Drupal satu klik memasang hosting teh

Dicatat oleh Gábor Hojtsy pada 14 Oktober 2010

Anda mungkin telah mendengar bahawa Drupal 7 beta1 telah dibebaskan kira-kira seminggu yang lalu. Yay! Sudah tentu kerana sifat automatik indah localize.drupal.org, beta adalah tersedia untuk terjemahan dalam masa sejam pada antara muka pengguna kami. Laman muat turun juga terperangkap dalam masa sehari (manakala beberapa fail telah genereated sebelum ini, laman muat turun kami adalah cache bagi setiap projek setiap hari). Jadi, anda boleh memuat turun dan mencuba Drupal 7 dengan sehingga lokalisasi setakat ini. Tetapi kebanyakan mereka lokalisasi masih dijalankan dan tidak lengkap lagi.

Drupal satu klik memasang hosting teh mengaitkan penghujahan

Anda boleh membantu, dan ia akan menjadi sangat mudah! Saya menyediakan keluaran beta pelanggan Penyetempatan untuk anda menyumbang dengan mudah dan untuk itu di luar, pelepasan beta1 daripada berkas profil Drupal Setempat ia dipratatarajahkan untuk membuat ia sangat mudah untuk anda untuk mengambil bahagian. Hanya ikut langkah ini untuk mula menyumbang kepada penyetempatan Drupal pada localize.drupal.org.

1. Sertai pasukan terjemahan pada localize.drupal.org

Pertama anda perlu membuat akaun di localize.drupal.org (mempunyai akaun drupal.org yang log masuk sekurang-kurangnya sekali pada localize.drupal.org). Jika anda melihat "Log masuk sebagai." Di bahagian bawah header biru di laman web, anda sedang log masuk. Great. Sekarang anda akan perlu mencari pasukan bahasa yang anda ingin menyumbang dan menyertai mereka. Melihat senarai bahasa di localize.drupal.org/translate/languages ​​dan memilih bahasa yang dikehendaki. Laman gambaran keseluruhan untuk bahasa (jika anda klik nama bahasa dalam senarai) akan menunjukkan beberapa panduan kepada penyumbang. Ia amat berguna untuk melihat ini. Anda boleh menyertai pasukan melalui menyertai link di bahagian bawah sidebar kelabu. Sebaik sahaja anda menyertai, anda akan dapat mengemukakan cadangan untuk moderator pasukan untuk membaca dan meluluskan kawalan / kualiti.

2. Grab dan memasang Setempat Drupal

Setempat Drupal adalah pengagihan Drupal segar dan kecil yang bertujuan untuk membantu anda dengan mudah memasang Drupal setempat di luar kotak. Kami berfikir ini sebagai muat turun yang sesuai untuk orang yang sedang memasang Drupal setempat dari pintu dengan cara yang mudah. Lihat sahaja untuk mendapatkan versi terbaru dibina dengan Drupal 7 untuk dimuat turun. Anda perlu memasang ini seperti biasa untuk pemasangan teras Drupal baru, tetapi pastikan untuk memilih Setempat Drupal memasang profil seperti yang ditunjukkan pada ilustrasi kami. Ini akan menyebabkan senarai bahasa muncul dalam pemasang. Pilih bahasa yang sama yang anda menyertai di atas. Drupal akan memasang dengan antara muka pengguna kebanyakannya dalam bahasa tersebut (bergantung kepada keadaan penterjemahan) dan pada akhirnya akan memuat turun dan mengimport Drupal terjemahan teras penuh dari pelayan drupal.org.

Drupal satu klik memasang mengadakan majlis teh anda percaya

Pada asasnya, pada akhirnya anda ditinggalkan dengan setempat pemasangan Drupal bagi memastikan bahawa pasukan untuk bahasa yang lengkap dengan terjemahan sudah. Sekarang datang bahagian anda untuk membantu!

3. Sediakan kunci API anda

Manakala Setempat Drupal untuk Drupal 7 akan menubuhkan pelanggan penyetempatan untuk berkongsi semua terjemahan dengan localize.drupal.org, untuk pengiktirafan sumbangan, kita perlu mengaitkan penghujahan kepada anda.

Kerana penyerahan berfungsi di latar belakang dan kami tidak mahu mengekalkan salinan nama pengguna drupal.org dan kata laluan di laman Drupal anda atas sebab-sebab keselamatan, localize.drupal.org menjana kunci API rahsia untuk setiap pengguna yang mengambil bahagian, yang anda akan perlu mengkonfigurasi di laman Drupal anda.

Mesej yang menunjukkan pada akhir pemasangan akan membantu mengarahkan anda untuk menetapkan ini, atau anda hanya boleh pergi ke borang edit akaun pengguna anda secara langsung. Pautan dalam bidang utama penyetempatan API akan membawa kepada kunci API anda pada localize.drupal.org yang perlu disalin seperti sedia ada ke profil anda.

Ia adalah penting bahawa anda sudah menjadi ahli pasukan terjemahan yang dikehendaki pada localize.drupal.org, kerana di luar kebenaran yang diberikan oleh kunci rahsia ini, kebenaran juga terpakai kepada cadangan yang dikemukakan anda. Sebagai ahli pasukan membenarkan anda untuk mengemukakan cadangan untuk bahasa yang diberikan.

4. Terjemah keping hilang

Pelanggan penyetempatan adalah alat kecil di bahagian bawah tetingkap penyemak imbas, yang anda boleh membuka pada mana-mana halaman laman web anda, di mana anda melihat komponen antara muka tidak diterjemahkan. Hanya klik butang teks yang menterjemah, dan anak tetingkap akan membuka dengan senarai yang mengandungi rentetan dipaparkan pada halaman, tempat yang terkenal untuk rentetan sumber dan bidang terjemahan teks.

Tali di sebelah kiri yang dipaparkan pada latar belakang putih belum diterjemah (yang hijau adalah). Jika anda klik salah satu tali, anda akan dapat untuk menyediakan terjemahan dan simpan kepada sistem tempatan anda. Anda juga boleh mengemukakan cadangan baharu untuk terjemahan yang sedia ada jika anda percaya bahawa mereka tidak betul.

Sejak profil pemasangan menubuhkan berkongsi dengan localize.drupal.org dan anda disediakan kunci API anda, penyerahan ini juga akan disimpan ke localize.drupal.org dan cadangan anda akan menunjukkan di sana untuk kesederhanaan.

Bingo! Hanya dengan mencuba Drupal 7 dengan penyetempatan anda, sementara perasan keping hilang, anda boleh cip dalam dan menyumbang dalam kepingan kecil kepada masyarakat. Tidak perlu mengetahui tentang kod sumber, atau penampalan atau bahagian-bahagian lain yang pemaju biasanya bekerja dengan.

Akhir kata, saya mengulangi bahawa menyertai pasukan terjemahan paling baik dilakukan dengan membaca panduan yang diberikan atas sumbangan, jadi anda sudah biasa dengan gaya terjemahan dan perbendaharaan kata yang digunakan. Anda boleh menjadi yang paling berkesan dengan sumbangan anda jika anda adalah sejajar dengan seluruh pasukan.

Terima kasih kerana mengambil bahagian dan sumbangan gembira!

Mzm. Jika anda sudah mempunyai Drupal 7 setup bekerja, hanya memasang pelanggan Localization. menubuhkan satu bahasa di Konfigurasi »Bahasa, mengimport fail po untuk bahasa anda yang anda muat turun dari localize.drupal.org/download dan mengkonfigurasi perkongsian pada tab Konfigurasi» Bahasa »Perkongsian. Ya, ini semua dilakukan oleh profil Drupal yang disetempatkan untuk anda, jika anda bermula dari bawah. Akhir sekali, jangan lupa untuk menyediakan kunci API anda seperti yang dijelaskan di atas.

Artikel berkaitan

Perubahan jadual awalan drupal hostingSaya mempunyai laman drupal 7 berjalan pada pelayan web, ia kini menggunakan pangkalan data yang telah dicipta dengan keluar awalan. Saya sedang cuba untuk memulihkan pangkalan data yang kepada contoh drupal baru dari ...
Aspek carian apache Solr drupal hostingNota: terima kasih khas tambahan untuk Doug Vann untuk memberikan motivasi untuk akhirnya hantar post blog ini! Pada awal 2016, apabila API Carian dan modul Solr berkaitan untuk Drupal 8 adalah pada awal alpha ...
Web hosting satu klik wordpress memasang WAMPCara Pasang WordPress WordPress, sebagai salah satu CMSS paling mesra pengguna dalam talian, telah dimuat turun untuk berjuta-juta ribu kali di seluruh dunia. Ia mudah difahami antara muka, ...
Semua modul drupal hosting31 Jan 2017 saya sudah mula siri ini dengan post mengenai apa ciri-ciri akan dinilai apabila memilih DIY Drupal penyelesaian hosting. Kami akan bermula dengan yang paling mudah dan paling awal ...
Drupal hosting dengan sslHTTPS adalah protokol yang menyulitkan permintaan HTTP dan jawapan mereka. Ini memastikan bahawa jika seseorang mampu untuk berkompromi rangkaian antara komputer anda dan pelayan anda meminta ...