Buat bidang jenis drupal hosting

Blok dalam Drupal 8 adalah contoh blok plugin.
Pengurus blok Drupal mengimbas modul anda untuk mana-mana kelas yang mengandungi Anotasi @Block.

Contoh coretan di bawah menggunakan anotasi @Block bersama-sama dengan sifat-sifat "id" dan "admin_label" untuk mentakrifkan blok adat.

Buat fail src / Plugin / Blok / HelloBlock.php dalam rangka modul yang diwujudkan lebih awal dan menambah kod di bawah. Anda akan, sudah tentu, perlu untuk membina semula cache.

Buat bidang jenis drupal Masalah hosting
   yang

Untuk menambah 'Hello blok' anda boleh pergi ke Struktur -> Block Layout (admin / struktur / besar) dan klik pada butang 'Place Blok' yang berkaitan dengan setiap kawasan yang ada.

Klik pada butang 'Place Blok' untuk mana-mana kawasan diberi "Place Block" dialog pop-up akan muncul, dengan senarai yang mengandungi semua blok yang ada. Untuk mencari dengan cepat blok anda, hanya menggunakan 'Pilih nama blok' pilihan atau menggunakan tetikus tatal untuk mencari 'Hello blok. Dengan cara ini anda boleh menambah apa-apa bilangan contoh blok adat di mana-mana di laman anda.

Penyelesaian masalah

Nama kelas dan nama fail mestilah sama (HelloBlock kelas dan /src/Plugin/Block/HelloBlock.php) itu. Jika nama kelas adalah berbeza, blok akan muncul dalam senarai blok yang ada, tetapi anda tidak akan dapat untuk menambahkannya.

Pastikan anda semak semula semua laluan dan nama fail. .php anda mesti berada dalam direktori yang dilabel dengan betul (/ src / Plugin / Block /), jika tidak ia tidak akan ditemui oleh Drupal.

 • Jika blok anda gagal untuk meletakkan dalam kawasan yang tanpa ralat pada skrin atau pemerhati, periksa PHP / Apache log ralat.
 • Nota: Menggunakan template Twig dengan blok adat

  1. Tambah cangkuk _theme dalam fail .module anda. Tidak menamakan fungsi theming seperti 'block__. '- ini tidak akan meluluskan sebarang pembolehubah turun ke template ranting. Sebaliknya, anda mungkin menggunakan nama modul sebagai awalan.
  2. Gunakan '#theme' dalam array menyebabkan dalam kaedah bina dan lulus pembolehubah pada tahap yang sama sebagai '#theme' - '#varname'.

  Artikel berkaitan

  pautan pantas modul drupal hostingDikemukakan oleh Benjamin Melancon pada 2010, 12 Julai - 23:57 Kami akan biasanya mahu beberapa orang untuk mempunyai blok yang mudah untuk pautan mereka mungkin perlukan, dan tidak menunjukkan ini kepada orang lain. Kita boleh...
  Field alat drupal hostingPengenalan An pelaksanaan carian yang berkesan adalah salah satu tugas yang paling sukar dalam pembangunan, tetapi ia juga kunci kepada kejayaan banyak laman web dan aplikasi. Satu carian pantas dan ...
  carian adat blok drupal hostingDicatat oleh Susan Rosie Pada 26 Mei 2015 2015-05-26T14: 28: 40 + 00: 00 Drupal membahagikan halaman web di beberapa kawasan, termasuk sidebar, footer dan header, yang memegang blok untuk paparan pelbagai ...
  laman Multi hosting drupalJika anda menjalankan lebih daripada satu tapak Drupal, anda boleh memudahkan pengurusan dan boleh menaik taraf laman web anda dengan menggunakan ciri berbilang tapak. Berbilang tapak membolehkan anda untuk berkongsi Drupal tunggal ...
  Webfm modul drupal hostingSaya sedang mewujudkan arkib laman web yang akan membolehkan pengguna untuk memuat naik pelbagai jenis kandungan media termasuk video, audio, imej, dokumen dan teks. Saya mahu menjadikan ia mudah bagi pengguna untuk ...