman

  Dayakan URL Clean

  Secara lalai, Drupal menggunakan parameter rentetan pertanyaan untuk semua URL ia menjana untuk laman web anda. Dengan Modul Tulis semula URL, bagaimanapun, anda boleh membuat "URL bersih."

  IIS 6.0 tidak mempunyai URL menulis semula keupayaan, jadi anda boleh menggunakan URL pihak ketiga menulis semula produk seperti Tulis semula ISAPI atau Ionics ISAPI Tulis semula Penapis.

  IIS 7 dan ke atas mempunyai URL menulis semula sokongan, yang boleh diaktifkan dengan memasang Modul Tulis semula URL.

  Arahan berikut menerangkan bagaimana URL Tulis semula modul untuk IIS 7 dan ke atas boleh digunakan untuk mendayakan URL bersih dalam Drupal.

  1. Buka fail Web.config yang terletak di C: \ inetpub \ wwwroot \ drupal folder. Jika anda tidak mempunyai fail Web.config dalam direktori WordPress, menciptakannya.
  2. Copy dan paste kod XML yang berikut ke dalam fail ini.

  3. Simpan fail web.config itu.
  4. Buka pelayar Web dan pergi ke localhost / Drupal / index.php? Q = admin / settings / bersih-url.

   Rajah 4: URL Clean halaman
  5. Di bawah URL Bersih. pilih butang pilihan Didayakan, dan kemudian klik Simpan konfigurasi. Jika anda berjaya menukar format URL, semua URL diwakili dalam bentuk hierarki yang tidak menggunakan parameter rentetan pertanyaan (contohnya, localhost / Drupal / admin / settings / bersih-url).
  6. Ini kemas kini article: "Drupal pada IIS" oleh Ruslan Yakushev, yang diterbitkan pada 19 September 2008.

   Pautan untuk Maklumat Lanjut

   Menonton video ini!

   Artikel berkaitan

   Pasang terbuka menyiarkan di hosting drupalPengenalan Drupal adalah perisian percuma, sumber terbuka sistem pengurusan kandungan (CMS) yang membolehkan individu atau masyarakat dari pengguna mudah menerbitkan, mengurus dan mengatur pelbagai kandungan ...
   Hosting laman web pelbagai modul drupalJika anda menjalankan lebih daripada satu tapak Drupal, anda boleh memudahkan pengurusan dan boleh menaik taraf laman web anda dengan menggunakan ciri berbilang tapak. Berbilang tapak membolehkan anda untuk berkongsi Drupal tunggal ...
   Drupal satu klik memasang php hostingSaya pasti baru apabila ia datang kepada Drupal, mula bekerja dengan ia hanya 4 bulan yang lalu. Pada masa ini saya cuba untuk mewujudkan satu forum untuk sekolah saya bekerja. Saya mencipta sebuah laman / asas data ...
   Multi laman drupal hostingJika anda menjalankan lebih daripada satu tapak Drupal, anda boleh memudahkan pengurusan dan boleh menaik taraf laman web anda dengan menggunakan ciri berbilang tapak. Berbilang tapak membolehkan anda untuk berkongsi Drupal tunggal ...
   Hosting beberapa tapak drupal vs wordpressJika anda menjalankan lebih daripada satu tapak Drupal, anda boleh memudahkan pengurusan dan boleh menaik taraf laman web anda dengan menggunakan ciri berbilang tapak. Berbilang tapak membolehkan anda untuk berkongsi Drupal tunggal ...