carian adat blok drupal hosting

Dicatat oleh Susan Rosie Pada 26 Mei 2015 2015-05-26T14: 28: 40 + 00: 00

Drupal membahagikan halaman web di beberapa kawasan, termasuk sidebar, footer dan header, yang memegang blok untuk paparan kandungan pelbagai agar sempurna. Secara lalai, blok termasuk sistem bantuan, menu utama, login pengguna, yang Online, carian dari, dan lain-lain

Jika blok lalai tidak lagi boleh memenuhi keperluan asas, mewujudkan adat yang satu adalah hebat untuk anda. Mengikuti panduan ini mengenai cara untuk membuat blok adat dalam Drupal 7 dan membuat blok adat melalui Drupal papan pemuka.

carian adat blok drupal senarai hosting kawasan-kawasan yang ditunjukkan pada

Langkah 1. Log masuk ke Drupal dengan akaun sendiri dan klik tab Struktur. Senarai barangan disediakan untuk Drupal struktur penyesuaian, antaranya blok adalah salah satu untuk dipilih. Yang membolehkan anda untuk memutuskan apa yang akan muncul di kawasan yang sedia ada. Klik Blok dan masukkan drag drop antara muka untuk pengurusan blok.

Langkah 2. Klik pautan "Tambah blok" dan di sini anda datang ke halaman pengeditan blok baru. Taipkan tajuk blok dan yang adalah nama blok ini ditunjukkan kepada pelawat. Terangkan secara ringkas ini blok baru di Blok Penerangan bidang, yang dipaparkan pada seretan drop antara muka yang anda telah lawati tadi. Ia membantu anda mengenali blok dengan pantas. Blok badan adalah di mana untuk memasukkan kod HTML untuk blok ini dan sesuatu yang lain seperti yang diperlukan.

Langkah 3. Bergerak ke Rantau Tetapan dan menentukan di mana untuk memaparkan blok ini baru diwujudkan di laman web anda. Buka senarai drop-down dan pilih kawasan yang memegang blok ini. The "Sidebar pertama" dipilih dalam panduan ini.

Langkah 4. Mod Tetapan keterlihatan termasuk empat pilihan untuk menyesuaikan paparan blok ini. Pages pilihan memerlukan anda untuk membuat keputusan di mana untuk menunjukkan blok baru ini, khusus untuk halaman. Pilihan Jenis Kandungan menentukan jenis kandungan boleh digunakan untuk memegang blok ini. Pilihan Peranan termasuk tiga peranan pengguna dan yang membolehkan anda untuk membuat keputusan siapa yang boleh melihat blok ini. Pilihan Pengguna membolehkan penyesuaian untuk setiap pengguna.

Membuat keputusan mengenai bagaimana untuk menunjukkan blok untuk laman tertentu, jenis kandungan tertentu dan peranan tertentu. Dan kemudian, tetapkan kebenaran pengguna untuk menyesuaikan keterlihatan blok ini. Klik "Simpan Block" untuk mengesahkan semua tetapan.

menguruskan blok

Mempunyai semua blok adat dicipta, meneroka lebih banyak kemungkinan melalui Blok Pentadbiran Page. Pergi ke Struktur> Blok dan akses kepada seretan drop blok muka pengurusan. Pautan "Menunjukkan kawasan blok (Bartik)" pelencongan anda kepada gambar rajah taburan untuk semua kawasan seperti gambar berikut. Yang membantu anda tahu agak baik di mana setiap kawasan adalah bagi memaparkan semua blok dalam posisi yang betul.

carian adat blok drupal hosting Bagaimana untuk Tambah dan

Jika anda datang bulat ke jawatan blok tertentu, anda dibenarkan untuk membuat beberapa perubahan dalam bila-bila masa di Blok Pentadbiran Page. Senarai kawasan yang ditunjukkan pada antara muka dan masing-masing mempunyai tiada atau beberapa blok. Anda boleh menyeret dan melepaskan blok tertentu untuk hanya menyusun semula mereka. Jika terdapat keperluan untuk menetapkan blok untuk rantau lain, mengembangkan senarai juntai bawah di sebelah blok ini dan pilih mana-mana kawasan seperti yang dirancang. blok yang diberikan secara automatik ke kawasan sasaran.

Tatal ke bawah ke bahagian bawah laman ini. Rantau Orang Kurang Upaya termasuk pelbagai blok yang tidak dipaparkan di laman web. Buka senarai drop-down untuk blok kurang upaya dan pilih kawasan yang memegang blok ini. Manakala jika terdapat keperluan untuk melumpuhkan blok yang aktif, pilih "Tiada" dari senarai drop-down. Dengan cara ini, "configure" link pelencongan anda ke halaman edit untuk satu blok.

  • Cara Buat Custom asas halaman dalam Drupal 7
  • Bagaimana untuk Mulakan Blog Drupal dari Scratch?
  • Best Drupal 7 Themes - Top 10 Premium Drupal 7 Templat untuk ...
  • Bagaimana untuk Tambah dan Konfigurasi Borang Hubungi pada Drupal 7 laman web
  • Tutorial Pemula untuk Drupal Video Embedding
  • Top 10 Tema-tema Drupal Perniagaan Enterprises
Menonton video ini!

Artikel berkaitan

Aspek carian apache Solr drupal hostingNota: terima kasih khas tambahan untuk Doug Vann untuk memberikan motivasi untuk akhirnya hantar post blog ini! Pada awal 2016, apabila API Carian dan modul Solr berkaitan untuk Drupal 8 adalah pada awal alpha ...
Tim millwood drupal hostingkeluk pembelajaran adalah terkenal tetapi Tim Millwood berhujah bahawa Drupal tidak begitu menakutkan, dan menunjukkan bagaimana anda boleh menggunakannya untuk membina Pengetahuan lembaga kerja diperlukan. pembangunan web asas dan ...
Blok jenis hosting drupalHi. Saya memerlukan bantuan dengan Drupal 8 template, sila. Saya mencipta satu blok adat, saya boleh membuat tema untuk blok adat (contoh), tetapi saya tidak boleh membuat tema untuk Blok Custom TYPE ...
pautan pantas modul drupal hostingDikemukakan oleh Benjamin Melancon pada 2010, 12 Julai - 23:57 Kami akan biasanya mahu beberapa orang untuk mempunyai blok yang mudah untuk pautan mereka mungkin perlukan, dan tidak menunjukkan ini kepada orang lain. Kita boleh...
Menambah halaman baru dalam hosting drupalTutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menambah halaman baru dan tab menu baru menunjuk ke halaman untuk laman web Drupal anda. Dalam usaha untuk melakukan ini: Log masuk ke antara muka backend Drupal anda; Klik pada...