Multi penjual drupal hosting

Dicatat oleh smoothify pada 11 Disember, 2007 pada 01:49

Saya mencatatkan iklan pekerjaan awal hari ini dan mendapat beberapa maklum balas yang baik daripada orang yang bersedia untuk melakukan kerja-kerja sebenar, tetapi juga dari orang-orang yang mencari sesuatu yang serupa untuk projek-projek mereka sendiri.

Sejak projek saya bukan untuk pelanggan ia tidak mempunyai pemulihan segera, dan jadi saya lebih suka untuk mendapatkan sistem yang betul dan bukannya perkara yang tergesa-gesa. Saya juga seperti keputusan akhir menjadi modul berguna untuk digunakan orang lain juga, dan bukan sesuatu yang terhad untuk kes penggunaan saya.

hosting

Jadi kerana nampaknya ada faedah untuk perkara seperti ini di sini, i fikir ia mungkin berguna untuk hantar di sini dan lihat apa jenis perkara yang orang cari dan sama ada ada orang lain berminat untuk menyumbang kepada atau penaja bersama modul-modul ini.

Juga kerana terdapat beberapa cubaan ini sebelum pada versi terdahulu eCommerce ia akan menjadi sejuk untuk mengumpul apa yang telah dipelajari tentang pendekatan yang berbeza dan bagaimana jalan ke hadapan harus.

Untuk projek saya i akan memerlukan yang berikut:

Setiap pelanggan mempunyai login mereka sendiri yang membolehkan mereka untuk mewujudkan dan mengekalkan depan kedai mereka sendiri. Jadi mereka perlu dapat menguruskan produk mereka serta melihat pesanan mereka sendiri.

Semua produk mereka sendiri ditunjukkan dalam sendiri mini-kedai mereka, sebaik-baiknya menggunakan subdomain mis mystore.example.com. Portal utama itu sendiri menyenaraikan produk dari semua kedai-kedai yang berbeza. Bahagian subdomain akan dikendalikan di luar e-dagang - kemungkinan besar oleh sesuatu seperti modul akses domain

Untuk proses checkout ia mungkin perlu menjadi checkout digabungkan tunggal, di mana bayaran yang diambil oleh portal dan kemudian diagihkan kepada pemilik kedai individu. Saya percaya modul ec_commissions boleh membantu dengan bahagian ini.

Bagaimanapun checkout tunggal tidak mempunyai komplikasi untuk produk yang ketara kerana mereka mungkin terletak di tempat-tempat yang berbeza dan pengunjung perlu jelas tentang bagaimana untuk mengira penghantaran dan cukai. Saya telah mencari di X-Cart Pro sistem troli membeli-belah komersial yang mengendalikan pelbagai vendor dan saya percaya mereka melanggar perintah itu ke dalam kedai-kedai yang berbeza dan membuat invois berasingan dengan kos penghantaran dan cukai yang sesuai.

Bagi produk yang boleh dimuat turun ini akan menjadi lebih mudah kerana tidak ada isu-isu perkapalan itu dengan ini. Jika kedai itu hanya memuat turun maka ia mungkin mungkin untuk menggunakan user_points bukannya mata wang sebenar.

Apabila perintah itu selesai, maka perlu ada satu cara untuk membayar penjual produk tolak suruhanjaya dikonfigurasikan. Ini perlu mempunyai laporan yang baik supaya kedua-dua pemilik portal dan pemilik kedai boleh melihat angka-angka.

Multi penjual drupal hosting berpendapat ia mungkin

Saya pasti ada perkara yang i terlupa, atau tidak terfikir untuk jadi saya akan menambah ini jika saya ingat - tetapi saya ingin mendengar orang lain pemikiran ini.

Saya menulis ec_mvmg: drupal.org/project/ec_mvmg
Ia adalah di luar sana. ia adalah satu hack besar, tetapi ia banyak daripada apa yang anda terangkan.

Idea untuk pelanggan saya bekerja dengan adalah untuk berpecah pembayaran pada akhir pelanggan.

Kami terus troli membeli-belah bersama-sama. anda boleh meletakkan seberapa banyak produk di dalamnya seperti yang anda mahu.

Apabila anda pergi untuk membayar, transaksi anda telah berpecah kepada beberapa "sub-urus niaga" (1 setiap vendor).

Skrin Bayaran kemudiannya dikehendaki anda untuk pergi melalui pembayaran untuk setiap kedai anda akan membeli daripada.

Saya tidak suka penyelesaian itu, tetapi pelanggan menuntut kerja penyelesaian kami dengan Paypal laman Pembayaran Standard, yang bermakna anda terpaksa pergi ke Paypal.com untuk membayar. yang bermakna 1 lawatan ke paypal.com untuk setiap pembelian. tangan kita ini berada sedikit terikat pada itu.

Pada kadar apa-apa, ia berfungsi. ia telah bekerja, dan mereka menjual banyak produk.

Satu lagi "gotcha" adalah bahawa ia bergantung kepada Paypal IPN untuk memaklumkan kepada kami apabila bayaran berlaku. Yang seolah-olah bekerja kira-kira 90% daripada masa itu, tetapi kita kadang-kadang mendapatkan urus niaga yang tidak menghantar kembali di laman utama.

Jadi itulah bagaimana modul saya bekerja. Ia tidak cantik, tetapi saya pasti memahami konsep apa yang anda ajukan. Ia tidak feat kecil.

Dicatat oleh Suydam pada 11 Disember, 2007 pada 01:33

Esadot - Saya telah tidak meneruskan pembangunan modul ec_mvmg itu. Ia telah mendapat sangat proprietari seperti yang kita bergerak bersama-sama. Saya tidak dapat tinggal dengan gerbang pembayaran standard dari modul EC kerana keperluan bahawa kita berpecah transaksi kepada beberapa pembayaran. Sebab kita terpaksa berpecah transaksi kepada beberapa pembayaran adalah bahawa isu Paypal saya yang dinyatakan di atas.

Sebaik sahaja kami mendapat ke titik di mana kita sedang berlari beberapa bayaran per "transaksi" keseluruhan modul menjadi (bagi saya sekurang-kurangnya) tidak lebih daripada kerja sekali sahaja. Saya tidak disentuh sejak kami melancarkan laman web pada bulan Mei (Jun? Saya lupa).

Saya akan mengatakan ini: Projek ini merupakan satu pengalaman pembelajaran yang baik untuk saya. ) Saya tahu selok-belok mengapa projek pembayaran pelbagai vendor ini akan menjadi cukup besar dan kompleks. Saya juga mempunyai beberapa idea yang hebat untuk bagaimana untuk membuat ia berfungsi dengan betul (bukan hack yang ec_mvmg).

Perkara yang perlu difikirkan:


  • Adakah setiap vendor menyediakan tetapan paypal / authorize.net mereka sendiri dan Drupal berpecah urus niaga dalam latar belakang?
  • . atau, adakah anda mahu untuk mengendalikan secara manual dari paypal / Memberi kuasa / apa sahaja akaun pentadbir laman ini?

  • Adakah anda mahu pengguna tahu mereka membeli dari pelbagai vendor atau yang anda ingin ilusi etalase tunggal?
  • Pergi beli-belah di Amazon.com dan kemudian pada Etsy.com atau Gozabo.com. perbezaan adalah mengejutkan. banyak vendor Amazon semua dijelaskan oleh Amazon selepas anda checkout. Etsy dan Gozabo kedua-dua dibahagi transaksi anda dan anda membayar sekali bagi setiap vendor. Ini adalah jelas lebih mudah dari perspektif yang programmer, dan lebih fleksibel dari perspektif yang penjual (bayaran C.O.D. walaupun pilihan!). tetapi ia lebih menjengkelkan dari perspektif pelanggan.
Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Jigoshop wordpress pelbagai laman web hostingHome ┬╗Ecommerce Ulasan┬╗ The Ultimate Jigoshop Ecommerce WordPress Plug-in Review Jigoshop adalah sumber terbuka dan mesra pengguna WordPress e-dagang plug-in yang dibangunkan oleh yang sangat berpengalaman ...
E dagang hosting drupalJika anda mempunyai laman web Drupal dan sedang mempertimbangkan membuka sebuah kedai e-Perdagangan, anda akan gembira untuk mengetahui bahawa modul boleh didapatkan untuk membantu anda mencipta laman web yang sesuai untuk menjual produk. Dalam ...
Pelbagai vendor joomla hostingMulti-Vendor Ciri-ciri Gambaran Keseluruhan Pelbagai penjual semua yang beroperasi melalui profil Penjual etalase tunggal dengan kawasan kedai dan adat Vendor kandungan web mereka sendiri boleh mengurus kedai mereka melalui ...
Semua modul drupal hosting31 Jan 2017 saya sudah mula siri ini dengan post mengenai apa ciri-ciri akan dinilai apabila memilih DIY Drupal penyelesaian hosting. Kami akan bermula dengan yang paling mudah dan paling awal ...
Paparan carian modul drupal hostingHello dan selamat menggunakan DrupalModules.com, penarafan dan ulasan khidmat masyarakat berkuasa berdedikasi untuk membantu anda mencari yang terbaik modul Drupal untuk projek anda! Perlu bantuan mencari Drupal betul ...