Geeklog vs drupal hosting

Apa yang Geeklog?

Geeklog merupakan Sistem Pengurusan Kandungan sumber terbuka (CMS) yang digunakan untuk mewujudkan blog dan portal Web. Ia memberi tumpuan kepada mendapatkan kandungan, dan sangat disesuaikan melalui plug-in dan lain add-ons. Produk ini adalah fleksibel dan boleh dijalankan pada persekitaran yang berbeza kerana ia ditulis dalam PHP dan menyokong MySQL, PostgreSQL, atau MS SQL sebagai backend pangkalan data. A semula jadi dalam persekitaran hosting, Geeklog dikendalikan oleh banyak laman web kerana ciri-ciri yang cemerlang sebagai Sistem Pengurusan Kandungan.

Geeklog vs drupal hosting pemasangan lalai

Melaksanakan laman web berasaskan CMS adalah salah satu cara yang mesra pengguna yang paling mudah dan untuk mewujudkan laman web yang aktif dan menarik. Permohonan CMS boleh membantu menyelaraskan keseluruhan proses reka bentuk laman web, mewujudkan blog atau Web portal disesuaikan dengan penjenamaan dan bersedia anda dapat menyokong posting blog, kandungan multimedia dan e-dagang melalui plug-in. Geeklog adalah salah satu produk CMS yang semakin popular.

Pada asalnya, Geeklog adalah CMS di belakang laman web popular Securitygeeks dan Newsgeeks. Platform ini terbukti begitu kuat bahawa ia telah dikeluarkan di bawah lesen GPL sebagai projek sumber terbuka. Ini PHP Hypertext Preprocessor (PHP) set permohonan -scripted sendiri selain dengan memberi tumpuan kepada keselamatan kandungan serta penciptaan. Memasang Geeklog adalah hubungan sulit mudah dan cepat. Lalai memasang menyediakan pengguna dengan platform enjin blog yang berkuasa, dengan sokongan penuh untuk jejak balik, komen, perlindungan spam, ciri-ciri Sindiket banyak, dan banyak lagi. Selain itu, platform ini menyokong plugin yang menyediakan galeri imej, forum, unsur-unsur visual dan banyak pilihan lain.

Geeklog disokong oleh masyarakat peminat yang kuat dan bantuan hanya beberapa klik sahaja. masyarakat juga membangunkan sendiri menambah Firefox dan plugin mereka untuk beberapa sebab dan konfigurasi yang disesuaikan. asas Geeklog ini terdiri daripada aplikasi praktikal untuk masalah-masalah tertentu dan yang datang dari masyarakat. Apabila orang bebas untuk berkongsi idea, memperbaiki dan membina kerja-kerja orang lain, dan membuat pembaharuan dalam alam ini, semua orang menang. Memang benar bukan sahaja untuk Geeklog, tetapi dalam kehidupan setiap penyelesaian datang dari perkongsian masalah.

Pengguna biasa dengan WordPress, Jenis alih dan platform penerbitan lain akan mengenali tuan rumah Geeklog ini ciri-ciri standard: sokongan untuk posting blog, sistem komen penuh, tag dan komen pengesanan, dan format sindikasi pelbagai (termasuk Real Simple Syndication, atau RSS, suapan).

Selamat CMS

panggilan Geeklog itu sendiri "The Secure CMS." Mereka memakai lencana keselamatan pada lengan baju mereka. Tanggapan segera apabila pentadbir log masuk ke panel kawalan dan amaran keselamatan timbul. Tidak perlu dikatakan, Geeklog benar-benar bersinar kepada ciri-ciri keselamatan, berdiri selain daripada platform CMS lain berbanding untuk unsur-unsur ini. Geeklog termasuk kawalan akses pengguna standard dan perisian keselamatan yang anda inginkan, tetapi ia juga menggunakan pembalakan maju untuk mengesan semua aktiviti pengguna dan admin. Di samping itu, kawalan akses disesuaikan bukan sahaja di peringkat akaun pengguna, tetapi bagi setiap isi kandungan (post blog, gambar dan media lain, dan lain-lain). Ini boleh menjadi sangat berguna apabila menubuhkan kumpulan pengguna berbilang yang memerlukan akses kepada sesetengah orang, tetapi tidak semua, kandungan yang sama.

Geeklog vs drupal hosting tidak

A CMS CMS

Geeklog agak fleksibel dan melalui panel kawalan, anda boleh menyunting konfigurasi laman web anda dengan mudah. Anda juga boleh mengubah suai sifat dan konfigurasi elemen laman web lain seperti pemilihan, tetapan spam dan pautan. Geeklog juga akan menyambung ke pelayan mel di sebelah belakang. Ini bermakna anda boleh dengan mudah mengkonfigurasi pengalaman e-mel bersepadu mesra pengguna untuk pengguna betul-betul di laman web anda.

Apabila ia berjalan, Geeklog adalah semua yang anda akan mahu dari CMS. Mana-mana pengguna boleh mengemukakan Geeklog cerita untuk halaman, jadi ia adalah mesra berbilang pengguna. Atas sebab ini ia adalah sangat popular di tapak kandungan dan komuniti diberi makan blog. Anda mungkin telah melihat salah satu laman web dalam melayari anda dan tidak mengetahui sebabnya. Beberapa perkara yang terbaik dan paling direka dengan baik adalah seperti yang mereka mungkin tidak mendapat perhatian kepada pemerhati kasual.

Geeklog adalah percuma dan sumber terbuka, dan boleh dipasang pada kedua-dua Linux- dan pelayan berasaskan Windows. Ia memerlukan sokongan untuk PHP (versi 5.2.0 atau lebih tinggi) dan MySQL (Structured Query Language) pengurusan pangkalan data (versi 4.1.2 atau lebih tinggi, atau perisian SQL bersamaan). Sentiasa periksa dengan hos anda untuk maklumat pelan penuh sebelum menambah ini atau mana-mana perisian pihak ketiga yang lain ke direktori akar pelayan web anda.

Geeklog Hosting Soalan Lazim

 • Apakah tujuan utama Geeklog?

Geeklog ialah, menubuhkan sistem terkenal pengurusan kandungan (CMS) yang digunakan untuk membuat blog, portal web, dan pelbagai aplikasi dalam talian. Sebagai sumber terbuka CMS, pengguna dapat membuat perubahan peribadi untuk memenuhi keperluan khusus mereka.

 • Apakah faedah utama Geeklog jika dibandingkan dengan sistem pengurusan kandungan yang lain?

  saham Geeklog banyak ciri-ciri yang sama dengan sistem lain tetapi mempunyai fokus yang jelas mengenai mendapatkan kandungan. Tahap keselamatan yang tinggi adalah penting dalam dunia dalam talian hari ini, dan Geeklog telah membuktikan keupayaan menerajui pasaran dalam bidang ini.

 • Bagaimana disesuaikan adalah Geeklog?

  Geeklog menjadikan ia mudah untuk menyesuaikan blog atau laman web anda, terima kasih kepada pelbagai menambah Firefox dan plug-in. Tambahan pula, ia dibina untuk pemula dan pengguna yang maju sama. senarai panjang ciri-ciri telah membawa kepada ia menjadi salah satu sistem pengurusan kandungan yang paling popular di dunia.

 • Bagaimanakah Geeklog berkembang sejak beberapa tahun?

  Pada awalnya, Geeklog adalah tidak lebih daripada sistem pengurusan kandungan bertanggungjawab untuk menjanakan dua laman web yang sangat popular: Newsgeeks dan Securitygeeks. Dari masa ke masa, platform terus berkembang, yang membawa kepada ia dibebaskan sebagai projek sumber terbuka di bawah lesen GPL. Ia kini digunakan oleh beribu-ribu orang.

 • Bagaimana mudah ialah ia untuk memasang Geeklog?

  Sama seperti sistem pengurusan kandungan yang paling, ia adalah mudah untuk memasang Geeklog. Dengan pelan hosting kanan, ini dapat diselesaikan dalam masa beberapa minit. Bagi mereka yang tidak mempunyai pengalaman dengan Geeklog, atau CMS secara umum, pemasangan lalai adalah lebih daripada cukup untuk memulakan. Ini memberi anda enjin blog penuh dengan ciri-ciri asas, seperti perlindungan spam, komen, dan sokongan plugin.

 • Adalah Geeklog yang sama seperti sistem pengurusan kandungan yang lain?

  Walaupun tidak tepat yang sama, sesiapa yang biasa dengan pilihan yang lebih popular, seperti WordPress, akan mendapati bahawa Geeklog adalah mudah untuk digunakan. Ia berkongsi banyak ciri yang sama, walaupun dalam cara yang unik. Sebahagian daripada ciri-ciri termasuk komen pengesanan, sokongan untuk jawatan blog, tema, dan pelbagai format sindikasi.

 • Adakah Geeklog menewaskan persaingan dari segi keselamatan?

  Geeklog telah lama dikenali sebagai salah satu sistem pengurusan kandungan yang paling selamat. slogan berbunyi: "The Secure CMS." Terdapat banyak ciri-ciri keselamatan yang disediakan oleh Geeklog, termasuk amaran yang muncul untuk memastikan bahawa laman web anda adalah selamat dan terjamin pada setiap masa. Antara ciri-ciri keselamatan yang paling canggih termasuk pembalakan maju sebagai satu cara untuk aktiviti pengesanan.

 • Apakah syarat-syarat pelayan untuk berjalan Geeklog?

  Jika anda mahu menggunakan CMS ini, anda akan perlu untuk memilih sebuah syarikat hosting yang menyediakan jenis hak pelayan. Seperti kebanyakan, anda boleh menggunakan Geeklog dengan pelan hosting dikongsi (atau apa-apa yang lebih maju, seperti dedicated server). CMS ini boleh dipasang pada kedua-dua Windows dan Linux pelayan. Sebelum memilih pelan hosting, pastikan anda menyemak dengan pembekal untuk memastikan bahawa ia menyokong Geeklog.

 • Apakah antara terbaik syarikat-syarikat hosting Geeklog?

  Kebanyakan syarikat hosting menawarkan pelayan yang memenuhi keperluan minimum pemasangan Geeklog. Antara yang terbaik termasuk A2 Hosting, Site5, HostGator, Web.com, MochaHost dan Internet Jantung. Ia adalah amalan yang baik terlebih dahulu berunding dengan sebuah syarikat hosting sebelum mendaftar. Mereka boleh menyediakan anda dengan maklumat yang lebih pada pelayan mereka, termasuk apa yang anda perlukan untuk memasang dan menjalankan Geeklog.

 • Adakah menyokong didapati dengan Geeklog?

  Sekiranya anda mempunyai masalah memasang Geeklog, hubungi syarikat hosting anda untuk bantuan. Jika anda mempunyai soalan atau kebimbangan lain, laman web rasmi Geeklog mempunyai sumber untuk pengguna. Dari forum untuk dokumen pengguna, terdapat maklumat yang ada yang boleh menjawab soalan anda.

 • Adalah Geeklog dikemas kini secara tetap?

  Ya. Pemaju di Geeklog sentiasa mengemaskini sistem pengurusan kandungan untuk memastikan bahawa ia memenuhi kehendak dan keperluan semua pengguna. Sebagai contoh, Geeklog 2.1.0 tertumpu kepada pelbagai ciri-ciri dan pembetulan, termasuk tetapi tidak terhad kepada: penambahan pengurus fail, penambahan perpustakaan template caching bersepadu, dan sokongan untuk kaedah login OAuth baru.

 • Berapa banyak kos untuk menggunakan Geeklog?

  Sebagai sumber terbuka CMS, ia adalah percuma untuk digunakan Geeklog. Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat turun fail yang diperlukan dan memasang pada pelayan anda. Dari situ, anda boleh mula menggunakan sistem dan menyesuaikan ia seperti yang anda lihat patut.

 • Adakah saya perlu memuat turun Geeklog, atau saya akan hosting membantu syarikat dengan ini?

  Ia bergantung. Beberapa syarikat web hosting menyediakan pemasangan automatik untuk aplikasi blog sumber terbuka, termasuk Geeklog antara yang lain. Ini bermakna anda boleh memasang CMS dari papan pemuka hosting anda. Jika anda berminat untuk pemasangan automatik, hubungi pelbagai syarikat hosting untuk menentukan mana yang menyediakan perkhidmatan ini.

 • Artikel berkaitan

  preview laman sistem drupal hosting3283 undi 4.89 5 INMOTION Hosting adalah Drupal hosting pembekal yang paling cemerlang yang adalah bangga hosting sejumlah besar laman-laman Drupal dan disyorkan oleh banyak laman web kajian. 100% ...
  Combell drupal hosting ukDrupal mudah Jika anda telah memutuskan bahawa ini adalah sistem pengurusan kandungan yang anda mahu gunakan untuk mewujudkan laman web anda, keluar dan menggunakan alamat web anda sendiri sempurna dengan ia? Mendapatkan laman web anda ...
  Membuat laman web berita dengan hosting drupal11 Domain Pendaftaran Nama Domain .com. co. net. org. info ... baru Top Level Domain Senarai Extension .web. kedai. dalam talian. aplikasi. blog ... Nama Domain Transfer Mudah memindahkan nama domain anda untuk 11 ...
  Miglior hosting tema drupalApa yang Drupal? Drupal adalah kandungan sumber platform pengurusan terbuka yang boleh dimuat turun dan digunakan secara percuma. Ia terdiri daripada satu kumpulan teras fail yang standard pada semua pemasangan, ...
  Pada hosting web drupalperkhidmatan hosting Drupal kami telah dicadangkan oleh Drupal selama bertahun-tahun! Dalam masa yang singkat semua, kami rasa anda akan dapat mencadangkan kami juga. Mengapa? Laman web anda datang dihoskan pada berprestasi tinggi perniagaan kami ...